05 / 05 / 2024

şerefiye ne zaman ödenir

şerefiye ne zaman ödenir

Tek bir çatı altında bulunan oda sayısı; alan genişliği gibi aynı özelliklere sahip dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olması, şerefiye bedelinden kaynaklanıyor. Peki, şerefiye bedelini kimin ödemesi gerekir?

Van Şerefiye TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak 2016?

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme projesi için başvurular geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Van Şerefiye TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak 2016?

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvuruları ne zaman başlıyor?

248 adet daireden meydana gelen TOKİ Van Şerefiye Mahallesi projesinde daireler kurayla satılacak. Peki, TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvuruları ne zaman başlıyor?

Van Şerefiye TOKİ 2+1'lerin kura çekilişi ne zaman?

2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'lerin kura sonuçlarının açıklandığı projede standart 2+1 dairelerin kura çekilişi ertelendi. Peki Van Şerefiye TOKİ 2+1'lerin kura çekilişi ne zaman?

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Evleri kura çekilişi ne zaman?

Toplam 425 adet konutun satış çıkarıldığı projede 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'ler için kura çekilişi yapıldı. Peki Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Evleri kura çekilişi ne zaman?

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kurası ne zaman?

Toplu Konut İdaresi tarafından hayata geçirilen Van Merkez Şerefiye Mahallesi projesinde toplam 425 adet konut satışa çıkarıldı. Peki, Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kurası ne zaman?

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kurası ne zaman?

Toplamda 425 adet dairenin satışa çıkarıldığı TOKİ Van Merkez'de fiyatlar 106 bin 390 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kurası ne zaman?

Şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

Şerefiye bedeli, dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

Şerefiye bedeli ne zaman ödenir?

Şerefiye bedelini hem yapı kooperatiflerinin hemde daire satışında, daireyi satın alacak olan kişinin ödemesi gerekiyor. Peki, taraflar arasında ödenmesi gereken şerefiye bedeli ne zaman ödenir?

Beylikdüzü İnnovia Park ne zaman teslim?

Beylikdüzü İnnovia Park ne zaman teslim? Yeşil GYO İnnovia Park ev fiyatları ne kadar? İnnovia Park Evleri ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor...

Şehrizar Konakları ne zaman teslim?

Toplamda 208 konuttan meydana gelen Şehrizar Konakları ne zaman teslim sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor...

Çankaya Sinpaş Altın Oran ne zaman teslim?

Çankaya Sinpaş Altın Oran ne zaman teslim? Sinpaş Altın Oran'da etaplar ne zaman teslim edilecek? sorularının cevabı haberimizde yer alıyor...

Beylikdüzü Demir Romans ne zaman teslim?

Beylikdüzü Demir Romans ne zaman teslim sorusunun cevabı haberimizin içerisinde yer alıyor. 235 milyon TL yatırımla inşa edilen Demir Romans Evleri'nde daire fiyatları 179 bin 400 TL'den başlıyor...

Demir Romance ne zaman teslim?

Demir Romance ne zaman teslim sorusu Mayıs 2015 yılı olarak yanıt buluyor. Beylikdüzü'nde yükselen Demir Romance Rezidans'ta fiyatlar 179 bin 400 TL'den başlayarak değişiyor...

şerefiye ne zaman ödenir Haberi

şerefiye ne zaman ödenir

Şerefiye bedelini kimin ödemesi gerekir?

Tek bir çatı altında bulunan oda sayısı; alan genişliği gibi aynı özelliklere sahip dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olması, şerefiye bedelinden kaynaklanıyor. 


Şerefiye bedeli, aynı tip dairelerin bulunduğu binalarda manzara, güneş, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerin farkından dolayı meydana gelen daire fiyat farkına deniyor. Şerefiye fiyat bedeli, söz konusu şerefiye kriterlerinin tespit edilmesi halinde hesaplanıyor. Örneğin, bir binada şerefiye kriteri manzara olurken, bir başka binada ise ulaşım cephe ve yön ağırlıklı olabiliyor. 


Şerefiye bedeli hesaplamaları için konut adedi, toplu konutun parsellerinin toplamı, toplu konutun yapılacağı bölgenin enlemi ve rakım değeri, toplu konut alanının toplam parsel adedi, maliyet farkı gibi verilerin toplanması gerekiyor.


Şerefiye bedelinin hesaplanabilmesi için gereken veriler aşağıda yer alıyor;


* Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler...