21 / 05 / 2024

Seyfe Gölü çöle döndü

Seyfe Gölü çöle döndü

Kırşehir’in Mucur İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve 206 türde onbinlerce kuşun yaşam alan olan Seyfe Gölü, kuraklık başta olmak üzere plansız sulama, dengesiz su tüketimi, rastgele açılan su kuyuları nedeniyle çöle döndü.

Euro, güçlü duruşunu sürdürüyor! 30 liraya gidiyor...

Döviz kurunun yükselişi sürerken, euro güçlü duruşunu devam ettiriyor. Geçtiğimiz haftalarda ilk kez 29 TL sınırını aşan euro/TL ise bugüne yükselişle açtı.

Evim mağdurları AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'le görüştü!

Faizsiz konut şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'le bir araya geldi.

Gülşen'den 'evini çiftliğe çevirdi' iddialarına tepki!

Edis’le düet yaptığı “Nirvana” şarkısıyla gündeme gelen Gülşen'in evinin terasına bahçe kurduğu iddia edilmişti. Şarkıcı, konuyla ilgili sorulara sadece gülerek karşılık verdi.

Sivas Gökpınar Gölü’ne 'bungalov evler' projesi!

Sivas Valiliği, Gökpınar Gölü’nün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacağını duyurdu. Proje hakkında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, ''Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz" dedi.

Bursa Uluabat Gölü'ne, 30 milyon TL’lik çevre yatırımı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi,Uluabat gölüne 30 milyon TL’lik çevre yatırımı yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, göle temiz su bırakılmasını sağlayacak Akçalar Arıtma Tesisi inşaat alanını inceledi.

Kırşehir'deki Seyfe Gölü TBMM'de gündeminde!

Ankara Milletvekili Murat Emir, Kırşehir'in Mucur ilçesinde bulunan Seyfe Gölü'ne ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu..

ASKİ’den Mogan Gölü’ne su takviyesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, su seviyesinde ciddi düşüş yaşanan Mogan Gölü’ne su takviyesi yapmaya başladı. Göle günde 20 bin metreküp su verildiği açıklandı.

Kırşehir'deki Seyfe Gölü tamamen kurudu!

Seyfe Gölü Koruma Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, yüzlerce yaban kuşunu barındıran Seyfe Gölü'nün tamamen kuruduğunu belirterek bölgede yaşanan bir başka tehlikeye dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

2001 yılında Küçükçekmece Gölü, kirlilikte Haliç'i sollamış!

2001 yılında bir zamanların sayfiye yeri olan Küçükçekmece Gölü, kirlilikte Haliç'i sollamış. Gölün kirlenmesinin en büyük nedeni Küçükçekmece ve çevresindeki yerleşim birimlerinin tüm ev atıklarının göle bırakılmasıymış.

1996 yılında Küçükçekmece Gölü bataklık olmuş!

1996 yılında Küçükçekmece Gölü pislikten bataklık olmuş. Kanalizasyon atıkları nedeniyle yanına yaklaşılmaz olan gölün bataklık hale gelmesinin nedeni ise nükleer santral atıklarının ve fabrika atıklarının göle atılmasıymış.

Zafer Gülçur kimdir?

Erdoğan Elmas ve Ertur Yener' le birlikte gerçekleştirdiği çok sayıda büro ve kamu binasıyla tanınan Mimar Zafer Gülçur kimdir? Mimar Zafer Gülçur, başka hangi projelere imza attı?

Göl Panorama Genel Koordinatörü Mehmet Uzuner vefat etti!

Bema İnşaat'ın Göl Panorama Evleri projesinin Genel Koordinatörü İnşaat Mühendisi Mehmet Uzuner 3 Mart 2015 Salı günü vefat etti. Cenazesi bugün öğle namazını müteakip kılınacak.

Sapanca Gölü'ndeki fazla su tahliye edildi!

KURAKLIĞIN etkisiyle su seviyesindeki tehlikeli düşüşle gündeme gelen Sapanca Gölü’nde, son yağışlarla birlikte su seviesi 32 koda ulaşınca 4 yıl aradan sonra ilk kez Çark Deresi üzerinden su tahliyesi için kapaklar açıldı.

Seyfe Gölü çöle döndü Haberi

Seyfe Gölü çöle döndü

Kırşehir’in Mucur İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve 206 türde onbinlerce kuşun yaşam alan olan Seyfe Gölü, kuraklık başta olmak üzere plansız sulama, dengesiz su tüketimi, rastgele açılan su kuyuları nedeniyle çöle döndü. Gölün çevresinde bulunan 17 köy ise kuraklıkla karşı karşıya kaldı. Seyfe Gölü Koruma Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, "Bir dönem kuş cenneti olan gölü kurtarmak için başvurmadığımız makam kalmadı. Canlılara yaşam kaynağı olan ve on binlerce kuşa yataklık eden üreme alanı Seyfe Gölü’nü göz göre göre yok ettik" dedi.


Dernek Başkanı emekli öğretmen Mustafa Yavuz, Seyfe Gölü’nün ilgisizlik nedeniyle göz göre göre yok edildiğini belirterek şunları söyledi:


"Bozkırın ortasında bir vaha gibi olan kuş cennetini yok ettik. Yetkililerin ve ilgililerin başı sağ olsun. Seyfe Gölü’nün ana kuruma nedeni, gölü besleyen...