02 / 05 / 2024

Serdar Sayan

Serdar Sayan

Türkiye’de daha önce iki kez yaşanan ‘sanayisizleşme’ benzeri bir sürecin yaşandığını anlatan Prof. Dr. Serdar Sayan, “İnşaat bir köpük ve buradan rant yaratıp dağıtarak oluşturulan büyüme süreci sürdürülebilir değil” dedi.

Serdar Sayan: Rant üretecek arsalar bitiyor!

Türkiye’de daha önce iki kez yaşanan ‘sanayisizleşme’ benzeri bir sürecin yaşandığını anlatan Prof. Dr. Serdar Sayan, “İnşaat bir köpük ve buradan rant yaratıp dağıtarak oluşturulan büyüme süreci sürdürülebilir değil” dedi.

Serdar Bilgili: Parkorman'a ilk kazma Ocak'ta vurulacak!

Bilgili Holding’in patronu Serdar Bilgili, “Ocakta Park Orman, şubatta Galataport için düğmeye basıyoruz. İki projede de dev rezidanslar ve yapılar olmayacak. Yapılacaklara karşı çıkan insanlar, günün birinde ‘biz hata yaptık’ diyecekler” dedi.

Serdar Bilgili, Park Orman ve Galataport için tarih verdi!

Yıllardır tartışılan ve mahkeme kararlarıyla yapımına başlanamayan Park Orman ve Galataport projeleri 2015’te start alıyor. Bu projelerde Doğuş Grubu’yla ortaklığa giden Serdar Bilgili tarih verdi...

Murat Serdar Kırçıl kimdir?

İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası 44. Dönem Genç İnşaat Mühendisleri Komisyonu Sorumlu Kurul Üyesi İnşaat Mühendisi Murat Serdar Kırçıl kimdir? Murat Serdar Kırçıl, hangi işlerde görev aldı?

İzmit Serdar Mahallesi’ne KOMEK ve Bilgievi açıldı!

İzmit Serdar Mahallesi’nde açılışı yapılan KO-MEK’in 44. kurs merkezi hizmete girerken, Serdar Bilgievi ise yeni binasında kapılarını eğitime açtı. Serdar Bilgievi açılışı öncesi Hacivat ve Karagöz gösterisiyle çocuklar gönüllerince eğlenerek, dans etti.

Serdar İnan: OnaltıDokuz gökdelenleri yıkım kararı ile ikinci hata yapılacak!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, İstanbul’un tarihi dokusunun korunamadığına dikkat çekti. İnan, OnaltıDokuz gökdelenlerine önce ruhsat verilerek hata yapıldı, şimdi yıkım kararı ile ikinci bir hata yapılacak dedi...

Serdar Ahşap Ürünleri Dekorasyon İnşaat Gıda Nakliyat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Serdar Ahşap Ürünleri Dekorasyon İnşaat Gıda Nakliyat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Enver Balcı tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 11 Eylül'de kuruldu.

Schafer, Seda Sayan'ın sponsorluğundan çekildi!

İki eşini öldüren kişiyi programına çıkaran Seda Sayan'a tepkiler sosyal medya ile sınırlı kalmadı. Artan tepkiler karşısında programın sponsoru olan Schafer anlaşmasını iptal ettiğini duyurdu

Kemal Serdar Dişli kimdir?

TSKB Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Serdar Dişli kimdir? Kemal Serdar Dişli, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte TSKB Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Serdar Dişli'nin biyografisi...

Serdar İnan: Bu yıl altı yeni projeye başlayacağız!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan "bu yıl içerisinde altı yeni projeye başlıyoruz. Bunlar Halkalı, Esenyurt, Basın Ekspres, Kartal, Sanayi Mahallesi'nde, Sarıyer'de yükselecek" dedi.

Serdar Ortaç otel yapmak için Mecidiyeköy'den 5 milyon dolara bina aldı!

Serdar Ortaç "Tapuyu Chloe'nin üzerine yaptım. benim için Türkiye'ye yerleşen akrımın geleceğini düşünmek zorundayım. Burayı 90 odalı otel haline getireceğiz. Adı da 'Chloe' olacak" dedi.

Serdar Urfalılar: Güvenli iskele zorunlu olmalı!

Kalıp ve İskeleciler Derneği (KALİSDER) Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi.

Serdar Urfalılar: Güvenli iskele zorunlu olmalı!

KALIP ve İskeleciler Derneği (KALİSDER) Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi...

Serdar Sayan Haberi

Serdar Sayan

TOBB ETÜ Öğretim Üyesi ve TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM) Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan, son zamanlarda sanayi kuruluşlarında üretimden kaçınma eğilimi baş gösterdiğini söyledi. 



Sayan, geçmişte iki kez 80’lerin başında ‘bankerler dönemi’ ve 90’lı yıllarda ‘repo dönemi’ olarak adlandırılabilecek dönemlerde de benzer bir eğilimin yaşandığını hatırlattı. Sayan, “Geçenlerde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Alper Duman, İstanbul Sanayi Odası’nın en büyük 500 listesinde son şirketin cirosunun 200 milyon TL’ye kadar düştüğüne işaret etti. Bugün baktığınızda 200 milyon TL, konut sitesi inşa eden bir müteahhitin orta ölçekli bir inşaat projesinin bedeli. Bu, sanayisizleşme kaygılarını destekleyen türde ciddi bir örnek” dedi. 


Kuşaklar boyu sanayicilik yapan ve üretim tesisleri bulunan güçlü firmaların dahi inşaata yöneldiğinin altını çizen Sayan, “Bu eğilim...