03 / 05 / 2024

Seramik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı

Seramik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı

Seramik sektörüne önemli fırsatlar yaratan ve rotasını çizen “Seramik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı” yürürlüğe girdi...

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

​​​​​​​Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli oalrak yaşanan deprem felaketinin ardından sektörün ana gündeminin iç piyasa olduğunu dile getirdi.

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları'nda demir çelik sektörü konuşuldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 46’ncısı, ‘Yeşil Mutabakat Sürecinde Seramik ve Demir Çelik Sektörü’ başlığı altında yapıldı.

Çimento sektörü 2020'de yüzde 27,3 büyüdü!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB), 2020 yılı verilerine göre; çimento sektörü 2020'de yüzde 27,3 büyüme kaydetti. 

Gayrimenkul sektöründe pazarlamanın geleceği konuşuldu!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Ankara Şubesi tarafından Yıldırım Kule’de gerçekleşen ‘Gayrimenkul Sektöründe Dijital Fırsatlar’’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı gerçekleşti.

Çimento sektörü 800 milyar dolarlık ihracat hedefliyor! 

100'üncüsü düzenlenen INTERCEM Konfereansı mento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) işbirliğiyle düzenlenen INTERCEM Konferansı 34 ülkeden 400 sektör temsilcisini bir araya getiriyor.

İnşaat sektörünün canlanması için strateji belgesi hazırlanmalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Edirne’de “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” düzenledi. THBB Kalite Güvence Sistemi (KGS) İktisadi İşletmesi Direktörü Selçuk Uçar, inşaat sektörünün 2019’a iyi başlamadığını ifade etti.

Çimento sektöründen yeni ekonomik programına onay!

Çimento, Cam ve Seramik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, yeni ekonomik programın, son 2 ayda üst üste atılan hayati adımlardan bir yenisi olarak gördüklerini ve çimento, cam, seramik sektörü olarak reform paketini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

İnşaat sektörü durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı!

Kale Seramik Genel Müdür Yardımcısı Orbay, "Türkiye'de şunu göz ardı etmemek lazım; inşaat sektörü her ne kadar durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı 2018'de. Bu iyi bir rakam..." dedi...

Yeni Ekonomi Paketi'nden inşaat sektörüne neler çıktı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı kapsamında inşaat sektörünü ilgilendiren düzenlemelere de yer verildi..

Gayrimenkul sektöründeki ezberi yapay zeka bozacak!

‘21.Yüzyıl Trendleri ve Gayrimenkul’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlendi. Yapay Zeka, Big Data, akıllı şehirler gibi konuların gayrimenkul sektörünü nasıl dönüştüreceği konuşuldu. 

İnşaat sektörü yılın 3. çeyreğinde büyümesini sürdürdü!

İnşaat sektörü de yılın üçüncü çeyreğinde büyümesini sürdürdü. Türkiye Seramik Federasyonu Başkam Erdem Çenesiz, “Çift haneli bir büyüme rakamına ulaşacağımızdan şüphemiz yoktu." dedi..

Handan Derya Ercan: Seramik sektörü teşviki hak ediyor!

Kaleseramik Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Handan Derya Ercan, Yeşilköy CNR EXPO'da başlayan UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı'nda Türkiye'nin seramik sektöründeki yerini anlattı.

Seramik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı Haberi

Seramik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı

Devlet ve özel sektör işbirliğiyle hazırlanan “Seramik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı”,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün açıklamasıyla uygulamaya geçti. Seramik sektörünün imajını yükseltmek ve küresel pazar payını artırmak vizyonuyla, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün öncülüğünde hazırlanan eylem planı, sektörün yol haritasını ortaya koyuyor. 


Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı tanıtım toplantısında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından kamuoyuna duyurulan eylem planıyla, ulusal ve uluslararası pazarda etkili olmak isteyen sektörün önündeki engellerin kaldırılması hedefleniyor. 


İki farklı hedef için 27 eylem planı


Türkiye’nin çok daha büyük bir potansiyel taşıdığını vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, sektörün önündeki süreci doğru yönetebilmek...