05 / 05 / 2024

Seyit Hacı Veliüddin Ağa Camisi restore

Seyit Hacı Veliüddin Ağa Camisi restore

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminde büyük zarar gören tarihi ikinci Mahmut dönemine ait 2 asırlık Seyit Hacı Veliüddin Ağa Camisi’ni restore ederek, ibadete açtı...

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nden kiralık kantinler ve ATM alanları!

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, üniversite içindeki ATM'ler ve kantinler 3 yıllığına kiraya veriliyor. Peki kiraya verilecek alanların fiyatları ne kadar? İşte yatırımcıları cezbeden ihalenin tüm ayrıntıları...

Gerede Belediyesi'nden 'imar' açıklaması!

Gerede Belediye Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, Seviller ve Hacıveli mevkileriyle ilgili Cumhurbaşkanı Kararı ile ilgili açıklama yaptı.

Çukurova Belediyesi'nden Hacı Bektaşi Veli Vakfı'na arsa tahsisi!

Adana Çukurova Belediyesi, bünyesindeki 15 bin 224 metrekarelik arsa Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı'na 49 yıllığına tahsis edildi.

Antalya'da Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi açıldı!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi hizmete açıldı..

Giresun Hacı Seyit Burhan Türkmen Anadolu İHL açıldı!

Ümraniye Belediyesi'nin Giresun Çanakçı'da hayata geçirdiği Çanakçı Kayserili Hacı Seyit Burhan Türkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu açıldı.

Yeni Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi meclis gündeminde!

Gazi Üniversitesi'nin rektörlük kampüsü dışındaki bölümlerinin yeni kurulacak Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi'ne bağlanacağı iddiaları TBMM gündemine taşındı..

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne 2 yeni bina!

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 'Öğrenci Yaşam Merkezi' ve 'Fen Edebiyat Fakültesi G Blok' binalarının temeli atıldı. Rektör Prof. Dr. Kılıç, açılış töreninde konuştu.

Ankara Hacı Bayram Veli'deki restorayonda çökme tehlikesi!

Hacı Bayram Veli Türbesi ve etrafından restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ancak mahallenin alt bölümünde kalan tarihi konaklar çökme riski ile karşı karşıya bulunuyor.

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Cami'nin çevresi düzenleniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi kapsamındaki düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hacı Bayram-ı Veli Camii çevresinde bulunan gece kulüpleri ve pavyonların yıkımı sürüyor.

Nevşehir Hacıbektaş'a sahra cemevi inşa edilecek!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde gerçekleştirilen Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Etkinliklerine katılanların ihtiyaçları için "sahra cemevi" yaptıracağı bildirildi.

Ankara Hacıbayramı Veli Camii’nin çöken duvarları yeniden inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacıbayram-ı Veli Camii’nin çöken tarihi sur duvarlarını, yeniden aslına uygun olarak inşa ediliyor. Çalışmaların 10 gün içinde tamamlanmasının planlandığını kaydettiler.

13 Alevi derneği kapatıldı!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 113 Alevi derneğinin kapatılmasını Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kamer Ali Durur ve Cemevi Dedesi Seyit İbrahim Erenler değerlendirdi. İşte o haber

Antalya'da Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi ve Cemevi inşa ediliyor!

Antalya Yeşildere Mahallesi'nde yaptırılan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatında denetlemelerde bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Manevi zenginliği artıracak bir merkez olacak" dedi.

Seyit Hacı Veliüddin Ağa Camisi restore Haberi

Seyit Hacı Veliüddin Ağa Camisi restore

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminde büyük zarar gören tarihi ikinci Mahmut dönemine ait 2 asırlık Seyit Hacı Veliüddin Ağa Camisi’ni restore ederek, ibadete açtı. Yaklaşık 200 yıllık caminin tanıtım programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ecdadımız camiler inşa ederken, aynı zamanda bir mahalle bir şehir, bir medeniyet inşa ettiğinin farkındaydı. Her cami, hayatın aktığı, insanların cem olduğu bir medeniyet merkezine dönüştü” ifadesini kullandı.  Halk arasında Tavşancıl Çarşı Camisi olarak bilinmesine rağmen gerçek adı Seyid Hacı Veliüddin Ağa Camisi olan yapı, 2’nci Mahmut döneminde 1817’de dikdörtgen planlı olarak inşa edildi. Dilovası Tavşancıl’da bulunan ve 2’nci Mahmut döneminin genel karakterini yansıtması açısından önemli bir tarihi eser olan cami, 17 Ağustos 1999 depreminde hasar görmüş ve kullanılamaz hale gelmişti....