06 / 05 / 2024

Semazen heykeli

Semazen heykeli

2005 yılında Büyükşehir Belediyesi, Sivriada'ya Mevlana'nın 'Ne olursan ol, yine gel' düşüncesini simgeleyen dev bir semazen anıtı dikecekmiş. Topbaş, Sivriada'ya 110 metre yüksekliğinde semazen heykeli dikileceğini açıklamış.

Semazen Grup İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Semazen Grup İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli’nde  200 bin TL sermaye bedeli ile Nuh Gergin tarafından kuruldu.

Mimar Doğan Kuban'dan Osmanlı mirası açıklaması! 

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü son alan isimlerden olan Mimar Doğan Kuban, Osmanlıların resmi, heykeli, perspektifi, bilimi ve dünyayı merak etmediklerini söylüyor. 

Heykeltıraş Cem Sağbil: Anthaven hikayesi olan bir proje!

Bir hayalken Anthaven, yavaş yavaş gerçeğe dönüşüyor. Yüzü geleceğe dönük yeni bir yaşamın tohumları, vücuda geldiği toprakların geçmiş söylencelerine de can veriyor. Cem Sağbil imzalı Aspat Kızı heykeli, nesilden nesile anlatılan bir trajediyi Anthaven’da sonsuzluğa taşıyor... 

Çin'den üç tanrı heykeli şeklinde otel! Görenler çok şaşırıyor!

Çin'de Guinness Rekorlar Kitabı'na giren devasa otel görenleri şaşırttı. Yaklaşık 42 metre yüksekliğe sahip olan otel, üç Çinli tanrıyı temsil ediyor...

Maslak 1453'te Atatürk heykeli açılışı yapıldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2 milyon metrekare inşaat alanı üzerinde hayata geçirdiği projesi Maslak 1453’ün içerisinde yer alan Atatürk heykelinin açılışını yaptı.

Manisa Saruhanlı'nın çehresi değişiyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhanlı’da Şehitlik Heykeli etrafında peyzaj çalışmalarıyla kentin çehresini değiştiriyor.

Sancaktepe Semazen Düğün Salonu 4,8 milyona icradan satılıyor!

İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi, Sancaktepe Sarıgazi'de yer alan Semazen Düğün Salonu'nu 4,8 milyon TL'ye satışa çıkarıyor.

Daire Karşılığı Afrodit heykeli sattılar!

İzmirli 2 müteahhitin Efes bölgesinde yasadışı mezar kazanlardan edindikleri tarihi eserleri İstanbul'da daire karşılığı satmaya çalıştı. Müteahhitlerin ‘Kat karşılığı mezarcılardan aldık’ dediği eserler arasında paha biçilemeyen 2 bin yıllık Afrodit Heykeli de var.

Kaş Kalkan sahili yeniden düzenlenecek!

Kaş Belediyesi tarafından Kalkan Mahallesi'ndeki sahilin yeniden düzenleme çalışmaları kapsamında; Pirat Otel'den sahile kadar olan alan düzenlenecek. Atatürk Heykeli'ne kadar olan bölümde ise kent meydanı çalışması yapılacak.

Beşiktaş Aşık Veysel Parkı açıldı!

Ünlü halk ozanı Âşık Veysel'in heykeli 27 Mart 2016 tarihinde Balmumcu'da açıldı. Âşık Veysel’in ailesinin de katıldığı törende Müzisyen Cengiz Özkan da bir konser verdi.

Ukrayna'daki Lenin heykeli sökülüyor!

Ukrayna’nın en büyük Lenin heykeli bulunduğu meydandan söküldü. Zaparojya şehrinde bulunan (SSCB) en önemli sembollerinden biri olan Lenin heykelini sökmek için başlayan çalışmalar ikinci gün sona erdi.

Çankaya Özgecan Aslan Parkı açıldı!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Özgecan Aslan Parkı ve Anıt Heykeli açıldı. Geçen yıl vahşi bir cinayetle yaşamdan koparılan 19 yaşındaki Özgecan Aslan adı Çankaya’da yaşayacak.

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

Semazen heykeli Haberi

Semazen heykeli



Kadir Topbaş'ın Sivriada projesi


İstanbul'a 110 metrelik SEMAZEN


İSTANBUL Belediyesi, Sivriada'ya Mevlana'nın 'Ne olursan ol, yine gel' düşüncesini simgeleyen dev bir semazen anıtı dikecek. Farklı kültürden insanların İstanbul'da binlerce yıldır barış içinde yaşadığını anlatan Topbaş, ''Şehrimizi dünyaya bu simgeyle yansıtmak istiyoruz'' dedi.




Bu heykeli bütün dünya konuşacak


     Dünya barış görüşmeleri için en uygun kentin İstanbul olduğunu söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Ne olursan ol yine gel'' diyen Mevlana'nın düşüncesini temsilen Sivriada'ya (Hayırsızada) dev boyutta semazen heykeli (yaklaşık...