30 / 04 / 2024

Selimiye Camisi mimarisi

Selimiye Camisi mimarisi

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nin restorasyonu esnasında dış cephesi de temizlik anlamında elden geçirilecek.

Selimiye Camisi'nin restorasyonu bu sene başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy yaptığı açıklamada Selimiye Camisi'nin restorasyonuna bu yıl başlanacağını dile getirdi.

Rize'de inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi ibadete açılıyor!

Rize'de Selçuklu ve Karadeniz mimarisi özelliklerine uygun olarak inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi bugün ibadete açılıyor. Caminin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Cedid Ali Paşa Camisi gelecek ramazanda açılacak!

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Mimar Sinan'ın Selimiye'yi inşa etmeden 20 yıl önce yaptığı Cedid Ali Paşa Camisi, gelecek ramazanda açılacak..

Endonezya'daki Saka Buana Camisi'nin yüzde 60'ı bambudan yapıldı!

Endonezya'nın Banten şehrinde inşa edilen Saka Buana Camisi mimarisi büyülüyor. Caminin yüzde 60'ı bambudan inşa edildi...

Selimiye Camisi'nde restorasyon baharda başlayacak!

İlkbaharda restorasyonu başlayacak olan Selimiye Camisi'ndeki çalışmalar, cami ibadet ve ziyarete kapatılmadan yapılacak...

Selimiye Camisi'nin tapusu sergilendi!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 172'nci yıldönümü sebebiyle bir sergi düzenlendi. Sergide Selimiye Camisi, İkinci Bayezid Camisi ve tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın tapularına yer verildi.

Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi tamam!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, "Edirne'deki en önemli vakıf eserlerinden Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi hazır. Niyetimiz bu sene içerisinde başlayabilmek" ifadelerini kullandı...

Selimiye Camisi 2019'da restorasyona alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Vakıflar Genel Müdürlüğü tarfından son 20 yılda 5 bin 220 civarında restorasyon yapıldı. Edirne ile ilgili de projemiz yakın bir tarihte yapılacak, 2019 yılı içinde Selimiye Camisi'nin restorasyonuna başlayacağız." dedi...

Selimiye Camisi'nin restorasyonu ramazandan sonra başlayacak!

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, "Ramazan ayının sonrasında Selimiye Camisi'nde restorasyon uygulamasına başlayacağız. Bu konuda çok titiz çalışmalar gerçekleştirmekteyiz." diye açıklama yaptı. 

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Selimiye Camisi'ne kapsamlı restorasyon!

Edirne’deki Selimiye Camisi için kapsamlı bir restorasyon yapılacak. Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi'ne en son 1982 yılında kapsamlı bir restorasyon yapılmıştı..

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atıldı!

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin yapımında ilk harç törenle döküldü. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Külliyenin mimarisi Strazburg'a ayrı bir zenginlik katacak" dedi.

Selimiye Camisi'nin silüetini bozacak yapıya izin verilmiyor!

Selimiye Camisi'nin silüetini bozan yapılara kesinlikle izin verilmediğinin altını çizen Edirne Belediye Başkanı Gürkan "Selimiye Camisi silüeti ile ilgili yaptığımız bir simülasyonumuz var." dedi.

Selimiye Camisi mimarisi Haberi

Selimiye Camisi mimarisi

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nin restorasyonu esnasında dış cephesi de temizlik anlamında elden geçirilecek. Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, gazetecilere yaptığı açıklamada, Selimiye Camisi'nde en son restorasyonun 1980'li yıllarda yapıldığını anımsattı. 


Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılan çalışmalar doğrultusunda kapsamlı bir restorasyona başlanacağını ifade eden Güneren, "Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyona, kısa sürede, Koruma Kurulunca onaylanması sonrası başlanacak. Cami topyekün ele alınacak. Temizlikler, raspalar, çürütmeler, malzeme değişimleri yapılacak. Dış cephe taşlarında da fiziksel etkiler nedeniyle kararma, kirlenmeler oluyor ve temizlikler yapılacak." dedi. 


- Müezzin mahfilinde öne eğilme var 


Güneren, Selimiye Camisi'ndeki müezzin mahfilinde kısmen eğilme tespit edildiğini söyledi. 


En kısa zamanda müezzin mahfilinin de ele alınacağına işaret eden Güneren, "Ahşap mahfil, sadece müezzin ve cami görevlilerince kullanılmıyor. Cemaatin de mahfilde ibadet ettiğine şahitlik ediyoruz....