01 / 05 / 2024

Siirt hes projesi

Siirt hes projesi

Norveçli Statkraft, Siirt'te yapımı süren 601 milyon euro yatırım tutarı olan 517 MW'lık Çetin Barajı ve HES projesi inşaatının bir bölümünün geçici olarak askıya alındığını, yatırımın tamamen durdurulmasının sözkonusu olmadığını bildirdi.

Siirt'teki HES projesi hizmete giriyor!

Norveç Statkraft firmasınca Siirt'te Botan Çayı üzerinde 4 yıl önce yapımına başlanan 700 milyon dolarlık Çetin HES'in bu yıl hizmete gireceği bildirildi..

TOKİ Siirt başvuruları resmen başladı! Siirt TOKİ başvuru tarihleri ne zaman? TOKİ'den 2 bin lira taksitle konut fırsat

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Siirt Kurtalan projesi için başvurular başladı. Peki TOKİ başvuru tarihleri ne zaman? TOKİ Siirt fiyatları ne kadar? İşte merak edilen tüm detaylar...

TOKİ'den Siirtlilere ucuz konut müjdesi! Başvurular başladı! 2 bin lira taksitle konut fırsatını sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Siirt Kurtalan projesi için başvurular başladı. Peki TOKİ Siirt projesinde kaç konut var? Fiyatları ne kadar? İşte detaylar... 

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Siirt projesi 2022 yılına kadar teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye'de 100 bin sosyal konut projemiz var. Siirt'imize de 504 sosyal konut projesi gerçekleştiriyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar ihalesini gerçekleştirip, 2022 yılına kadar konutlarımızın teslimini yapacağız." dedi.

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 80'i tamamlandı!

Dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı.

TOKİ Siirt Veysel Karani 2020 projesi satışa çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Siirt Baykan Veysel Karani projesi satışa çıkarıldı.

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Hasankeyf'te 698 konutun kura çekilişi yapıldı!

Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında baraj sularından etkilendiği için yeni Hasankeyf'te inşaatı tamamlanan 698 konut, kura ile hak sahiplerine teslim edildi...

AİHM, Hasankeyf başvurusunu reddetti!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarihsel ve bilimsel önemi bakımından, Hasankeyf sit alanının Ilısu Barajı ve HES Projesi sonucunda zarar görmesi/görecek olması iddiasıyla yapılan başvuruyu reddetti.

Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinde binalar yükselmeye başladı!

Yusufeli Barajı ve HES projesi kapsamında sular altında kalacak Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri çalışmaları kapsamında binalar yükselmeye başladı. Yusufeli taşınma süreci 2023'te tamamlanacak..

Yusufeli Barajı'nda yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlandı!

Artvin'in Yusufeli İlçesi’nde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nde yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlandı. Projenin inşaatında profesyonel dağcılar çalışıyor.

Siirt hes projesi Haberi

Siirt hes projesi


Statkraft'tan verilen bilgide, "Ana yüklenici Salini Ipregilo’nun yerel istihdam, alt-yükleniciler, sağlık-iş güvenliği ve genel güvenlik konularında yaşadığı sorunlar pek çok alanda işlerin geçikmesine sebep olmaktadır. Projede ilerleme kaydedilebilmesi için şartların önemli ölçüde iyileştirilmesi gerekmektedir" denildi."


PERSONEL SAYISI AZALTILDI

Statkraft Çetin Projesi'ndeki inşaat işlerinin bir bölümünü kısa süreli ve geçici olarak askıya alma kararı almıştır" diyen yetkili, şunları söyledi:"Bazı yayınlarda terör ve güvenlik konusu ön plana çıkarılmış ama şirketimiz tarafından bu yönde bir açıklama yapılmamıştır.


Bu süreçte inşaat işlerinin bir bölümünün geçici olarak durdurulması sebebiyle sahada görevli personel sayısı azaltılmıştır. Yatırımın durması söz konusu değildir. Amacımız Çetin Projesi'ni zamanında ve güvenli bir biçimde tamamlamaktır."Norveç devletine ait Statkraft firması 2009 yılından bu yana Siirt'te Çetin Barajı HES projesini...