30 / 04 / 2024

seyahat acentaları yazlık kanun tasarısı

seyahat acentaları yazlık kanun tasarısı

YAŞAR Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Gökçe Özdemir ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ferika Özer Sarı, Türkiye'de sayılan 600 bine yaklaşan yazlık konutların dört mevsim turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Bodrum'da yazlıkçılar evlerine gitti! İşletmecilerin yüzü güldü!

Bodrum'da seyahat kısıtlamasının kalktığı 5 Mayıs'tan bu zamana kadar 136 bin araç girişi yapıldı. Yazlıkçılar evlerine geldiklerini söylerken, işletmeciler "Buyursunlar gelsinler" diyor.

Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti İzmir'den yazlık ev aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir’in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. Dünyaca tanınan ünlü isimlerin emlak danışmanlığını yürüten bir İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş açıkladı.

Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir Urla'dan yazlık aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir'in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş, çiftin villa için 2.6 milyon dolar ödediğini kaydetti.

Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışları artış gösterdi!

Konut satışlarına da yansıyan artış ile Türkiye genelinde Temmuz ayında % bin 589 konut satıldı. Özellikle Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışlarındaki artış sektöre hareketlilik getirdi.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

Nehir Erdoğan İzmir Mordoğan'dan yazlık alacak!

Eşi Ahmet Sesigürgil’le evlendikten sonra Paris’e yerleşen Nehir Erdoğan, tatil için geldiği İzmir’in keyfini çıkartmaya devam ediyor. İkilinin, çok beğendikleri Mordoğan'dan yazlık alacakları konuşuldu.

Muğla'da yazlık konut piyasası yükselişte!

EVA Gayrimenkul Değerleme, Muğla'da yazlık konutların çevre verileri ve gelişimlerini inceleyerek yazlık konut değerlerini ve beldelerdeki fırsatları ortaya koyuyor.

Onur Öngün: Yazlık almak yatırım değil, lüks!

Onursal Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, en çok ‘yatırım için yazlık alınır mı?’ sorusuyla karşılaştıklarını belirterek, yazlık alımlarını sosyal bir yatırım olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Yatırım için yazlık alınır mı?

Gayrimenkul uzmanları, yaz dönemlerinin en çok tartışılan konularından olan ‘yazlık alma’ fikrinin yatırım için iyi bir araç olmadığı görüşünde.

Yazlık evler nerelerden alınmalı?

Türkiye ekonomisinin büyümesi, kişi başı milli gelirin artması ve tatilin lüks değil bir ihtiyaç olarak algılanması ikinci konut olarak adlandırılan yazlık evlere olan talebi artırıyor.

İzmir'de yazlık konut piyasası gelişti!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin İzmir'de gerçekleştirdiği yazlık konut piyasası araştırması, önde gelen turizm merkezlerinde ikincil konutların çevre verileri ve gelişimlerini analiz ederek yazlık ev piyasası fırsatları ve değerlerini açığa çıkarıyor.

İzmir'de yazlık konut piyasası yükselişte!

EVA Gayrimenkul Değerleme, İzmir'de yazlık konutların çevre verileri ve gelişimlerini inceleyerek yazlık konut değerlerini ve beldelerdeki fırsatları ortaya koyuyor.

Yazlık bölgelerde markalı projelere talep arttı!

Tatil beldelerine gösterilen yoğun talep, yazlık bölgelerdeki gayrimenkul piyasasını harekete geçirdi. Son yıllarda tek yazlık bina formatından çıkan firmalar, artık otel konforu ile ev rahatlığını yaşatacak markalı projeleri patlattı.

seyahat acentaları yazlık kanun tasarısı Haberi

seyahat acentaları yazlık kanun tasarısı

Avrupa'da 49 milyon kişinin ev kiralayarak tatil yaptığım belirten Doç. Özdemir, "İkincil konutların turizmde alternatif gelir oluşturma arayışları tüm dünyada olduğu gibi için eylem planı ülkemizde de devam ediyor. Bunun başarılı örnekleri Mersin ve Ayvalık'ta kendisini gösterdi. Ancak ülke ekonomisine dddi anlamda yük getiren bu ikincil konutlar için daha geniş çapta bir eylem planı hazırlanmalı. Atıl konutlar 12 ay boyunca turizme hizmet edebilir. Aynca yeterli konaklama imkanı sağlanamadığı için yapılamayan uluslararası konferanslara ve büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapılabilir" dedi. 



BÜYÜK EKONOMİK KAZANÇ 

¦ Özdemir, İspanya'da ikincil konutlann hayata geçirilmesi için planlanan projenin başanyla hayata geçirildiğini söyledi, "İsviçre'de 250 bin otel yatak arzına karşın 1 milyon ikindi konut yatak arzı bulunmakta. İspanya'da ise yatak arzının yaklaşık yüzde 75'i ikincil konutlardan sağlanmakta....