28 / 04 / 2024

Alanya Hacet Deresi Köprüsü'nde sona gelindi!

Alanya Hacet Deresi Köprüsü'nde sona gelindi!

Alanya'da Hacet Deresi üzerinde yapılan köprü inşaatında sona gelindi. 12 buçuk metre genişliği ve 14 buçuk metre uzunluğundaki köprü, tamamlanınca dere kenarında yürüyüş yapan vatandaşlara engel oluşturmayacak şekilde tasarlandı.



Alanya Belediyesi tarafından ilçede trafiği rahatlatmak için Hacet Deresi üzerinde yapılan köprü inşaatında sona gelindi.


Alanya Belediyesi tarafından Hacet Deresi üzerine yapılan ve Hacet Mahallesi ile Kadıpaşa Mahallesi El Aksa Cami’nin doğusundan kesintisiz ulaşımı sağlayacak olan köprü betonarme olarak inşa ediliyor. 12 buçuk metre genişliği ve 14 buçuk metre uzunluğundaki köprü, tamamlanınca dere kenarında yürüyüş yapan vatandaşlara engel oluşturmayacak şekilde tasarlandı.


“Bölgedeki yolların trafik yükü hafifliyor”

Köprü inşaatında beton işinin tamamlandığını belirten Başkan Adem Murat Yücel, ”Köprü projesi yaptığımız yerde daha önce yayalar için tasarlanmış ahşap bir köprü vardı. Kadıpaşa ve Hacet Mahallesi’ni bu bölgede birleştirmesi gereken cadde, karşıdan karşıya araç geçişi olmadığı için ulaşım bu bölgede kesintiye uğruyordu. Köprü projemizle bölgedeki yolların trafik yükünü hafifletip şehir içi ulaşımı kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca iki mahalle arasındaki ulaşım bütünlüğü de sağlanmış olacak. Köprümüzü çok kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.


Milliyet

Bu haber Alanya Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı


Alanya Belediyesi, şehirde trafiği rahatlatmak için önemli bir projeye daha imza atıyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile El Aksa Cami’nin doğusundaki Sak Irmağı Parkı’nın Hacet Deresi üzerinde projelendirilen köprü inşaatında sona geliniyor.

HACET DERESİ’NE YENİ KÖPRÜ


Alanya Belediyesi, şehirde trafiği rahatlatmak için önemli bir projeye daha imza atıyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile El Aksa Cami’nin doğusundaki Sak Irmağı Parkı’nın Hacet Deresi üzerinde projelendirilen köprü inşaatında sona geliniyor.


Merkezden Kırsal ve yaylalara yol, altyapı ve asfalt çalışmalarından özellikle kırsal mahallerin ihtiyacı olan sosyal donatı alanlarına kadar her alanda çalışmalarını sürdüren Alanya Belediyesi, merkezde de araç trafiğini rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.


BETONARME OLARAK İNŞA EDİLEN KÖPRÜ 12,5 METRE GENİŞLİNDE VE 14,5 METRE UZUNLUĞUNDA


Hacet deresi üzerine yapılan ve Hacet Mahallesi ile Kadıpaşa Mahallesi El Aksa Cami’nin doğusundan kesintisiz ulaşımı sağlayacak olan köprü betonarme olarak inşa ediliyor. 12.5 metre genişliği ve 14,5 metre uzunluğundaki köprü tamamlanınca dere kenarında yürüyüş yapan vatandaşların yürümelerine engel oluşturmayacak şekilde tasarlandı.


YÜCEL: “BÖLGEDEKİ YOLLARIN TRAFİK YÜKÜ HAFİFLİYOR”


Köprü inşaatında beton işinin tamamlandığını belirten Başkan Yücel; ”Köprü projesi yaptığımız yerde daha önce yayalar için tasarlanmış ahşap bir köprü vardı. Kadıpaşa ve Hacet Mahallesi’ni bu bölgede birleştirmesi gereken cadde, karşıdan karşıya araç geçişi olmadığı için ulaşım bu bölgede kesintiye uğruyordu. Örneğin Kadıpaşa’dan Pazar pazarına gidecek olan vatandaşlarımız, ya Çevre Yolu’ndan ya da Alaiye Caddesi’nden pazara ulaşmak zorunda kalıyor. Bu da hem Alaiye Caddesi’nde hem de paralel yollarda trafik yoğunluğunu artırıyor. Köprü projemizle bölgedeki yolların trafik yükünü hafifletip şehir içi ulaşımı kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca İki mahalle arasındaki ulaşım bütünlüğü de sağlanmış olacak. Köprümüzü çok kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Halkımıza hayırlı olsun.”  dedi. 


Alanya Belediyesi


Geri Dön