09 / 05 / 2024

Şerefiye ücreti

Şerefiye ücreti

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında bulunan dairelerin fiyatlarının farklı olmasındaki faktör şerefiye değeri olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye hesaplama için haberimize giriş yapabilirsiniz...

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi başvuru ücreti!

Fiyatların 115 bin 155 TL'den başladığı projede taksitler 752 liradan başlıyor. İşte TOKİ Merkez Van Şerefiye Mahallesi başvuru ücreti...

Yeni elektrik aboneliği ücreti 2015!

Elektrik abonelik işlemleri; ıslak imzalı bireysel başvuru ile Müşteri Hizmetleri Merkezlerinden yapılıyor. Abonelik sözleşmelerinin kullanıcı adına olması gerekiyor. Peki, yeni elektrik aboneliği ücreti 2015 ne kadar?

Kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında belirli ve belirli olmayan bir süre için kira kontratı yapılabiliyor. Kira kontratı zorunlu olmamak ile birlikte noterde onaylatabiliyor. Peki, kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015!

Vergi mahkemesinde dava açan tarafların, dava ve avukatlık masraflarını da karşılaması gerekiyor. Peki, vergi mahkemesinde açılan davalar için avukata ne kadar ödenir? İşte vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015..

TOKİ Van Şerefiye Konutları'nın kura çekilişi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında satışa çıkarılan 226 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi. Şerefiye Mahallesi'ndeki alanda TOKİ tarafından yaptırılan 226 konut sahiplerini buldu.

Konut satış sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Müteahhit firma ile tüketici arasında yapılan konut satış sözleşmelerinin geçerli olabilmesi için noterde hazırlanması gerekiyor. Peki, konut satış sözleşmesi noter ücreti ne kadar? Bu ücreti kim öder?

Van Şerefiye TOKİ kura çekimi gerçekleşti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüm projesiyle hak sahiplerine dağıtımı yapılan Şerefiye Mahallesi’ndeki 179 konutun kura çekimine Vali İbrahim Taşyapan’ın katılımıyla gerçekleşti.

İpotek fek yazısı ücreti geri alınır mı?

Halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesine ipotek deniyor. Konut üzerindeki ipotek kredinin ödenmesi ile kaldırılıyor. Peki, ipotek fek yazısı ücreti geri alınır mı?

Kira kontratı avukatlık ücreti 2015!

Kira kontratı kimi zaman bir avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Bu hizmetten dolayı avukata belli oranlarda ödeme yapılıyor. Peki, kira kontratı avukatlık ücreti 2015 ne kadar?

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

Tapu vekaletname ücreti 2015!

Tapuda işlemlerini gerçekleştirmek için vakti olmayanlar veya sağlık durumu nedeniyle tapu dairesine gidemeyecek durumda olanlar vekaletname vererek bu işlemi bir başkasına yaptırabiliyor. Peki, tapu vekaletname ücreti 2015 ne kadar?

Kamulaştırma bedelinin tespiti tescil davasında vekalet ücreti!

Kamulaştırma bedelinin tespiti için dava açılabiliyor. Peki, kamulaştırma bedelinin tespiti tescil davasında vekalet ücreti kim tarafından ödenir? İşte Yargıtay Kararı örneği..

İmar durum belgesi ücreti 2015!

İmar durum belgesi genellikle taşınmaz mal alım satım sürecinde araştırılan belgeler arasında yer alıyor. İmar durum belgesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeden belirli ücret karşılığında alınıyor. İşte, imar durum belgesi ücreti 2015!

Şerefiye ücreti Haberi

Şerefiye ücreti

Şerefiye hesaplama!

Şerefiye değeri, bir konut sitesinde ya da aynı çatı altında yer alan ve aynı özelliklere sahip olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasındaki etken olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye neye göre ve nasıl hesaplanır diyorsanız, hemen şerefiye hesaplama ları ile ilgili sorularınızı yanıtlayalım.


Şerefiye hesaplama larında baz alınan bazı kriterler bulunuyor. Bu kriterler, dairelerin özelliklerinin aynı olmasına karşın, daireye değer katan nitelik taşıyor. Örneğin dairenin manzaraya bakması, güneş ışığını alması, cephesi gibi özellikleri şerefiye değerini etkiliyor. Dolayısı ile aynı özelliklere sahip dairelerin bedellerinde de farklılık meydana geliyor.


Şerefiye kriterleri..

* Manzara,

* Cephe,

* Yön,

* Ulaşım

* Kat durumu,

* Bahçe durumu,

* Açıklık,

* Kat irtifası,

* Gün ışığı..


Şerefiye hesaplama..

Şerefiye hesaplama ları Sistem Sayim programına bazı gerekli verilerin kaydedilmesi sonucu yapılıyor. Bütün verilerin toplanması sonucu, program dairenin şerefiye...