30 / 04 / 2024

Şile Kalesi restorasyonu

Şile Kalesi restorasyonu

Yaklaşık 30 milyon bedelle yenilenen Şile Limanı’na sportif, rekreatif, sosyal donatılarla bezeli bir alan kuruyoruz. Fuarlar, konserler, aktiviteler, yeme-içme mekânları olan bir alan planladık...

Şile Kalesi restorasyonuna akademisyenlerden destek!

Restorasyonun dört danışmanından biri olan İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden yüksek mimar/ restorasyon uzmanı, aynı zamanda Mimari ve Kentsel Koruma Çalışma Grubu üyesi Prof.Dr. Kemal Kutgün Eyüpgiller, eleştirilere yanıt verdi....

İstanbul Kalesi Seyahat İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi açıldı!

İstanbul Kalesi Seyahat İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi Bayrampaşa’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Yıldırım tarafından açıldı.

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

İstanbul'daki çeşmelerin restorasyonu için yeniden ihale yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyoğlu'ndaki 450 yıllık Yanıkkapı Çeşmesi restorasyonunda yaşanan yıkım skandalı üzerine idari ve adli işlem başlattı. İstanbul'da 113 çeşmenin restorasyonu için açılan ihaleyi alan firma ile sözleşme feshedilecek. Yeniden ihaleye çıkılması bekleniyor.

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu meclis gündeminde!

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu kapsamında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kars Kalesi ve çevresi hizmet kompleksi olacak!

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Kalesi ve çevresinde yapılacak düzenlemelere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet sunabilecek tesisler olabilecek aynı zamanda 8 dükkan ve 1 kafeterya ile bir lokantadan oluşan bir hizmet kompleksi olacak." dedi.

Sinop Kalesi çevresindeki konutlar tepki çekti!

Sinop'ta 2 bin 500 yıllık tarihi Sinop Kalesi'nin surlarının çevresi, konut işgali ile dikkat çekiyor.Kale surlarını temel olarak kullananlar, 1982 yılında 12 metrelik kale koruma alanı içerisine ev ve binalar inşa etti. 

Elmas Kalesi Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elmas Kalesi Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Etab Alabdalrjab ve Obaida Alalı ortaklığıyla kuruldu.

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Atilla ve Kubulay Kurutaş ortaklığıyla kuruldu. 

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Şile Kalesi restorasyonu Haberi

Şile Kalesi restorasyonu


Şile denilince aklımıza şirin bir sahil kasabası ve özellikle yaz aylarında İstanbul’un denize girilebilen yegâne yerlerinden biri geliyor. Şile eşittir turizm. Ancak son zamanlarda sadece deniz turizmi değil farklı mecralarla ilgili çalışmalarınızın olduğunu biliyorum. Örneğin tarım turizmi gibi...

Şile hep deniz turizmi ağırlıklı olmasına rağmen bu arazinin yüzde sekseninin kırsal nitelikli olduğu pek dikkate alınmamış. Kırsal ekonomi yönetilmemiş. Şile, İstanbul’da turizmle entegre tarım sektöründe alternatif olabilir. Tarımsal nitelikli bir turizm alanıdır Şile. Tarımı turizmin bir paydaşı kabul ederek Şile’de yeni bir süreci başlattık. Şu an Şile Türkiye’nin ilk yeryüzü pazarlarından biri. Bugün artık popüler kültürün bir parçası olan fast food yerine, slow food yani nitelikli ve bilinçli tüketim sloganlarıyla buluşulan bir yer haline geldi. Kurduğumuz Yeryüzü Pazarı’na Şilelilerden çok İstanbul’un...