27 / 07 / 2024

Seyrantepe metrosu 2. hat ne zaman açılacak

Seyrantepe metrosu 2. hat ne zaman açılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,İstanbul Valisi Vasip Şahin'le beraber İstanbul Boğazı'nı karayolu tüp geçişiyle aşacak olan Avrasya Tüneli Projesi'ni gezerek incelemelerde bulundu...

Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu için ayrılan kaynak 1.2 milyar Euro!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Seyrantepe 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Kağıthane ilçesi, 2. Revizyon Nazım İmar Planı ve Seyrantepe Mahallesi, Batı Kısmı H: Serbest Plan Notu Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu 2 Ekim'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunu 2 Ekim Pazar günü İstanbulluların hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Zeydan Karalar’dan Adana Metrosu'nun onaylanmamasına tepki!

Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanlığı'nda "borçlanma kriterlerinin uygun olmadığı” sebebiyle onay çıkmadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, duruma tepki gösterdi.

Kırıkkale'de 30 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Kırıkkale İli Yahşihan Belediye Başkanlığı, Kırıkkale Seyrantepe ve Erenler'de yer alan 2 adet arsayı 30 milyon 24 bin 289 TL bedelle satışa çıkardı.

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başlıyor!

Euroband ihracı ile yapımına hız verilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda, 2. TBM kazısı başlatılıyor. Hattın Sancaktepe İstasyonu’nda 15 Ocak Cuma günü yapılacak tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nda sona gelindi!

Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının 2. etabı olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nda sona gelindi. 9 istasyondan oluşan metronun kısa zaman içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

İzmir Narlıdere Metrosu 2022’de açılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de öz kaynakları olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ''Karşıyaka’yı Çiğli’ye bağlayan hafif raylı sistemi de 2 yıl içinde devreye almış olacağız. Narlıdere Metrosu’nu da 2022’de hizmete alacağız'' dedi.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın 2. etabını bugün açacak

Fahrettin Altay- Narlıdere Metrosu ne zaman tamamlanacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin temelini attığı Narlıdere Metrosu'nda 7.2 kilometre uzunluğundaki hat, kısaca "TBM" adı verilen 2 tünel açma makinesiyle günde 20 metre kazılarak aşılacak. Metronun yapım süreci 42 ay olarak planlandı.

Nidapark Seyrantepe Time Lapse Türkiye tarafından görüntülendi!

Tahincioğlu Nidapark Seyrantepe projesinin 2,5 yıl süren inşaatı Time Lapse Türkiye tarafından görüntülendi. 

Narlıdere Metrosu'nun 2. aşama ihalesi 13 Nisan'da!

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının yapımı için 30 Mart'ta gerçekleştirileceği açıklanan 2. aşama ihale tarihi, firmalardan gelen talep üzerine 13 Nisan'a ertelendi.

Seyrantepe-Alibeyköy Cep Otogarı Metrosu geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Raylı Sistem Daire Başkanlığı, Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü, Seyrantepe-Alibeyköy Cep Otogarı Metrosu için çalışmalar başladı..

Seyrantepe metrosu 2. hat ne zaman açılacak Haberi

Seyrantepe metrosu 2. hat ne zaman açılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, metroda Seyrantepe bağlantısıyla ilgili ikinci hattın 2015 yılı mart ayında açılacağını bildirdi.



Elvan, İstanbul Valisi Vasip Şahin'le beraber İstanbul Boğazı'nı karayolu tüp geçişiyle aşacak olan Avrasya Tüneli Projesi'ni gezerek incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından basın mensupları ve proje çalışanlarıyla kahvaltı yapan Elvan, burada soruları da yanıtladı.



Haydarpaşa Garı'nın otel ya da başka bir yapıya dönüştürülmesi yönündeki tartışmalara ilişkin bir soru üzerine Elvan, "Bize gelen resmi bir talep de açıkçası şu ana kadar söz konusu değil. Bakanlık olarak böyle bir gündemimiz yok. Özelleştirme İdaresi ya da herhangi bir kurumdan bize Haydarpaşa Garı'na yönelik gelmiş bir talep söz konusu değil. Ben çok önemsediğimiz bu gara gözbebeğimiz gibi bakmalıyız diye düşünüyorum" diye konuştu.


Elvan, metro Seyrantepe bağlantısıyla ilgili 2....