30 / 04 / 2024

Selimiye Camiinin silueti

Selimiye Camiinin silueti

Edirne Belediye Meclisi, bugün şok bir karar aldı. Şehrimize D-100 karayolundan gelen misafirleri tüm ihtişamıyla karşılayan UNESCO Dünya Mirası Selimiye Camii’nin siluetinin görünmesini engelleyen karara CHP’li ve Ak Parti’li üyelerin oylarıyla imza atıldı.

Üsküdar Selimiye 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Selimiye Mahallesi 296 ada 21 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte jkonu ile ilgili merak edilen detaylar...

Şahan Gökbakar Selimiye'de 3 milyon TL'ye ev yaptırdı!

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Selimiye'den satın aldığı arsasına 3 milyon TL'ye ev yaptırdı.

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Selimiye Camisi'nin restorasyonu bu sene başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy yaptığı açıklamada Selimiye Camisi'nin restorasyonuna bu yıl başlanacağını dile getirdi.

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Folkart Vega'nın silueti ortaya çıktı!

Alsancak ile Halkapınar arasında inşa edilen  Folkart Vega’nın zarif silueti belli olmaya başladı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yeni yatırımların yapılacağını dile getirdi. 

Ordu'daki Selimiye Konak restore ediliyor!

Tarihi miraslara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selimiye Konak’ı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra belediyeye ait konuk evi olarak hizmete sunacak.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Silueti koruyacak yasa yürürlükte!

Değerli konut vergisinden bina güçlendirmeye kadar birçok alanda yapılan değişiklik ve düzenlemeleri kapsayan değişiklik yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme ile şehirlerin silueti korunacak.

Selimiye Camii depreme dayanıklı mı?

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin depremlere dayanıklı olduğu bilim heyeti raporuyla tescillendi...

Kepez'in silueti değişecek!

Kepez Belediyesi kentin silueti Masa Dağı’nı imara uygun hale getirmek ve bölge sakinlerinin konut talebini cevaplandırmak için 8 mahalleyi kapsayan imar planı revizyonu hazırladı.

Selimiye Camii Çevre Projesi'ne onay!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin çevre düzenleme projesini onayladı.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Selimiye Camiinin silueti Haberi

Selimiye Camiinin silueti

Edirne Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısında şok bir karar alarak Selimiye Camii’nin silüetini engelleyen D-100 karayolundaki çekme mesafesini 35 metreden 20 metreye düşürdü. Daha önce belediye meclisinden geçen ancak mahkeme kararıyla iptal edilen imar planı, Edirne Belediye Meclisi’nden bugün tekrar geçirildi.   


  Bugün yapılan toplantıda gündem dışı madde olarak görüşülen İmar komisyonunun 98’nci maddesi, MHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık, CHP’li ve Ak Parti’li meclis üyelerinin kabul oyuyla onaylandı. Peki 98’nci maddenin içeriği ne?


1/5 bin ölçekli nazım imar planı ve 1/ bin ölçekli uygulama planı  plan hükümlerinin Tercihli kullanım alanları plan notlarının 13’ncü maddesinde D-100 karayoluna bakan parsellerde çekme mesafesi Selimiye Silüeti dolayısıyla 35 metre olarak uygulandığı, bu taşınmazlarda arka bahçe mesafesinin 5 metre uygulanacağı belirtilirken, buna rağmen, Edirne...