22 / 07 / 2024

sıkışık binalara park ve yeşil alan uygulaması

sıkışık binalara park ve yeşil alan uygulaması

Kısa bir süre sonra yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelik değişikliğinde afet riski olmasa bile sıkışık binalar rahatlatılacak...

Sarıyer'deki tekerlekli yalılar sıkı takipte! 

Sarıyer'de sahil şeridinde son günlerde artan park halindeki karavanlar sıkı takibe alındı. İşte ayrıntılar...

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Küçüksu Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Küçüksu Parkı Şubesi bugün Beykoz'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Sarıyer Marmaracık Tabiat Parkı koruma altına alındı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Rumeli Feneri Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Marmaracık Tabiat Parkı Doğal Sit Alanı kapsamına giren alanlar kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Gölcük Tabiat Parkı'ndaki bungalov evler yıkılıyor!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nda tamamlanmak üzereyken, mahkemece iptal edilen bungalov ve dağ köşkü projesinde bitirilen evler, atıl kaldı. Yapımında 7 milyon lira harcanan ve mahkeme kararı sonrası işçilerin terk ettiği bungalovlar sökülecek.

Kaçak yapılaşmaya sıkı takip!

Karadeniz Bölgesi'nde, yaz aylarında yaylalara çıkanlar, milli park, doğal sit ve mera alanlarına tüm koruma tedbirlerine karşı kaçak yapılar inşa ediyor. Valilikler ise yaylalarda sıkı takibe başladı.

Ordu Botanik Parkı'nın sökülmesine tepkiler sürüyor!

Ordu'da bulunan Batonik Park'ın sökülerek yerine şehir hastanesi yapılması planı hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Ordu Valisinin “Şehir hastanesine ilişkin imar değişikliğine itiraz olmadı” açıklamasına Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan'dan itiraz geldi.

Menderes Türel: Ucubeleri yıkıp park yapıyoruz!

"Ucubeleri yıkıp park yapan bir belediye başkanıyım" diyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, önceliklerinin hep Antalya olduğunu söyledi.

Outdoor Factory Katar'da 750 milyon dolarlık tema park kuracak!

Outdoor Factory’nin Kurucu Ortağı Toygar Yedigöz, Katar ile ilgili planladıkları projeleri açıkladı. Yedigöz, ülkede 750 milyon dolarlık tema park kuracaklarını söyledi.

Maçka Parkı'ndaki 199 ağaç söküldü!

Çalışmaları başlayan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tüneli için Maçka Parkı’ndaki 199 ağaç yerinden söküldü.

Gölcük Tabiat Parkı imara açılmıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gölcük Tabiat Parkı'nda herhangi bir şekilde tatil köyü gibi bir yapılaşmanın söz konusu olmadığı ve imara açılmadığı belirtildi.

Bolu Belediyesi Gölcük Tabiat Parkı'ndaki bungolovları kiralıyor!

Bolu Belediye Başkanlığı, Gölcük Tabiat Parkı'nda yer alan dağ köşkü, bungolov, kır lokantası ve gazinoyu sınırlı ayni hak tesisi ile kiraya veriyor..

Ayvalık Tabiat Parkı'nın revizyon planına iptal!

Türkiye'nin en büyük tabiat parkı olan Ayvalık Tabiat Parkı'nın mutlak koruma alanı statüsünü kaldıran revizyonun planı iptal edildi.

Kadıköy Park Residences Cadde fiyat 2017!

Kadıköy Park Residences Cadde fiyat listesi 1 milyon 400 bin TL'den başlıyor. Park Residences Cadde'de sıfır faizle 60 ay taksit imkanı sunuluyor...

sıkışık binalara park ve yeşil alan uygulaması Haberi

sıkışık binalara park ve yeşil alan uygulaması

Kentsel dönüşümle beraber sıkışık binaları rahatlatacak yeni çalışmalarda başlatılıyor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan çalışma ile yıkılacak beş altı binanın yerine yapılacak yenileri için üstten ilave kat imkanı sağlanacak. Boşluk olan arazilar ise park ve yeşil alan olarak...