03 / 05 / 2024

Sığacıkta evler butik otel oluyor

Sığacıkta evler butik otel oluyor

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaklaşık 500 yıllık tarihe sahip Sığacık'ta evlerini restore ederek butik otele dönüştüren mahalleli, turizme hizmet etmeye başladı.

Samsung Solo Mikrodalga Fırın en uygun fiyata nerede satılıyor? Özelikleri neler? 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Samsung mikrodalga fırın 23 litrelik hacmi ve üçlü dağıtım sistemiyle bir çok yemeği eşit sıcaklıkta pişirilir.Peki hem eşit hem de kontrollü pişirme sağlayan mikrodalga fırının diğer özellikleri neler?

Sinbo çay makinesi indirimli fiyatıyla Carrefoursa'da! 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Çay severler için paslanmaz çelik filtre sistemine  sahip Sinbo çay makinesi, hem ısıtıcı hemde çay makinesi olarak kullanılıyor. Sıcak tutma özelliği sayesinde çaylar hep aynı sıcaklıkta kalıyor. Peki cihazın diğer özellikleri neler ? 

Tefal ile tozlara geçit yok! İşte Tefal elektrikli süpürgeleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Elektrik süpürgeleri, evler ve yaşam alanlarının vazgeçilmez kurtarıcıları olmaya devam ediyor. Tefal elektrikli süpürgelerini ve Mart 2022 fiyat listesini yazımızda bulabilirsiniz…

İzmir Seferihisar'daki zeytinliğe konut mu yapılacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Sığacık ve Batı Akarca Planlama Bölgeleri Belediye Meclisince kabul edilmişti. Hazırlanan ve kabul edilen projeye itiraz edilmişti. Yapılan itirazlar sonrasında güncellenen plana 'konut alanı' bölgesi eklendi.

Koronavirüs sonrası hangi evler aranıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle evde geçirilen zamanın artması nedeniyle ev arayışlarında tercihler de değişti. Pandemi sonrasında ev arayanların olmazsa olmazı balkonlu evler oldu. 

İzmir Gümüldür'de 80 ev için yıkım kararı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Mahallesi'nde 80 evin hasarlı olduğu tespit edildi. Söz konusu evler için yıkım kararı çıkarken, evlerin bulunduğu evin tarım arazisi olması yeniyle yenilerin inşa edilmeyecek olması vatandaşları mağdur etti. 

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Z kuşağı hangi konut tipini tercih ediyor?

İstanbul’daki bir vakıf üniversitesinden akademisyenler Z kuşağının gelecekte yaşamlarını sürdürecekleri evler için olası beklentilerini analiz etti. 18-22 yaş arasında gençlerle gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre Z kuşağı, komşuluğa ve mahremiyete değer veriyor...

Sığacık Turkey Otel İşletmeciliği Ve Turizm İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Sığacık Turkey Otel İşletmeciliği Ve Turizm İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emre Teksöz tarafından kuruldu.

Kandilli Rasathanesi'nden İzmir'deki tsunamiye ilişkin açıklama!

Prof. Dr. Haluk Özener, İzmir'deki depremden sonraki tsunamiye ilişkin "Arazide yapılan tespitlerden sonra Sığacık'ta 1.9 metreye varan su baskın yüksekliği, Sığacık ve Akarca'da da 5-6 metreye varan tırmanma yüksekliği tespit edildi. Bu tsunaminin 6 metre yüksek olduğu anlamına gelmiyor." dedi.

Şanlıurfa'daki tarihi evler butik otele dönüşüyor!

Dünyanın en eski kentlerinden Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edilerek butik otele dönüştürülüyor.

İzmir Seferihisar'da 4.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Seferihisar Belediyesi, Sığacık Mahallesi'ndeki Koruma Amaçlı İmar Planında Günübirlik Tesis Alanında kalan arsayı ihale ile satıyor...

38. Cadde satış ofisinde Gönye Proje imzası!

Türkiye’nin önde gelen markalı konut ve ofis projelerinin iç mekan tasarımlarına imza atan Gönye Proje Tasarım, 38. Cadde projesinin satış ofisini kullanıcıların kendilerini evinde hissedebileceği sadelik ve sıcaklıkta, aynı zamanda da ferah ve şık bir tasarımla biçimlendirdi..

Sığacıkta evler butik otel oluyor Haberi

Sığacıkta evler butik otel oluyor

SEFERİHİSAR'IN Sığacık mahallesinde bulunan 500 yıllık kalenin içindeki evlerin restorasyonu sonrası başlayan ev pansiyonculuğu, mahalle halkının hayatını değiştirdi. Türkiye'nin ilk sakin şehri olma unvanını taşıyan Seferihisar'da yapımı Kanuni Sultan Süleyman döneminde tamamlanan Sığacık Kalesi, küçük sermayeli bir turizm dönüşümüne ev sahipliği yapıyor. Kaleiçi'ndeki 284 evin dış cephesinin restore edilmesi ve sokak düzenlemeleriyle tatil köyüne dönüşen mahallede pansiyonculuk eğitimi alan bazı vatandaşlar, butik pansiyonlara dönüştürdükleri evlerinde misafir ağırlamaya başladı. Kaleiçi'nde yaşayan Gülser Salman da pansiyonculuğa başlayan mahalle sakinleri arasında yer alıyor. Salman, kendi adını verdiği pansiyonda evlendiği günden bu yana 53 yıldır oturduğu evi oğlunun ısrarı üzerine pansiyona dönüştürdüklerini söyledi. Çiftçilikle uğraştıklarını ancak yaşlarının ilerlemesi nedeniyle tarlaya eskisi kadar gidemediklerini anlatan Salman mahallede birçok kişinin evini pansiyona dönüştürmesiyle bu işe...