19 / 05 / 2024

Şerefiye bedelinin faturası hesaplaması

Şerefiye bedelinin faturası hesaplaması

Şerefiye bedeli dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yönlerine göre fiyatlarının farkı olmasına sebep oluyor. Şerefiye bedeli bir fatura şeklinde işleniyor. Peki, şerefiye bedeli faturası nasıl hesaplanır?

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün olarak belirlendi. Peşinat bedelinin 10 bin 639 liradan başladığı projede toplamda 425 adet konut satışa çıkarıldı.

Kira bedelinin tespiti davası harcı!

Ev veya işyeri kiralamalarında taraflardan birinin yapılan zammı kabul etmemesi halinde hakimin müdahalesi istenebiliyor. Peki, ira bedelinin tespiti davası harcı ne kadar? Bu bedeli kim öder?

Düzce Şerefiye Mahallesi'ne katlı otopark geliyor!

Düzce Belediyesi Şerefiye Mahallesi Katlı Otoparkı yayımlanan ihale duyurusu ile 3 yıllığına kiraya verilecek. İhaleye katılmak isteyenler şartnameyi Düzce Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden temin edebiliyor.

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava kiracı veya mal sahibi tarafından her zaman açılabiliyor. Peki, kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava nasıl açılır? İşte kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava dilekçesi..

Kira bedelinin artış oranı nedir?

Kira sözleşmesinin dönem sonunda yenilenmesi halinde kiracının ödeyeceği kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kira bedelinin artış oranı nedir? Kira bedelinin artış oranı nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Elektrik faturası kaç gün ödenmezse kesilir?

Elektrik abonesi olan mesken ve işyeri sahibi veya kiracılarının her ay adına kesilen elektrik faturasını zamanında ödemesi gerekiyor. Peki, elektrik faturası kaç gün ödenmezse kesilir? İşte yanıtı..

Depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Depozito, kiralananda oluşacak hasarlar veya bina aidatlarının ödenmemesi durumunda kiraya vereni korumak amacıyla alınıyor. Peki, depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Merkezi ısıtma sistemi faturasını kim öder?

Merkezi ısıtma sistemi bulunan binalarda kullanılması zorunlu olan ısı pay ölçer sistemi için maliklerin yöneticilere başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi faturasını kim öder?

Kira bedelinin tespiti için dava açma süresi!

Gayrimenkul kiralayan kiracının ödediği kira bedeli, sözleşmenin yenilenmesi halinde zamlanıyor. Kiranın tespiti için dava da açılabiliyor. Peki, kira bedelinin tespiti için dava açma süresi nedir?

Kira bedelinin tespiti için dilekçe!

Kiralamalarda yeniden belirlenen yeni kira bedeli, bir sene uygulanıyor. Kira bedelinin tespiti için bir dilekçe ile dava açılabiliyor. İşte kira bedelinin tespiti için dilekçe örneği...

Kira bedelinin ödendiğinin ispatı nasıl olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında tarafların anlaşmaları neticesinde kira bedelinin elden ödenmesine karar verilebiliyor. Peki, ödemesi elden yapılan kira bedelinin ödendiğinin ispatı nasıl olur? İşte yanıtı..

Gayrimenkulde şerefiye kavramı nedir?

Şerefiye kavramı, bir projede yer alan bağımsız bölümlerin, proje özelliklerinin ve alıcı tercihlerini ifade eden kriterlerin bağımsız bölüm m2’ne uygulanarak, toplam proje değerinin bağımsız bölümlere adil paylaştırılmasıdır.

Elektrik faturası gecikme zammı 2015!

Mesken ve işyerlerinde okunan sayaç değerine göre düzenlenen fatura bedelinin zamanında ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, elektrik faturası gecikme zammı 2015 ne kadar?

Şerefiye bedelinin faturası hesaplaması Haberi

Şerefiye bedelinin faturası hesaplaması

Şerefiye bedeli faturası nasıl hesaplanır?

Apartmanda ya da sitede bulunan aynı özelliklere sahip olan gayrimenkullerin fiyatları aynı olmayabiliyor. Anagayrimenkul aynı olmasına rağmen fiyatlarının farklı olmasını  cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini etkiliyor.


Dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına şerefiye bedeli deniyor. 


Şerefiye bedeli hesaplamalarında bazı kriterler değerlendiriliyor. Bu kriterler arasında manzara, cephe, yön, ulaşım, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı yer alıyor. 


Şerefiye bedelinin faturası.. 

Şerefiye bedeli hesaplaması Sistem Sayım programı ile yapılıyor. Sistem Sayım programına daire ile ilgili bilgilerin doğru bir şekilde girilmesi gerekiyor. Gerekli bilgilerin girilmesi sonucunda şerefiye payının ücreti ile ilgili sonuca ulaşılabiliyor. Sistem Sayım programına girilmesi gereken bilgiler...