27 / 04 / 2024

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 



YKS sınavına sayılı günler kala resmi kurumlardan olan Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. Böylece sınava girecek adayların çeşitli TC kimlik kartı sorunları sınav gününde çözme şansı bulunuyor. Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde belirli saatlerde hizmete açık olacak Nüfus Müdürlükleri ile ilgili işte tüm merak edilenler…

Nüfus Müdürlükleri’nin YKS sınavında hizmete açık olacağı saatler 

YKS sınavına az bir süre kala bazı sorunların yaşanması da kaçınılmaz olabiliyor. Sınava engel olacak sorunlardan olan kimlik kartının olmaması veya bazı unsurların nüfus cüzdanında yer almaması endişe uyandırıyor. Bu endişelerin YKS sınavının gerçekleşeceği tarihler olan 17 ve 18 Haziran’da çözümlenmesi mümkün olacak. 17 ve 18 Haziran 2023 tarihlerinde belirli saatlerde Nüfus Müdürlükleri hizmete açık olacak. 17 Haziran Cumartesi günü  07.00-17.00 saatlerinde açık olacakken 18 Haziran Pazar günü 07.00-15.30 saatlerinde açık olacak. 

Sınav gününde nüfus cüzdanı ile ilgili problem yaşayan öğrenciler Nüfus Müdürlükleri’ne başvuru yapabilecekler. Adaylar bu başvurularını http://ais.osym.gov.tr adresine ilgili müdürlük personeliyle giriş yapıp başvuru bilgilerine ulaşabilecekler. İlgili personel konuyla ilgili gerekli çözümleri sunarak öğrencilerin konuyla ilgili mağduriyetlerini giderebilecekler. 


Geri Dön