10 / 05 / 2024

sevan nişanyan kimdir

sevan nişanyan kimdir

İzmir Şirince'de sit alanındaki araziye ev yaptığı gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası alan ve Yargıtay'ın 3 ayrı hapis cezasını da onamasının ardından hakkında toplam 11.5 yıl mahkumiyet kararı bulunan yazar Sevan Nişanyan için imza kampanyası başlatıldı.

Müjde Tönbekici sit alanında inşaat yaptığı için hapiis cezası alan eski eşi Sevan Nişanyan'ı anlattı!

Müjde Tönbekici, sit alanındaki arazisinde ev inşaatına devam ettiği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan eski eşi Sevan Nişanyan’ı anlattı: “Yaşlandıkça insanlar yumuşar ama Sevan köşelerini daha da keskinleştirdi”

SİT alanına ev yaptığı için yargılanan yazar Sevan Nişanyan teslim oldu!

Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde, SİT alanına ev yaptığı ve mühür bozduğu iddiasıyla yargılandığı iki ayrı davada toplam 4 yıl hapis cezasına çarptırılan yazar ve dilbilimci Sevan Nişanyan, teslim oldu...

Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Alpaslan Kavaklıoğlu kaç yaşında?

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 24. ve 25. dönemlerde Niğde milletvekili olarak görev yapan Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Alpaslan Kavaklıoğlu kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Murat Gezer kimdir?

İş adamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'ın eski nişanlısı, sosyetik güzel Nazlı Çarmıklı'nın eşi Murat Gezer kimdir? Murat Gezer ne iş yapıyor? İşte Murat Gezer'in biyofrafisi...

Emrah Özdemir kimdir?

Emrah Özdemir, 2019 yerel seçimlerinde AKP Niğde Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Peki, Emrah Özdemir kimdir? Emrah Özdemir, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Erdal Sarı kimdir?

Niğde Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı kimdir? Erdal Sarı, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor?

Örümcek Adam Sahne Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Örümcek Adam Sahne Teknolojileri Anonim Şirketi bugün Arek Nişanyan ve Aykut Gönültaş ortaklığında 500 bin TL sermaye bedeli ile Kağıthane'de kuruldu.

Esra Aydoğan Moza kimdir?

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Mimari Proje bölümünde 3 yıl çalıştıktan sonra, Ankara’da EsraMoza MimarlıkOfisi’ni kurarak kendi çalışmalarına başlayan Esra Aydoğan Moza kimdir?

Ertan Peynircioğlu kimdir?

Ertan Peynircioğlu, 1 Haziran 2016 tarihli atama kararı ile Niğde Valisi oldu. Peki, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu kimdir? Ertan Peynircioğlu hangi işlerde görev aldı?

Polat Gülman kimdir?

Polat Gülman, 27 Nisan 2016'da Gebze Yonca Gayrimenkul Anonim Şirketi'ni kurdu. Şirket, 8 milyon 969 bin 320 TL sermaye ile Sarıyer'de kuruldu. Peki, Polat Gülman kimdir?

Ersin Özdamar kimdir?

2011 yılı başında, Burak Koltukoğlu ile birlikte Motto TPU (Motto Tasarım Proje Uygulama) Mimarlık Ofisi’ni kuran Mimar Ersin Özdamar kimdir? Ersin Özdamar, hangi işlere imza attı?

Burak Koltukoğlu kimdir?

2011 yılı başında Mimar Ersin Özdamar ile birlikte Motto TPU (Motto Tasarım Proje Uygulama) Mimarlık Ofisi’ni kuran Mimar Burak Koltukoğlu kimdir? İşte Mimar Burak Koltukoğlu..

Sevan Nişanyan için imza kampanyası başlatıldı!

İzmir Şirince'de sit alanındaki araziye ev yaptığı gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası alan ve Yargıtay'ın 3 ayrı hapis cezasını da onamasının ardından hakkında toplam 11.5 yıl mahkumiyet kararı bulunan yazar Sevan Nişanyan için imza kampanyası başlatıldı.

Sevan Nişanyan Evleri'nin kaçak bölümleri yıkılacak!

İzmir'in Selçuk ilçesinde yazar Sevan Nişanyan'ın 2 yıl hapis cezası alarak Aydın Yenipazar Cezaevi'ne girmesine sebep olan Şirince'deki Nişanyan Evleri'nin bir bölümünün yıkılması için Selçuk Belediyesi tarafından yazı gönderildi.

Haluk Şahin Yazgı kimdir?

Niğde Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı kimdir? Haluk Şahin Yazgı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Haluk Şahin Yazgı, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Haluk Şahin Yazgı...

sevan nişanyan kimdir Haberi

sevan nişanyan kimdir

Üzerinde bulunan flash bellek, patlayıcı madde ve ateşli silahla bir tutularak 11 gün hücre cezası verilen Sevanyan için aralarında Prof. Ali Nesin, Prof. Baskın Oran, Etyen Mahçupyan, Noam Chomsky'nin de bulunduğu aydınlar tarafından imzalanan metin şöyle: "Kaçak ve çirkin inşaattan geçilmeyen ülkemizde bu yasalardan dolayı cezaevinde olan bildiğimiz kadarıyla bir başka mahkûm daha yoktur. Olağanüstü mimari güzellikler yaratan Sevan Nişanyan, hiçbir estetik kaygı gözetilmeden inşa edilen ucube adalet saraylarında yargılanarak hüküm giymiştir!." 


'Suçlusu devlet'

"Devlet, 30 küsur yıl önce Şirince'yi tarihi sit alanı ilan etmiştir ve böylece köyde çivi çakılmasını yasaklamıştır. Bu gibi durumlarda devlet bir yıl içinde yeni imar yasasını yürürlüğe koymak zorundadır. 


Devlet 30 yıldır bu imar planını çıkarmayarak vatandaşını ve ihtiyaçlarını umursamamaktadır. Vatandaş tabii ki gerekeni yapmıştır ve yapmaktadır....