05 / 05 / 2024

Serbest bölge düzenlemesi

Serbest bölge düzenlemesi

Serbest bölgeler önceki gün yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle yabancıların gözdesi olacak. DEİK İcra Kurulu üyesi Berna Gözbaşı İlter yaptığı açıklamada“Uluslararası sermayenin Türkiye’ye çekilmesinde serbest bölgeler etkin bir politika aracı olacak” dedi.

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. açıldı!

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Altınsoy ve Ertuğrul Altınsoy ortaklığında açıldı.

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Cevdet Yıldırım tarafından açıldı.

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

TOKİ Esenler 2. Etap 1. Bölge için düğmeye basıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2. Etap 1. Bölge 353 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 31 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Antalya Serbest Bölge Kavşağı açıldı! 

Batı Antalya yönüne gidecek misafirlerle Batı Antalya ilçelerinden gelen araçların şehir merkezine giriş yaptığı en önemli geçiş güzergahı olan Serbest Bölge Kavşağı, trafiğe açıldı.

Boen İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Boen İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi bugün Çatalca'da 4 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Menderes Türel, Antalya Serbest Bölge ek alanını inceledi!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serbest Bölge alanına dahil edilen Toprak Mahsulleri Ofisi alanında bazı incelemeler yaptı.

Botaş Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası İnşaatı ihalesi yarın!

Botaş Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Botaş Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası İnşaatı ihalesi 2 Mayıs'ta!

Botaş Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi 2 Mayıs 2018 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Kozmik Güneş Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi ,Kozmik Güneş Ener

Kozmik Güneş Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Karaman'da serbest bölge için arsa devir teslimi yapıldı!

Karaman’da serbest bölge için başlatılan çalışmalar kapsamında hazineye ait olan arsa, belediyeye devredildi.

ESBAŞ, İzmir'de yeni serbest bölge kuruyor!

İzmir'de Ege Serbest Bölgesi'nin işletmesini yapan ESBAŞ, bir serbest bölge daha kurmaya hazırlanıyor. Arazilerde incelemeleri devam eden ESBAŞ, yeni serbest bölgenin kuruluşunu bu yıl sonunda tamamlayacak.

Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?

Serbest Bölgelerin kuruluş amaçlarına Artvin'in Hopa ilçesinin uygun olduğunu düşünen CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?" diye sordu..

Serbest bölge düzenlemesi Haberi

Serbest bölge düzenlemesi


Serbest bölgeler önceki gün yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle yabancıların radarına girecek. DEİK İcra Kurulu üyesi Berna Gözbaşı İlter, “Uluslararası sermayenin Türkiye’ye çekilmesinde serbest bölgeler etkin bir politika aracı olacak” dedi.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu üyesi Berna Gözbaşı İlter, serbest bölgelerin, önceki gün yürürlüğe giren yeni düzenlemeden olumlu etkileneceğini söyledi. Önceki yapının büyük ölçekli uluslararası sermayenin çekilmesi noktasında yetersiz kaldığına işaret eden İlter, “Ancak artık bu bölgelere güçlü sermaye önemli teşvik ve desteklerle çekilebilecek. Uluslararası sermayenin Türkiye'ye çekilmesinde serbest bölgeler etkin bir politika aracı olacak ve ekonomiye daha fazla hizmet edebilecek” dedi. İhracatçılar olarak son dönemde rekabette öne geçmenin, ürünün değerini katlamaktan geçtiğini bildiklerini ifade eden İlter, serbest bölgeler aracılığıyla bu şekilde yaratıcılık ve teknoloji ile bütünleşen katma...