07 / 05 / 2024

selimiye camii onarım

selimiye camii onarım

Selimiye Camisi'nde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle yerinden çıkarılması gereken avizenin bağlantı demiri, arama ve kurtarma ekiplerinin iki saatlik çalışması sonucu söküldü.

Selimiye Camii depreme dayanıklı mı?

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin depremlere dayanıklı olduğu bilim heyeti raporuyla tescillendi...

Selimiye Camii’nin silueti bozulacak mı?

Edirne Belediye Meclisi, bugün şok bir karar aldı. Şehrimize D-100 karayolundan gelen misafirleri tüm ihtişamıyla karşılayan UNESCO Dünya Mirası Selimiye Camii’nin siluetinin görünmesini engelleyen karara CHP’li ve Ak Parti’li üyelerin oylarıyla imza atıldı.

Selimiye Camii'nin çevresi trafiğe kapatılacak!

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, '"Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi sonunda alan trafiğe kapatılacak. Alana gelen ziyaretçilerin ulaşımı düzenlenecek." dedi.

Yunanlılar Rodos'taki Murat Reis Camii'nin onarım istediği reddetti!

Rodos Adası’ndaki tarihi Murat Reis Camii ve külliyesine 9 yıl önce kilit vuran Yunanlılar, Türkiye’nin onarım isteğini şiddetle reddetti. Mezarlar bilinçli olarak yok edildi.

Çanakkale Bakırköy Camii'nde onarım çalışmaları başladı!

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi Bayırköy Köyü Camii’nde bakım ve onarım işlemleri başlatıldı.Gelibolu İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, mezkur caminin bir takım tadilat ve tamirat işlemleri için çalışmaların başladığı belirtti.

Selimiye Camii çevresi peysaj projesine TRAKYAKA'dan destek!

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'na, 'Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi" için başvuruda bulunan Edirne Belediyesi destek almaya hak kazandı.

Selimiye Camii çevresi kentsel tasarıma mali destek!

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu. Edirne Belediye Başkanlığı’nın Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım Ve Peyzaj Projesi de desteklenecek.

Gülyalı Kestane Mahallesi Merkez Camii onarıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesince onarım kapsamında; Gülyalı ilçesi Kestane Mahallesi Merkez Camii’nin onarımı tamamlandı. Onarılan cami Nisan ayında elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelmişti.

Gülyalı Merkez Camii onarıldı!

Gülyalı Merkez Camii onarım kapsamında; yangında eriyerek sarkan plastik lambirler söküldü ve altından çıkan orijinal ahşap tavan beyaz renge boyandı. İşlenmiş duvarlar ve tavan komple boyanırken, mahfil kata çıkan merdivene korkuluk eklendi.

Bursa Selimiye Camii açılışı yapıldı!

Bursa Selimiye Camii'nin açılışı yapıldı. Bursa’da 120 yıllık Selimiye Camii, ana yapıları ve tüm alanıyla birlikte yaklaşık 800 bin TL’lik harcama ile yenilendi ve çevresinde mini bir meydan yapıldı.

Aksaray Sultanhanı tarihi halıların onarım işiyle dünyada bir marka haline geldi!

Aksaray Sultanhanı tarihi halıların onarım işiyle dünyada bir marka haline geldi. Uluslararası halı restorasyon merkezlerinden Aksaray’ ın Sultanhanı beldesi, dünyanın önde gelen saray, köşk ve müzelerinin tarihi halılarını restore ediyor.

Selimiye Camii Külliyesi’nin kapıları onarılıyor!

Mimar Sinan’ın ‘ustalık eserim’ dediği tarihi Selimiye Camii Külliyesi’nin Künderkari kapıları onarımdan geçiriliyor. Tarihi kapılar, özenle yapılan onarım ve konservasyon çalışmalarının ardından tekrar yerlerine takıldı.

Darülaceze Başkanlığı'ndan Beyoğlu'nda kira karşılığı yapım onarım işi!

Darülaceze Başkanlığı Beyoğlu Kemeraltı Caddesi'nde kira karşılığı yapım onarım işi ihale edecek. İhale 19 Mart 2014 tarihinde saat 14:00'de Okmeydanı Sıdıka Sabancı Binası'nda gerçekleştirilecek

selimiye camii onarım Haberi

selimiye camii onarım


Edirne Valisi Arif Paşa tarafından 1890'da Selimiye Camisi'ne armağan edilen avize, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında Edirne Valisi Hasan Duruer'in talimatıyla Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi restoratörleri tarafından iskele yardımıyla yerinden çıkarıldı. 


Avizenin asıldığı 20 metre uzunluğundaki dökme demiri de çıkarmak isteyen restoratörler, Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) ekiplerinden yardım istedi.


Ekiplerin iki saat süren çalışması sonucu, demir yerinden çıkarıldı. 


EDAK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Çimen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Selimiye Camisi'ndeki avize ve demir aksamların çıkarılması için kendilerinden yardım istendiğini söyledi.


Bağlantı noktasından sökülen dökme demir, Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi yetkililerine teslim edildi.


Müze Müdürlüğü yetkilileri, avizenin bakım ve onarım için yerinden çıkarıldığını, yeniden yerine takılmasına ise Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü'nün karar vereceğini...