05 / 05 / 2024

Sihirli Dağ Oteli

Sihirli Dağ Oteli

Turizmciler, sıra dışı tasarımlarla insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bunun en son örneği, Şili'nin Los Rios bölgesindeki Huilo Huilo doğal rezervinde yer alan Montana Magica Lodge'deki Sihirli Dağ Oteli

31.6 milyon TL'ye Pera’da oteli yap, 32 yıl işlet!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul’un tarihi bölgesi Pera’da bin 448 metrekarelik arsasını 31.6 milyon liraya otel yapımı karşılığı 35 yıl süreliğine kiralama ihalesine çıkardı.

Konya Hıdırlık Dağ Oteli inşa edilmeyi bekliyor!

Konya'nın Akşehir bölgesinde bulunan Hıdırlık Dağ Oteli 9 yıldan beri inşa edilmeyi bekliyor. Bölge halkı, turizme büyük katkısı olmasını bekledikleri otelin yapımının devam etmesini istiyor. 

Türkiye’nin ilk güvercin oteli Diyarbakır’da açıldı!

Diyarbakır'da, güvercin meraklıların ihtiyacını karşılayacak ilk güvercin oteli açıldı. 25 odalı güvercin otelinde yüzlerce güvercin barınırken, günlük bakımları yapılan kuşlar için sahiplerinin aylık 150-200 lira ücret ödediği öğrenildi.

Dünyanın en lüks oteli Peninsula İstanbul'da açılacak!

Dünyanın en lüks oteli Peninsula İstanbul'da açılacak. Peki, üç yıl sürecek inşaatın sonunda neler olacak? Bölgede kruvaziyer gemilere yönelik yeni terminal, eskisinin iki katından daha büyük olacak.

NG Hotel İstanbul'da şehir oteli yapacak!

AFYON ve Sapanca’da iki otel ile hizmet veren ve İstanbul’da bir şehir oteli yatırımı için kolları sıvayan NG Hotel Grubu, faaliyetine devam eden iki otelde şirketlere yönelik farklı hizmetler sunmaya başladı.

Akşehir Hıdırlık Dağ Oteli yeniden ihaleye çıkacak mı?

Akşehir’in turizmine büyük katkısı olması beklenen ve bir türlü yapılamayan dağ oteli ile ilgili vatandaşlar yıllardır yetkililerden bir açıklama ve bir sonuç bekliyor.

Dünyanın ilk kitabevi oteli 5 Kasım'da açılıyor!

JAPONYA'nın başkenti Tokyo'da dünyanın ilk kitabevi konseptli oteli açılıyor. 5 Kasım'da kapılarını açacak 'Book and Bed Tokyo' adlı otelde yaklaşık 1700 kitap bulunuyor.

1947 yılında Surp Agop Oteli 250 yataklı olacak!

1947 yılında Surp Agop sahasında inşa edilmesi planlanan Surp Agop Oteli 250 yataklı olacakmış. Metrekaresi 100 liradan satılan arsada inşa edilecek otelin yanında Florya'da ve Taksim'de de birer otel inşa edilecekmiş.

Bayram Oteli davasında karar verildi!

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremde yıkılan ve 24 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram'a, 15 yıl 5 ay 50 gün hapis cezası verildi.

Mersin Liparis Resort Otel Ocak 2016'da açılacak!

Mersin merkezli Sinan İnşaat, otel yatırımlarına ağırlık vermeye başladı. Mersin'de 5 yıldızlı tatil oteli yatırımı yapan şirket, Mersin'in yanı sıra Niğde Ulukışla'ya bağlı Çiftehan'da da otel yatırımları yapacak.

Hilton Kozyatağı Türkiye’nin en iyi şehir oteli şeçildi!

Dünyanın Turizm Oscarları olarak gösterilen “World Travel Awards 2015”in sahipleri açıklandı. Hilton İstanbul Kozyatağı, “World Travel Awards”da “Türkiye’nin En İyi Şehir Oteli” seçildi.

Hilton Kozyatağı'na Türkiye'nin En İyi Şehir Oteli ödülü!

Dünyanın "turizm Oscarları" olarak gösterilen 'World Travel Awards 2015'in kazananları açıklandı. Hilton İstanbul Kozyatağı, World Travel Awards'da 'Türkiye'nin En İyi Şehir Oteli' seçildi.

Hilton İstanbul Kozyatağı Türkiye'nin en iyi şehir oteli seçildi!

Dünyanın "turizm Oscarları" olarak gösterilen 'World Travel Awards 2015'in kazananları açıklandı. Hilton İstanbul Kozyatağı, World Travel Awards'da 'Türkiye'nin En İyi Şehir Oteli' seçildi.

Sihirli Dağ Oteli Haberi

Sihirli Dağ Oteli


Konaklama mekânından çok bir volkanı andırıyor. Lav yerine de su püskürtüyor. Bu da otelin şelale gibi gözükmesini sağlıyor. Yemyeşil bir dağın içerisinde yer alan otele ulaşmak için önce tabana kuvvet vermek, ardından da korkusuz olmak gerek. Çünkü otele havada sallanan ahşap köprüden inilerek gidiliyor. Otelin mimarisi sıra dışı olsa da sunduğu imkânlar diğer turizmcileri zorlayacak şekilde değil. Tek fark müşteriler için yürütülen hizmetlerin yapay değil de doğal olması. Örneğin golf oynamak isteyenler, suni çim yerine doğal arazi üzerinde spor aktivitelerini gerçekleştirme imkânına sahip oluyor. Bu arada daha otele gelirken gözü pek olması gereken müşteriler, bu cesaretlerini konaklamak isteyecekleri süre boyunca göstermeli. Zira hiç beklemedikleri anda karşılarına dünyanın en küçük ayıları...