27 / 04 / 2024

sensörlü baret ne demek

sensörlü baret ne demek

Tasarımı tamamlanıp test aşamasına geçilen " sensörlü baret " ile inşaat sektöründe meydana gelen ve de çoğu zaman ölüm ile sonuçlanan kazaların önüne geçilmesi planlanıyor.

TEKEL Genel Müdürlüğü'ne ait 889 metrekarelik arsa tekrar askıda! Arsaya talipli çıkmıyor!

TEKEL Genel Müdürlüğü’ne at Menemen’deki 889 metrekarelik arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bir kez daha askıya çıkarıldı. Parsel daha önce de satışa çıkarılmış ancak taliplisi çıkmamıştı.

İstanbul Havalimanı Gar Müdürlüğüne 42 işçi alınacak! TCDD tek tek açıkladı! Şimdi başvuru şartlarına bakın!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Havalimanı Gar Müdürlüğüne 42 işçi alımı yapılacak. İşte tüm detaylar...

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR kura çekilişi ne zaman? Hangi ilde kuralar hangi gün çekilecek? Aman kaçırmayın!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 3 bin personel alımı kapsamında kura tarihleri merak ediliyor. Peki Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR kura çekilişi ne zaman? Hangi ilde kuralar hangi gün çekilecek?

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yüksek maaşla çalışma fırsatı! Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3000 personel alınacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3000 personel alımı yapılacak. Yüksek maaşla hemen Karayolları Genel Müdürlüğü'nde hemen işe başlayın. İşte Karayolları Genel Müdürlüğü personel alım detayları!

Altın fiyatlarında sınırlı yükseliş! Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 27 Nisan 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde sınırlı yükselişine devam ediyor. Milyonlarca yatırımcı altın fiyatlarını merak ediyor. Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 27 Nisan 2023 altın fiyatları.

Vestel VBJU 8026 Buhar Jenaratörlü Ütü ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Vestel Buhar Jenaratörlü Ütü, 130 g/dk Sürekli Buhar çıkışı, 8 Bar Basıncı ve 2600 Watt gücü ile tüm kıyafetlerdeki kırışıklıkları yok eder. Peki cihaz ne kadara satılıyor?

Bosch Çamaşır Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 25 Mart 2023 fiyat listesi

Bosch çamaşır makineleri, yüksek teknolojili sensörlerle donatılmıştır ve bu sayede yıkama programını, yıkamakta olduğunuz çamaşırların türüne, ağırlığına ve kirlilik düzeyine göre otomatik olarak ayarlar. Bosch Çamaşır Makinesi uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar

Dolarda adeta 7 şiddetinde deprem! Bu rakamı duyanın resmen aklı gitti! Dolar kahini tarih vererek uyardı

Dolar kurunda yaşanan ve bir türlü önüne geçilemeyen kur dalgalanmasına ilişkin vatandaşın aklına 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' soruları geldi. Konu ile alakalı açıklama yapan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Dolar, O tarihte 27 TL olacak açıklamasını yaptı.

Xiaomi Robot Süpürge'nin indirimli fiyatı şok etti! Bu indirim kaçmaz! İşte 6 Mart 2023 fiyat listesi..

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro+3D Robot Süpürge, 12 sensörlü algılama özelliği, 3 farklı silme-süpürme modu ile hem silme hemde süpürme işlemini bir arada gerçekleştiriyor.

Vestel VBJU 8026 mor buhar jeneratörlü ütü ne kadar? 20 Şubat 2023 fiyat listesi...

Vestel VBJU 8026 mor buhar jeneratörlü ütü, sağladığı kullanım avantajlarıyla ütü yapmanın olumsuz şöhretini geçmişte bırakıyor. Ütülemeyi kolay, hızlı ve zevkli bir hale getiriyor. Peki, Vestel VBJU 8026 ütüde buhar basıncı kaç?

Euro kurunda sınırlı yükseliş sürüyor! Euro/TL ne kadar oldu? Euro bugün kaç lira? 7 Şubat 2023 euro/TL kuru

Dolar/TL kuru tarihi zirvelerinde yatay seyrederken piyasalarda Hazine ihaleleri ve 10 ilden oluşan depremin etkileri izleniyor. Euro/TL kurunda ise sınırlı yükseliş  devam ediyor. Euro/TL ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? 7 Şubat 2023 euro/TL kuru son dakika...

İŞKUR EGM polisevi müdürlüğüne personel alacak! En az ilkokul mezunu olmanız yeterli! Son başvuru tarihi 30 Ocak!

EGM polisevi müdürlüğüne temizlik personeli alımı için İŞKUR üzerinden yeni bir iş ilanı yayınladı. İlana en az ilköğretim mezunu olanların başvuru yapabileceği ifade edildi.

sensörlü baret ne demek Haberi

sensörlü baret ne demek

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümündeki öğretim üyelerince tasarımı tamamlanıp test aşamasına geçilen "Sensörlü baret" ile inşaat sektöründe meydana gelen ve çoğu zaman ölümle sonuçlanan kazaların önüne geçilmesi planlanıyor.


Proje koordinatörlerinden Yrd. Doç. Dr. Serkan Kıvrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi Doç. Dr. Gökhan Arslan ile yürüttüklerini ve bununla ilgili Türkiye'deki büyük inşaat firmalarıyla ortak çalıştıklarını kaydetti.


Kıvrak, bugüne kadar iş güvenliği eğitimlerini iyileştirmek için 3 çalıştay düzenlediklerini ve 1 AB projesi tamamladıklarını anlattı.


İş güvenliğinde otomasyona yönelik çalışmalar da yaptıklarını belirten Kıvrak, şöyle konuştu:


"Şantiyeler, birçok insanın bir arada çalıştığı çok tehlikeli bölgeler. İnşaat şantiyelerinde 'kör noktalar' diye tabir ettiğimiz bazı yerler var. Örneğin, merpen boşlukları. Kör noktadan kaynaklanan ve birçoğu ölümle sonuçlanan kazalar meydana geliyor. 'Bunun önüne nasıl geçebiliriz'...