06 / 07 / 2024

Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu

Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu

Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü. TÜRSAB ve vergi dairesi müdürlüğü temsilcilerinden oluşan denetim ekibi, kentte faaliyet gösteren seyahat acentelerini denetlendi. Denetimler Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu gereği yapıldı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden indirim çağrısı: Yüzde 40'a varan indirimler iç pazarda uygulanmalı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, fiyatların makul seviyeye düşmesiyle daha çok vatandaşın yurt içinde tatile çıkma imkanı yakalayacağına dikkat çekti. İşte Bağlıkaya'nın açıklamaları...

Seyahat Acentaları Birliği enformasyon memurluğu sınav takvimi açıklandı! Son başvuru tarihi 9 Ağustos! Aman kaçırmayın

Seyahat Acentaları Birliği enformasyon memurluğu sınav takvimi tek tek açıklandı. Peki TÜRSAB enformasyon memurluğu sınavı ne zaman? Başvuru ücreti ne kadar? İşte merak edilenler...

Aisia Turizm Seyahat Acenteleri Limited Şirketi kuruldu!

Aisia Turizm Seyahat Acenteleri Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Korhan Işıklar tarafından kuruldu. 

TURSAB Şanlıurfa'da otel yapımına başladı!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Şanlıurfa Göbeklitepe’de yeni bir otel yapımına başladıklarını açıkladı. Bağlıkaya, "2019'da 1 milyona yakın turist bekliyoruz'' diye konuştu.

Diyarbakır'daki Ziya Gökalp Müzesi restore edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) arasında imzalanan protokol kapsamındaki çalışmalar sonucunda, Ziya Gökalp Mahallesi Gökalp Sokak'ta bulunan 2 katlı müze restore edildi.

Giresun turizmin gözdesi olacak!

Kısa adı TURSAB olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Giresun’da yaşanan turizm hareketliliğini mercek altına aldı. Bölge Başkanı Suat Gürkök, Giresun Valisi Hasan Karahan’ı makamında kabul etti.

İran ambargosunun kalkması Alanya'ya yarayacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, Avrupa ve NATO ile ilişkilerden dolayı İran'a ambargo konulduğunu, ilişkilerin düzelmesinden dolayı ambargoların kalkmasını olumlu bulduğunu söyledi.

Adana otel yatırımına doydu!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şirin, Adana'da otel yatırımlarının kentin ihtiyacının üzerine çıktığını belirtti.

Adana'daki otel yatırımları ihtiyacın üzerinde!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şirin, Adana'da otel yatırımlarının kentin ihtiyacının üzerine çıktığını belirtti.

Adana'da otel yatırımları kentin ihtiyacının çok üzerine çıktı!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şirin, Adana'da otel yatırımlarının kentin ihtiyacının üzerine çıktığını belirtti.

Kış döneminde otellerin yüzde 65'i kapanacak!

TÜRKİYE Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bayram tatiliyle doluluk oranı yüzde 90'a ulaşan otellerin okulların açılmasıyla yüzde 75'e düşeceğini söyledi.

Kış döneminde otellerin yüzde 65'i kapanacak!

Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, kış döneminde ise otellerin yüzde 65′inin kapanmasıyla binlerce çalışanın işsiz kalacağını belirtti.

Tourizmir Zirvesi 1-3 Ekim 2015'te!

İzmir Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, İzmir CVB Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin destekleriyle 1 - 3 Ekim 2015'te "Tourizmir Zirvesi" düzenlenecek.

Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu Haberi

Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu
Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, denetimlerin. Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu nun 4. maddesi gereği yapıldığını söyledi. Seyahat acentelerinin faaliyetlerini sürdürebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan İşletme Belgesi almalarının zorunlu olduğunu anımsatan Başaran, şöyle konuştu: SEYHAT ACENTELERİ DENETLENDİ "Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan İşletme Belgesi almadan kaçak faaliyette bulunan, bilet kesen, hac, umre ve tur organizasyonlan yapan korsan seyahat acentelerinin tespit amacıyla denetimler gerçekleştiriyoruz. Bu denetimler sıklıkla yapılacak. Böylece müşterilerin yanıltılmasına ve mağdur olmalarına, dolayısıyla zengin bir kültüre sahip olan ilimiz turizminin zedelenmesine yol açabilecek olumsuzlukların giderilmesine çalışacağız.1' Başaran, yapılan denetimlerde, işletme belgesi olmayan bazı iş yeri sahiplerinin uyanlarak, tabelalarının söktürüldüğünü kaydetti. Diyarbakır Söz...