28 / 04 / 2024

Sema Soygeniş mimarlık

Sema Soygeniş mimarlık

Mimar Sema Soygeniş kimdir? Sema Soygeniş bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Sema Soygeniş hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? İşte Sema Soygeniş'in biyografisi ve projeleri...

Nun Proje Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Nun Proje Ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Sema Erdoğan tarafından kuruldu.

Ybr Mimarlık Mühendislik Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ybr Mimarlık Mühendislik Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmekce'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Birkan Kirman, Bülent Bora Rumelioğlu, Sema Rumelioğlu ve Yıldız Yeşim Kirman ortaklığında kuruldu.

Studıo Dot Mimarlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Studıo Dot Mimarlık Ve Ticaret Limited Şirketi  bugün Şişli’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Selcan Turan ve Sema Dönmez tarafından kuruldu.

Sakura Mimarlık Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sakura Mimarlık Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sema Yazıcı tarafından kuruldu. 

Sapelli Dizayn Mimarlık ve Tasarım İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sapelli Dizayn Mimarlık ve Tasarım İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Sema Öztürk ve Ahmet Çalış tarafından kuruldu.

Sema Topaloğlu Mimarlık Tasarım Saniyi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sema Topaloğlu Mimarlık Tasarım Saniyi ve Ticaret Anonim Şirketi Sema Topaloğlu tarafından 50 bin TL sermaye ile 26 Ekim'de kuruldu.

İki Design Group Avrupalı mimarlık ofislerinin tahtını sallıyor!

Murat Kader ile Sema Eser, Prof. Dr. Gülsün Sağlamer’in zoruyla ortak çalışmaya başladı. Şimdi, ikilinin mimarlık şirketi ‘iki design group’, İngiliz ve ABD’lilere adeta nal toplatıyor. Üç ülkenin en yüksek binalarını bu ikili tasarladı.

'İki Design Group' ABD ve Avrupalı mimarlık ofislerinin tahtını sallıyor!

İTÜ Mimarlık’ta okurken en başarılı öğrenciler arasında bulunan ama çok sert rekabet eden Murat Kader ile Sema Eser, ortak kurdukları mimarlık şirketi ‘iki design group’ ile İngiliz ve ABD’lilere adeta nal toplatıyor...

Sema Soygeniş kimdir?

Mimar Sema Soygeniş kimdir? Sema Soygeniş bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Sema Soygeniş hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? İşte Sema Soygeniş'in biyografisi ve projeleri...

Bina Mimarlık Mühendislik şirketi kuruldu!

Bina Mimarlık Mühendislik Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kurdu

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği işbirliğiyle VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi başlıyor!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi”nin ilk sergisi Mutluluk Fabrikaları, Mimar Saitali Köknar'ın küratörlüğü ve Pelin Derviş'in koordinatörlüğüyle, 7 Şubat'ta Galeri Işık Teşvikiye'de açı

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'yı Ömerler Mimarlık tasarladı!

Ömerler Mimarlık'ın İstanbul Ataşehir'de projesini tamamladığı “Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena”, NBA kalitesini Türkiye'ye taşıdı.

Selçuklu Kongre Merkezi, Tabanoğlu Mimarlık tarafından tasarlanıyor!

Konya Selçuklu Belediyesi, 50 milyon liraya mal olacak bir kongre merkezi yaptırıyor. Selçuklu Kongre Merkezi'ni dünyadaki 100 büyük mimarlık ofisi içinde yer alan Türk şirketi Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisi tasarladı

Sema Soygeniş mimarlık Haberi

Sema Soygeniş mimarlık

Sema Soygeniş kimdir?

Sema Soygeniş, Ankara'da doğan Sema Soygeniş orta ve lise öğrenimini Robert Kolej'de tamamladıktan sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde mimarlık eğitimi aynı üniversitede 1984 yılında yüksek lisans derecesi aldı. 


New York Eyalet Üniversitesi'nden aldığı karşılıksız bursla ABD’ye gitti ve İleri Yapım Teknikleri programında yüksek lisans çalışmasını tamamladı. 

1986-1990 yılları arasında ABD'de mimarlık çalışmalarını sürdüren Sema Soygeniş 1990 yılında kendi stüdyosunu kurdu. 1995 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde doktorasını tamamlayan Sema Soygeniş, 2001 yılında Doçent ünvanı aldı.

Halen Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 


‘Yapılar + Projeler 2’ (2003), ‘Yapılar ve Projeler 1982-1997’ (1997) adları ile iki ayrı monografi şeklinde yayınlanan projeleri Baltimore’da AIA Galerisi’nde (1990, 2002), New York Eyalet Üniversitesi Buffalo Mimarlık Okulu Dyett Galerisi’nde (2002), Milano Fuarı (2007)...