03 / 05 / 2024

sermaye yeterliliği

sermaye yeterliliği

"Bankaların durumu pek parlak değil henüz kendileri de farkında değil" diyen eski Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam, şu anki ekonomi politikasının sürdürülmesi halinde çok daha ağır sonuçların olacağını söyledi.

Altın fonlarına son 10 ayın en yüksek sermaye girişi gerçekleşti!

Değerli metalin tüm zamanların zirvesinde işlem görmesi ve yatırımcıların da nakit benzerleri ve hisse senetlerinden fon çekmesi ile altına yatırım akışı nerede ise bir senenin en yüksek seviyesine kadar ulaşmış oldu.

Gayrimenkule yabancı ilgisi sürüyor! Yabancı sermaye gayrimenkule 2 ayda 920 milyon dolar yatırdı!

Bu yılın ilk 2 ayında net yabancı sermaye girişi yüzde 39 oranında artış gösterdi. Artışta 920 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımları etkili olurken, yabancı sermaye girişi yıllık bazda ise 8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Nurol GYO sermayesini artırıyor!

Nurol GYO tarafından 400 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalmak kaydıyla, her biri 1,00-TL nominal değerde paylardan oluşan toplam 310 milyon 200 bin TL olan çıkarılmış sermayesinin toplam nominal sermaye tutarı kadar artırılmasına karar verildi.

Kripto para yatırımında rekor kırıldı!

Kripto para varlıklarında 11 ayda rekor seviyesinde sermaye girişi yaşandı. Uzmanlar yatırımlarda dikkatli olması gerektiğini dile getirdi. 

Kripto paralara sermaye girişi ilk 11 ayda rekor kırdı!

Kripto para ürünlerine ve fonlarına sermaye girişi 2021'in ilk 11 ayında rekor seviyeyi gördü. Kripto para ürün ve fonlarına Ocak-Kasım ayları arasında 9,5 milyar dolar sermaye girişi gerçekleşti.

Deniz GYO çıkarılmış sermayesini 800 milyon TL'ye yükseltmek için SPK'ya başvurdu!

Deniz GYO'nun 1 milyar TL TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 400 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 oranında tamamı nakit karşılığı olmak üzere 400 milyon TL artırılarak 800 milyon TL'ye yükseltilmesine ilişkin SPK'ya başvuru yapıldı.

Reysaş GYO'nun çıkarılmış sermayesi 500 milyon TL oldu!

Reysaş GYO'nun 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 246 milyon 1 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 253 milyon 999 bin 999 TL bedelli artırılarak, 500 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin sermaye artırımı işlemleri tamamlandı ve çıkarılmış sermaye 500 milyon TL'ye yükseltildi.

Reysaş GYO'nun çıkarılmış sermayesi 500 milyon TL oldu!

Reysaş GYO'nun 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 246 milyon 1 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 253 milyon 999 bin 999 TL'ye çıkartılmasına ilişkin olarak sermaye artırımı işlemleri tamamlandı ve çıkarılmış sermayesi 500.000.000 TL'ye yükseldi. 

14 maddede kat mülkiyet kanununun yeterliliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede kat mülkiyet kanununun yeterliliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Vakıf GYO'nun çıkarılmış sermayesi 1 milyar TL oldu!

Vakıf GYO'nun, 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 500 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 oranında artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 1 milyar TL'ye çıkarılması işlemleri tamamlandı.

Vakıf GYO'nun sermaye artırımı onaylandı!

Vakıf GYO'nun 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 500 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 1 milyar TL'ye çıkarılmasına onay verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan önemli döviz kuru mesajı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, döviz kuruna yönelik "Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak" dedi. Elvan, "Enflasyonla mücadele, tüm politikalarımızın merkezinde yer alıyor" ifadesini kullandı.

Vakıf GYO'nun 500 milyon TL'lik sermaye artırımına SPK'dan onay!

Vakıf GYO'nun 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 500 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 1 milyar TL'ye çıkarılmasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı başvuru onaylandı. 

sermaye yeterliliği Haberi

sermaye yeterliliği

Yüksek enflasyon ortamında bankaların durumunun pek de iç açıcı olmadığını ancak bankaların henüz bu durumun farkında olmadığını belirten Burhan Karaçam, uluslararası piyasalarda durumun eskisinden de kötü olduğunu söyledi. Karaçam bankaların uluslararası enflasyon standartları uygulanması halinde öz kaynaklarının eridiğinin ve sermaye yeterlilik sorunlarıyla karşı karşıya olduklarının görülebileceğini belirtti. Eski Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam, yüksek enflasyon ve negatif faiz nedeniyle kimsenin Türk lirasında kalmayacağını belirterek bankaların durumunun da pek iç açıcı olmadığını kaydetti. Cumhuriyet Gazetesinden Jale Özgentürk'e konuşan Karaçam,  “Küçük bir azınlık dışında insanların büyük bölümünün yaşam maliyetleri artarken gelirleri ise eriyor. Esas sorun budur” dedi.

2003-2008 yılları arasında izlenen ekonomi politikaları sonucunda yerli sanayinin yok edilmesinin sonuçlarının yaşandığını belirten Karaçam, o dönemde ülkeye giren yüksek miktarda yabancı kaynakların...