21 / 05 / 2024

Seyfe Gölü yok oluyor

Seyfe Gölü yok oluyor

Kırşehir’in Mucur İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve 206 türde onbinlerce kuşun yaşam alan olan Seyfe Gölü, kuraklık başta olmak üzere plansız sulama, dengesiz su tüketimi, rastgele açılan su kuyuları nedeniyle çöle döndü.

Bodrum'da konaklama fiyatları cep yakarken bir lahmacunun fiyatı resmen uçtu! Bu fiyatları görenler ''yok artık'' dedi!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, lüks işletmelerin konaklama fiyatları cep yakarken lahmacun fiyatı resmen uçtu. Bu fiyatları görenler ''yok artık'' dedi. 

Çay, şeker, ayçiçek derken asıl zam şampiyonu belli oldu! Görenler ''yok artık'' dedi

Çay, şeker ve ayçiçek derken gıda fiyatlarına gelen zamlar vatandaşları oldukça zorlamaya başladı. Zam haberleri gündemden hiç düşmezken, Temmuz ayının zam şampiyonu belli oldu. Görenler ''yok artık'' dedi

Kayseri'deki Engir Gölü çevresinde yapılaşmaya geçit yok! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, sulak alan olarak kuşlara ev sahipliği yapan Engir Gölü çevresinde bölgenin doğal yapısını bozacak yapılaşmaya izin verilmemesi yönünde karar aldı.

Adil Bayındır'dan 'Beyşehir Gölü imara açıldı' iddiasına cevap: İnşaat yok, beton yok! 

Konya Beyşehir’in Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’in çevresinin imara açıldığına yönelik iddialara ilişkin, "İnşaat yok, beton yok, ben buralıyım Beyşehir benim suyum" dedi.

Kuğu Gölü Villaları'nda “manzaram kapandı” derdi yok!

Kuğu Gölü Villaları Projesi Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde hayata geçiriliyor. Proje Gölbaşı ilçesine özellikle orta üst ve üst gelir grubundan kişilerin ilgisini çekiyor. 

Kırşehir'deki Seyfe Gölü TBMM'de gündeminde!

Ankara Milletvekili Murat Emir, Kırşehir'in Mucur ilçesinde bulunan Seyfe Gölü'ne ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu..

Kırşehir'deki Seyfe Gölü tamamen kurudu!

Seyfe Gölü Koruma Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, yüzlerce yaban kuşunu barındıran Seyfe Gölü'nün tamamen kuruduğunu belirterek bölgede yaşanan bir başka tehlikeye dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Van Gölü sahilindeki 5 bin yıllık antik kent tehlike yaşıyor!

Van Gölü sahilindeki 5 bin yıllık antik kentin, koruma altına alınmadığı takdirde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı belirtildi.

Burdur Gölü yok oluyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, Burdur Gölü'ndeki temel sorunun 'su bütçesi' sağlanamaması olduğunu söyledi. Su kapasitesinin 3'te 1'ini son 35 yılda kaybeden ve her yıl 330 milyon ton suyu yok oluyor.

Göl Panorama Evleri'nde banka yok, faiz yok!

Dairelerin; 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon olarak tasarlandığı Göl Panorama Evleri projesi, İstanbul Avrupa yakası Başakşehir-Bahçeşehir bölgesinde inşa ediliyor...

Göl Panorama Evleri'nde 60 ay vade! Faiz yok!

Bema İnşaat imzasıyla İstanbul Avrupa yakası Bahçeşehir bölgesinde hayata geçirilen Göl Panorama Evleri projesinde fiyatlar 207 bin TL'den başlıyor. Projede sıfır faizle 60 aya kadar vadelendirme yapılıyor...

Konut fiyatlarında balon yok! Sektör neden güçlü!

Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' adlı rapor, Türkiye'de konut fiyatlarında balon olmadığını ortaya koydu. Türkiye'deki konut fiyatlarını analiz eden rapora göre sektörün güçlü ve zayıf yanları şöyle...

Son yağışlar Seyfe Gölü'ne hayat verdi!

Yurt genelinde etkili olan yağışlar, Kırşehir'deki Seyfe Gölü'nde doğal yaşamı canlandırdı. Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Çetiner: "Yağmurla yeniden canlanan gölde göçmen kuşların sayısı artmaya başladı"

Seyfe Gölü yok oluyor Haberi

Seyfe Gölü yok oluyor

Kırşehir’in Mucur İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve 206 türde onbinlerce kuşun yaşam alan olan Seyfe Gölü, kuraklık başta olmak üzere plansız sulama, dengesiz su tüketimi, rastgele açılan su kuyuları nedeniyle çöle döndü. Gölün çevresinde bulunan 17 köy ise kuraklıkla karşı karşıya kaldı. Seyfe Gölü Koruma Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, "Bir dönem kuş cenneti olan gölü kurtarmak için başvurmadığımız makam kalmadı. Canlılara yaşam kaynağı olan ve on binlerce kuşa yataklık eden üreme alanı Seyfe Gölü’nü göz göre göre yok ettik" dedi.


Dernek Başkanı emekli öğretmen Mustafa Yavuz, Seyfe Gölü’nün ilgisizlik nedeniyle göz göre göre yok edildiğini belirterek şunları söyledi:


"Bozkırın ortasında bir vaha gibi olan kuş cennetini yok ettik. Yetkililerin ve ilgililerin başı sağ olsun. Seyfe Gölü’nün ana kuruma nedeni, gölü besleyen...