29 / 04 / 2024

sığınakların kiralanması

sığınakların kiralanması

Kat Malikleri, ortak alanlar kapsamına giren apartman sığınaklarını kiraya verilebiliyor mu? İşte Sığınak Yönetmeliği kapsamında yer alan apartman sığınağının kiraya verilmesi ile ilgili yasal hükümler...

Mega zenginlerden Kıyamet Günü hazırlığı! 151 milyon TL’lik dev sığınaklar satın alıyorlar! 

Bu sene yayınlanması beklenen "En Zenginlerin Hayatta Kalması" adlı yeni bir kitapta, zenginlerin felaketlerden saklanmak için uzak ve lüks kıyamet sığınaklar inşa ettiği iddia ediliyor. İşte o sığınaklarla ilgili detaylar...

Meraların kiralanmasında sorunlar tespit edilecek!

Mera alanlarının azalması ve meraların kiralanması sürecinde karşılaşılan sorunların tespit edilerek, verimin artırılması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Gökhan Sağnaklar'ın acı günü! Babası Mehmet Reşit Sağnaklar vefat etti!

ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Sağnaklar'ın babası Mehmet Reşit Sağnaklar hayatını kaybetti. 

10 Kasım 2017 TOKİ Aşağısöğütönü kura sonuçları!

10 Kasım 2017 TOKİ Aşağısöğütönü kura sonuçları henüz açıklanmadı. 10 Kasım 2017 TOKİ Aşağısöğütönü kura sonuçları açıklanır açıklanmaz Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Tepebaşı Aşağısöğütönü kura sonucu 10 Kasım 2017!

Tepebaşı Aşağısöğütönü kura sonucu 10 Kasım 2017 henüz açıklanmadı. Tepebaşı Aşağısöğütönü kura sonucu 10 Kasım 2017 açıklanır açıklanmaz Emlakkulisi.com'da yer alacak.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü başvuruları sona eriyor!

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü projesinde yer alan 252 adet konut için başvurular bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü Alt Gelir başvuruları başlıyor!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Alt Gelir Grubu Konut Projesi'nde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Yeni Ankara 19 Mayıs Stadı'nın kapasitesi 50 bin olacak!

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara 19 Mayıs Stadı'nı, 50 binin üzerinde kapasiteli yeni bir stadyum olarak inşa edeceklerini açıkladı..

ERA, Bayim Olur Musun Fuarı'nda kazancın sırlarını anlattı!

CNR Expo Center'da dün başlayan Bayim Olur Musun Fuarı'na katılan ERA Gayrimenkul kazancın sırlarını anlattı. 

Samsun 19 Mayıs Barajı'nın yüzde 90'ı tamam!

DSİ tarafından Samsun'da yapımı devam eden 19 Mayıs Barajı'nın yüzde 90'ı tamamlandı. 70 milyon lira yatırım bedeline sahip barajın Samsun için çok önemli bir proje olduğunu belirtildi.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nın yıkımı ertelensin!

Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Hakan Kaynar, Eryaman'da inşa edilen Ankara 19 Mayıs Stadı'nın yıkılmasının ertelenmesini istedi.

Samsun 19 Mayıs Stadı'nın yüzde 77'si tamamlandı!

145 milyon TL'ye mal olan Samsun 19 Mayıs Stadı'nın yüzde 77'si tamamlandı. 140 bin metrekare alanda yapılan Samsun 19 Mayıs Stadyumu 34 bin kişiyi ağırlayacak.

Ev alayım derken vergi kaçakçısı olmayın!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tapu harcı ödemeleriyle ilgili konuştu. “Ev alayım derken vergi kaçakçısı olmayın” uyarısı yapan Şahin, tapu harcının eksik yatırılmasında oluşacak sorunlara değindi.

sığınakların kiralanması Haberi

sığınakların kiralanması

Apartman sığınağının kiraya verilmesi!

Apartman ortak kullanım alanları arasında olan sığınaklar kiraya verilebiliyor mu? Sığınak Yönetmeliğine göre kat maliklerinin müşterek mülkü olarak tapuya tescil edilen apartman sığınağının kiraya verilmesi ile ilgili hükümleri şu şekilde sıralanıyor:


Sığınakların Tapuya Tescili 

Madde 13- Yapıların bodrum katlarında veya bahçelerinde yapılacak sığınaklar kat maliklerinin müşterek mülkü olarak tapuya tescil edilir. Sığınaklar Kat Mülkiyeti Kanununda belirtilen ortak alanlardan olup bu hali ile yönetilir. Bu sığınaklar bağımsız olarak sığınak amacı ile olsa dahi satılamaz, kiralanamaz, devredilemez ve amacı dışında kullanılamaz.


Yapı Ruhsat ve Kullanma İzinlerinin Verilmesi 

Madde 14- Sığınakların yapımı zorunlu bulunan bina ve tesislere gerekli sığınak yeri ayrılmadıkça yapı izni, sığınak tesis edilmedikçe de kullanma izni verilmez. 


(Ek: 6.3.1991/20806 R.G.) Yapı ruhsatiyesi verilen bina ve tesislere yapı kullanma izin belgesi verilmeden...