05 / 05 / 2024

Seydisuyu Deresi

Seydisuyu Deresi

Mahmudiye’de yıllardır kaderine terk edilen ve ilçenin en büyük sorunu haline gelen Seydisuyu Deresi’nin son hali görenleri sevindirdi. Dere, sadece bir yılda güzel bir görünüme kavuştu.

Kilis Ali Fakı Deresi ıslah ediliyor!

KİLİS Belediye Başkanı Hasan Kara, DSİ Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu ve beraberindeki heyetle Ali Fakı Deresi’nde incelemelerde bulundu.

Karasu Deresi taşkın koruma inşaatı ihalesi 11 Ağustos'ta!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Merkez Karasu Köyü Karasu Deresi Taşkın Koruma İnşaatı yapım işinin ihalesinin 11 Ağustos 2016'da tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Düzce Asar Deresi temizleniyor!

Düzce Belediyesi “Temiz Çevre” politikası kapsamında Asar Deresi ve çevresinde başlattığı temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Silivri Boğluca Deresi'ndeki harabe bina yıkılmayı bekliyor!

Boğluca Deresi ıslah çalışmaları kapsamında yıllarca kamulaştırılması yılan hikayesine dönen bina şimdi de yıkılmayı bekliyor. Harabe haline gelen binanın çatısından düşen beton parçaları ise ölüme davetiye çıkarıyor.

Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü inşa ediyor. Proje kapsamında kavşak kolları ile çevre düzenleme çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Bursa İsmetiye Deresi'ne 3 yeni köprü!

Bursa’nın her köşesinde ulaşım yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, dere ıslah çalışmaları tamamlanan İsmetiye Deresi üzerine 3 ayrı köprü yapıyor.

Uşak Dokuz Sele Deresi kentsel dönüşümle değişecek!

UŞAK'ta şehir merkezinden doğarak Büyük Menderes Havzası ve ardından Ege Denizi'ne kadar uzanan Dokuz Sele Deresi, kentsel dönüşüm ve ıslah çalışmaları kapsamında güzel bir görünüme kavuşacak.

Alanya Hacet Deresi Köprüsü'nde sona gelindi!

Alanya'da Hacet Deresi üzerinde yapılan köprü inşaatında sona gelindi. 12 buçuk metre genişliği ve 14 buçuk metre uzunluğundaki köprü, tamamlanınca dere kenarında yürüyüş yapan vatandaşlara engel oluşturmayacak şekilde tasarlandı.

Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Alanı 29 Ekim'de açılacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur'un öncülüğünde hazırlanan "10'un farkı 10'un yıldızı" projelerinden biri olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nın 29 Ekim'de açılması planlanıyor.

Erzincan Vasgirt Deresi’ne rekreasyon alanı kurulacak!

“DAP Bölgesinde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi” programı kapsamında, Kalkınma Bakanlığınca onaylanan ve Erzincan İli Kavakyolu Beldesi Belediyesi tarafından projelendirilen Vasgirt Deresi’ne rekreasyon alanı oluşturulmasını öngören proje için protokol imzalandı.

Batman İluh Deresi ve taziye evi için destek çağrısı!

Batman 19 Mayıs mahalle muhtarı Mehmet Kolaldıran Batman Gazetesi'ne röportaj verdi. Mehmet Kolaldıran Tapu, İluh deresi ve yapımına yeni başlanan taziye evi için destek istedi.

Kumluca Yavuz Sultan Selim Deresi'nde köprü yapımına başlandı!

Kumluca'da şehir içi trafiğini rahatlatacak imar çalışması kapsamında Eski Cami Mahallesi'nde köprü yapımına başlandı. Yavuz Sultan Selim Deresi'ne yapılacak köprü, Eski Cami ile Narenciye mahallelerini birbirine bağlayacak.

Düzce Asarsuyu Deresi'ndeki köprüler yenilenecek!

Düzce Belediyesi tarafından Asarsuyu Deresi üzerinde bulunan yaya köprülerin düzenleme çalışmaları için proje geliştiriliyor. Buna göre, dere üzerinde bulunan tüm yaya köprülerinde zemin ve korkuluk yenilemeleri yapılacak.

Seydisuyu Deresi Haberi

Seydisuyu Deresi

Çalışmalar tamamlandı


Yıllardır ilçenin en büyük sorunu haline gelen dere modern görünümüne kavuştu. Yıllar içerisinde bakımsızlıktan dere içinde foseptik çukuru dahi açıldı. Bataklık haline dönen derede zaman içinde oluşan sinekler halk sağlığını tehdit etti. Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan’ın en büyük hayallerinden biri olan Seydisuyu Deresi’ni iyileştirme çalışmaları tamamlandı.

Islah çalışmaları yapıldı

Mahmudiye Belediyesi ve DSİ işbirliği ile gerçekleşen çalışmada 2 bin 350 metrekarelik alan temizletildi ve kenarlarına, taban kısmına taş döşendi. Bin 250 metrekarelik toprak kanal kısmı ise büyük bir özveriyle temizlendi. Derenin kenar kısımları korkuluklarla güçlendirildi. Başkan Gündoğan, “Dere kenarına yapılan yürüyüş yolu, piknik alanları oluşturularak ilçe halkının huzurlu vakit geçireceği bir alan oluşturulacak” dedi.


Sakarya...