25 / 07 / 2024

Sevgi Molva kim

Sevgi Molva kim

Mimar Sevgi Molva kimdir? Mimar Sevgi Molva, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Sevgi Molva, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Sevgi Molva...

Sevgi Molva: Tarihi yapıları korumak yerine gökdeleni seçtik!

İzmir Serbest Mimarlar Derneği (İSMD) 12-13 yıl önce faaliyete geçti. Derneğimizin Ankara'daki kuruluşu çok eski, derneğimiz Ankara’dan sonra İstanbul’da kurulmuştur.

Kentsel dönüşümde uzlaşma kültürü oluşturulmalı!

İzmir Serbest Mimarlar Derneği'nin Başkanı Sevgi Molva ve Yönetim Kurulu Üyeleri Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı ziyaret etti.

İşyeri emlak vergisini kim öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı kanunu hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? İşyeri emlak vergisini kim öder?

Rezerv yapı alanını kim belirler?

Rezerv yapı alanı, Kentsel Dönüşüm Kanunu uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak da kullanılmak üzere belirleniyor. Peki, nereler rezerv alanı olabilir? Rezerv alanı özellikleri nelerdir? Rezerv yapı alanını kim belirler?

Kore lideri Kim Jong-un başkentteki havaalanı inşaatını eleştirdi!

Kuzey Kore lideri Kim Young-un başkent Pyongyang'da devam eden havaalanı inşaatı hakkında eleştiride bulundu. Bazı değişiklikler yapılmasını emreden lider, binanın tasarımını 'yabancı bir binanın kopyası' olarak değerlendirdi.

Kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder?

Noter onayı ile yapılan bir taşınmaz kira sözleşmesi için damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder? Ödenecek damga vergisi nasıl hesaplanır?

Tapu harçlarını kim öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşiyor. Peki, tapu harçlarını kim öder?

Bozcaada'da kim, neyi kazanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1/100.000'lik planda Bozcaada'nın nasıl olacağının görülemeyeceğini belirterek, "Bozcaada'da para kazanılacak' deniliyor. Kim, neyi kazanacak?" diyerek tepki gösterdi

Bodrum Ege Sevgi Evleri

Dairelerin bir kısmının orman, bir kısmının ise orman ve deniz manzarasına sahip olduğu Bodrum Ege Sevgi Evleri içerisinde yer alan daireler 395 bin TL'den başlayan fiyatlarla alıcılarını bekliyor...

Bodrum Ege Sevgi Evleri satış ofisi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşama geçirilen Bodrum Ege Sevgi Evleri satış ofisi telefon numarası şu şekilde: 0 530 307 18 39. Proje, 100 metrekare 3 oda 1 salon daire tiplerinden meydana geliyor...

Ege Sevgi Evleri Bodrum satılık

Toplamda 54 adet daireden meydana gelen Ege Sevgi Evleri Bodrum satılık daire fiyatları 395 bin TL'den başlayarak değişiyor. Proje, Ege İnşaat grubu Dekko ve Sinan Özer ortak tasarımı olarak yükseliyor...

Ege Sevgi Evleri fiyat

Dairelerin bir kısmının orman, bir kısmının ise orman ve deniz manzaralı olarak tasarlandığı Ege Sevgi Evleri fiyat listesine göre daireler 295 bin TL'den başlayan fiyatlarla alıcılarına sunuluyor...

Ege Sevgi Evleri Bodrum'da 395 bin TL'ye 100 metrekare 3+1!

Bodrum'da yükselen ve inşaat çalışmaları devam eden Ege Sevgi Evleri'nde yer alan daireler 100 metrekare 3 oda 1 salondan meydana geliyor. Fiyatları 395 bin TL'den başlıyor.

Sevgi Molva kim Haberi

Sevgi Molva kim

Sevgi Molva kimdir?

Sevgi Molva 1956 yılında Elazığ'da doğdu. ADMMA- Ankara Mimarlık ve Mühendislik Akademisi, Mimarlık Bölümü'nden 1978'de mezun oldu. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Kültür ve Turizm Bakanlığı Bölge Müdürlüğü, Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü'nde toplam 7 yıl çalıştıktan sonra memuriyetten ayrıldı. 


Bir süre de özel mimarlık büroları deneyiminden sonra, 1992'de açtığı kendi bürosu Çatı Mimarlık, Dekorasyon'da çalışmalarını sürdürmektedir. 


Mimarlar Odası'nda Ege Mimarlık dergisinin çıkarılmasında öncülük etti, 13 yıl sanat sayfasını hazırladı. Bu dönem Genel Sekreterliğini yürüttüğü İzmir Serbest Mimarlar Derneği'ni (İzmir SMD) 2004 yılında bir grup arkadaşıyla beraber kurdu. Çeşitli dergi ve gazetelerde kent, çevre üzerine yazılar yazdı ve bu konularda yerel kanallarda programlar hazırlayıp sundu. 2009'da yerel seçimlerde seçildiği İzmir Karşıyaka Belediye Meclis Üyeliğini...