28 / 04 / 2024

sensörlü baret nedir

sensörlü baret nedir

Şantiyeler, birçok insanın bir arada çalıştığı çok tehlikeli bölgeler, inşaat şantiyelerinde 'kör noktalar' diye tabir ettiğimiz bazı yerler var. İşçinin kullandığı barette ve tehlikeli bölgede sinyal alan sensörler olacak...

İnşaat kazaları sensörlü baret ile önlenecek!

Tasarımı tamamlanıp test aşamasına geçilen " sensörlü baret " ile inşaat sektöründe meydana gelen ve de çoğu zaman ölüm ile sonuçlanan kazaların önüne geçilmesi planlanıyor.

Xiaomi Robot Süpürge'nin indirimli fiyatı şok etti! Bu indirim kaçmaz! İşte 6 Mart 2023 fiyat listesi..

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro+3D Robot Süpürge, 12 sensörlü algılama özelliği, 3 farklı silme-süpürme modu ile hem silme hemde süpürme işlemini bir arada gerçekleştiriyor.

İLKSAN araç kampanyası nedir? 2022 İLKSAN araba kampanyası ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı İLKSAN ( İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) Genel Müdürlüğü yeni bir araç kampanyası düzenlendiğini açıkladı. Peki İLKSAN araç kampanyası nedir? 2022 İLKSAN araba kampanyası ne zaman? İşte tüm detaylarıyla İLKSAN araç kampanyası 2022…

EGM 3 bin bekçi alımı ne zaman? Bekçi alım başvuru şartları nedir?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bekçi olarak görev almak isteyenler yeni alımların ne zaman yapılacağı yoğun bir şekilde araştırıyorlar. EGM 3 bin bekçi alımı ne zaman? Bekçi alım başvuru şartları nedir? sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

OGM 1.833 personel alacak! OGM personel alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak. Peki, ilana kimler başvuru yapabilir? OGM personel alım şartları nedir? İşte tüm detaylar...

Aybar Kar Fırtınası nedir? İstanbul’da kar ne zaman duracak? Kar ne zaman bitecek? İşte 5 günlük hava tahmini…

İstanbul’da Aybar Kar Fırtınası bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, 9-14 Mart tarihlerinde Aybar Kar Fırtınası, İstanbul’u etkisi altına alacak. Peki Aybar Kar Fırtınası nedir? İstanbul’da kar ne zaman duracak? Kar ne zaman bitecek? İşte detaylar…

Değerli Konut Vergisi nedir?

7 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ''Değerli konut vergisi'' yüzlerca yapı sahibini yakından ilgilendiriyor. Değerli Konut Vergisi nedir? Nasıl ödenir? 

3. Havalimanı son teknolojiyle korunacak!

2018’de açılacak olan Yeni Havalimanı sensörlü kameralar ve radarların yer aldığı son teknolojiler ile korunacak. Pilot uygulaması Antalya’da gerçekleştirilecek olan proje için turizmciler, “Çok doğru bir hamle. Bu yatırımlar turistin güvenini artırır” dedi.

3. Havalimanı’na radarlı koruma!

İnşaat çalışmaları hızla devam eden 3’üncü Havalimanı'nda güvenlik sistemleri için de düğmeye badışdı. DHMİ, 3’üncü Havalimanı’nı sensörlü kameralar ve radarların yer alacağı son teknolojiyle koruyacak. 

İmarda Bakanlığın denetim yetkisi nedir?

Yeni İmar Yönetmeliği, 2017 Ekim itibari ile yürürlükte olacak. Peki, Yeni İmar Yönetmeliğinde Bakanlığın denetim yetkisi nedir?

Çatı bahçesi nedir? Emsale dahil mi?

Çatı bahçesi ile ilgili esaslar, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çatı bahçesi nedir? Çatı bahçesi emsale dahil mi?

Turkuaz Kart nedir?

Yabancılara süresiz ikamet hakkı tanıyan Turkuaz Kart Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Turkuaz Kart nedir? Nasıl alınır? Kimler alabilir?

Özel ormanlarda amenajman planı nedir?

4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Orman Yönetmeliği'nde amenajman planlarının nasıl olması gerektiği açıklanıyor. Peki, özel ormanlarda amenajman planı nedir?

Kök tapu nedir?

Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belge tapu oluyor. Peki, kök tapu nedir?

sensörlü baret nedir Haberi

sensörlü baret nedir

ANADOLU Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve proje koordinatörlerinden Yrd. Doç. Dr. Serkan Kıvrak, yaptığı açıklamada, Doç. Dr. Gökhan Arslan ile yürüttükleri proje kapsamında Türkiye'deki büyük inşaat firmalarıyla işbirliği yaptıklarını kaydetti. İş güvenliğinde otomasyona yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Kıvrak, şöyle konuştu: "Şantiyeler, birçok insanın bir arada çalıştığı çok tehlikeli bölgeler, inşaat şantiyelerinde 'kör noktalar' diye tabir ettiğimiz bazı yerler var. Bu sistem şöyle çalışıyor, işçinin kullandığı barette ve tehlikeli bölgede sinyal alan sensörler olacak. 


İşçi tehlikeli bölgeye yaklaştığında baretin üzerinden bir sinyal alacak, yaklaştıkça da sinyal aratacak. Dolayısıyla işçi bir şekilde o bölgeye yaklaştığının farkına varıyor ve o bölgeden bir şekilde uzaklaşması sağlanıyor. Bize destek olan inşaat sektöründeki büyük firmalarda bunu test ediyoruz. Projeyi 2015 yılının...