04 / 05 / 2024

Sığınakları daraltan müteahhitlere ceza

Sığınakları daraltan müteahhitlere ceza

EKONOMİ yönetimi, İmar Kanununda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. Onaylı projede görülen sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere yönelik yaptırımlar artırılıyor.

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi geliyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde müteahhitlere getirilecek olan fiyat farkını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Müteahhitlere fiyat farkı yolda' başlıklı yazısı...

Arsalarını müteahhitlere verenler KDV'den muaf mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde arsaların hasılat paylaşımıyla müteahhitlere verilmesi durumunda KDV istisnasını kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Hasılat paylaşımında KV ve KDV istisnasına yargı onayı' başlıklı yazısı...

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

2021'in 5 ayında müteahhitlere 23 milyar TL ödeme yapıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan kamunun aylık harcama verileri, kalem kalem hangi gider için ne kadar harcama yapıldığını gözler önüne serdi. Buna göre; Mayıs 2021'de müteahhitlere yaklaşık 8 milyar TL ödeme yapıldı.

Müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi!

Kamu İhale Kanunu hakkında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Genelge kapsamında müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi.

Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Köprüye yapılan yüzde 14 zam sonrasında Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti 103 liradan 117 liraya kadar ulaştı. Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Müteahhitlere yeni hak!

Çeşitli sebeplerle fesih talebi reddedilen zordaki müteahhitlere süre uzatımı ve devir hakkı verildi bu kararın müteahhitleri iflastan kurtarabileceği belirtiliyor. 

Karayolları, müteahhitlere olan borcunu sıfırlıyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ödenek dopingi… Karayolları, müteahhitlere olan ve 2018 yılından kalan 11 milyar TL’yi aşkın borcunu sıfırlıyor. 

Müteahhitlere konut ve işyeri satışında KDV iadesi!

Müteahhitlere konut ve işyeri satışında KDV iadesi yapılıyor. Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile 5 Mayıs'ta yürürlüğe giren uygulama 31 Ekim'e kadar devam edecek. 

Aziz Kocaoğlu'ndan müteahhitlere çağrı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmirli müteahhitlere, “Biz vatandaşlarımızla uzlaşarak, kentin dokusuna uygun model oluşturduk. Siz de birleşerek ihalelere girin, riski ve kazancı paylaşın” çağrısında bulundu. 

7 maddede site yönetimlerinin müteahhitlere katkısı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerinin müteahhitlere katkısı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Çelik üreticilerinden müteahhitlere yanıt!

Artan demir fiyatları müteahhitleri zora soktu. Demir krizi nedeniyle iş bırakacaklarını söyleyene müteahhitlere çelik üreticilerinden yanıt geldi.

Sığınakları daraltan müteahhitlere ceza Haberi

Sığınakları daraltan müteahhitlere ceza

İdari para cezaları 3 kat artırılırken, hapis cezası ve belli bir süre yetki belgelerinin iptali öngörülüyor. Bunun yanı sıra yatırımlara destek için de İmar Kanunu'nda değişiklik yapılıyor. Yatırım Destek ve Tanıtını Ajansı tarafından yeni teknoloji getiren, katma değeri yüksek yatırımlara yönelik hazırlanan imar planlan 10 yıl süreyle...