24 / 07 / 2024

Sevakin Adası açıklaması

Sevakin Adası açıklaması

Sudan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında yapılan Sevakin Adası anlaşmasının Arap ülkelerinin güvenliğini tehdit edecek bir anlaşma olmadığı bildirdi.

Galatasaray Kulübü'nden Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Kulübü, Galatasaray Adası'na ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, “Adamız üzerinde, başkaca tarafların kurmak isteyecekleri hukuk dışı ve iyi niyetten uzak planlara asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

Devlet Bahçeli'den Demokrasi ve Özgürlükler Adası açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün açılışı gerçekleştirilen Demokrasi ve Özgürlükler Adasıyla ilgili, "Adanın yeniden imar ve inşasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi...

Kiracı Mels Turizm'den Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Adası, İBB tarafından dün sabah saatlerinde ikinci kez yıkıldı. Adada kiracı konumunda olan Mels Turizm Otelcilik Restoran Eğlence Hizmetleri Limited şirketinden ise konu ile ilgili açıklama geldi.

Mustafa Cengiz'den Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz yıkım kararı alınan Galatasaray Adası ile ilgili divan kurulu toplantısında açıklamada bulundu...

Sevakin Adası'nın inşası için kampanya başlatıldı!

Sudan'ın Kızıldeniz Eyaleti Valisi Ali Ahmed Hamid, Sevakin Adası'nın inşası için kampanya başlatıldığını açıkladı.

TİKA Sevakin Adası'ndaki ilk çalışmalarını tamamladı!

TİKA, Sudan'daki Sevakin Adası'nın restorasyon çalışmalarındaki ilk aşama saha tetkik çalışmalarını tamamladı.

TİKA, Sevakin Adası'nda çalışmalara başladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın restore edilmesini istediği Sudan'daki tarihi Sevakin Adası'nda etüd çalışmalarına başladığını açıkladılar. 

Sevakin Adası ortaklığı bir turizm yatırımı!

Sudan Turizm Bakanı Muhammed Ebu Zeyd Mustafa, Türkiye ve Sudan arasındaki Sevakin Adası konusundaki ortaklığın, "turizm yatırımlarını geliştirme" programından ibaret olduğunu açıkladı. 

Sevakin Adası, Mısır-Sudan hattını gerdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine yeniden inşa edilmek amacı ile Sevakin Adası Sudan tarafından Türkiye'ye tahsis edildi ancak bu durum Mısır-Sudan hattında gerilime neden oldu.

Sevakin Adası'nın Tükiye'ye tahsisi için first lady araya girdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan'a yaptığı resmi ziyarette Sevakin Adası'nın imarı için anlaşmayı sağladı.

Sudan'dan Sevakin Adası açıklaması!

Sudan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında yapılan Sevakin Adası anlaşmasının Arap ülkelerinin güvenliğini tehdit edecek bir anlaşma olmadığı bildirdi.

Sevakin Adası Türkiye'ye tahsis edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine yeniden inşa edilmek amacı ile Sevakin Adası Sudan tarafından Türkiye'ye tahsis edildi. 

Mehmet Koçarslan'dan Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Adası’nın işletmecisi Mehmet Koçarslan‘dan ilk açıklama geldi. Koçarslan yaptığı açıklamada “Şirketimiz taşınmazın işletmecisi olup işletme sözleşmesi devam etmektedir. Bu nedenle şirketimizden işgalci diye söz edilemez” dedi.

Sevakin Adası açıklaması Haberi

Sevakin Adası açıklaması

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sudan'ın Riyad Büyükelçiliği Basın Bölümü Sorumlusu El-Mutez Ahmed İbrahim tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında Türkiye ile yapılan Sevakin Adası'ndaki limanın yeniden inşası anlaşmasının Arap ülkelerinin güvenliğini tehdit etmediğini ve bunun Mısır-Sudan arasındaki Halayib ve Şelatin konusundaki anlaşmazlıkla ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

İbrahim, Suudi Arabistan'ın Ukkaz gazetesinde yayımlanan "Hartum, Sevakin'i Ankara'ya veriyor. Sudan, Türkiye'ye sarılıyor" başlıklı haberde yer alan ifadelerin Sudan'a, ülke otoritesine ve bazı ülkelerle ilişki kurma hakkına hakaret olduğunu aktardı. 

Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan ziyareti kapsamında  önceki gün mevkidaşı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşmesinin ardından Hartum'da ortak basın toplantısı düzenlemişti.

Gandur, basın toplantısında, Kızıldeniz'deki Sevakin Adası'nın Türkiye'ye tahsis edilmesine ilişkin "Bölge olarak değil, Sevakin Adası yalnızca Türkiye'ye...