05 / 05 / 2024

Şile Kalesi restore çalışmaları

Şile Kalesi restore çalışmaları

Restorasyonun dört danışmanından biri olan İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden yüksek mimar/ restorasyon uzmanı, aynı zamanda Mimari ve Kentsel Koruma Çalışma Grubu üyesi Prof.Dr. Kemal Kutgün Eyüpgiller, eleştirilere yanıt verdi....

Softa Kalesi restore edilecek!

İmparatorlukların tarihi sığınağı "Softa Kalesi" turizme kazandırılacak. Mersin'in Bozyazı ilçesinde tarihi Softa Kalesi, restore edilecek...

Ardahan Kalesi'ndeki binalar restore edilecek!

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada, Ardahan Kalesi'ni Turizme Kazandırma ve Destinasyon Projesi'nin, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından onaylandığını duyurdu.

Suriye Afrin'deki iki tarihi yapı restore ediliyor!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ile türbeyi restore edecek.

Darıca Kalesi aslına uygun olarak restore edilecek!

Darıca'da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen ve zamana bağlı olarak atıl kalan Darıca Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması için restorasyona geçildi.

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Bilecik Osmaneli’nde tarihi konaklar restore edilecek!

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki tarihi konaklar, gönüllü üniversite öğrencilerinin röleve çalışmaları ile restore ediliyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarihi konakların öğrencilerin çalışma atölyesi olduğunu ifade etti...

Kars Kalesi ve çevresi hizmet kompleksi olacak!

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Kalesi ve çevresinde yapılacak düzenlemelere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet sunabilecek tesisler olabilecek aynı zamanda 8 dükkan ve 1 kafeterya ile bir lokantadan oluşan bir hizmet kompleksi olacak." dedi.

Sinop Kalesi çevresindeki konutlar tepki çekti!

Sinop'ta 2 bin 500 yıllık tarihi Sinop Kalesi'nin surlarının çevresi, konut işgali ile dikkat çekiyor.Kale surlarını temel olarak kullananlar, 1982 yılında 12 metrelik kale koruma alanı içerisine ev ve binalar inşa etti. 

Elmas Kalesi Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elmas Kalesi Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Etab Alabdalrjab ve Obaida Alalı ortaklığıyla kuruldu.

Mersin Sinap Kalesi için restorasyon talebi!

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde metruk halde bulunan Sinap Kalesi'nin restore edilmesi isteniyor.

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Atilla ve Kubulay Kurutaş ortaklığıyla kuruldu. 

İstiklal Caddesi'deki Casa Garibaldi binası restore edildi!

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan tarihi Casa Garibaldi binası titiz bir çalışma ile restore edildi. 134 yıllık bina restore edilirken içinde adeta yeni bir tarih çıktı.

Sur'da zarar gören kiliseler restore ediliyor!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarında zarar gören Surp Giragos ile Mar Petyun Keldani kiliseleri restore ediliyor.

Şile Kalesi restore çalışmaları Haberi

Şile Kalesi restore çalışmaları

Restorasyonun dört danışmanından biri olan İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden yüksek mimar/ restorasyon uzmanı, aynı zamanda Mimari ve Kentsel Koruma  Çalışma Grubu üyesi Prof.Dr. Kemal Kutgün Eyüpgiller, eleştirilere yanıt verdi. 

Sosyal medya ve çeşitli haber sitelerinde dile getirilen görüşlerin nesnel bilgiye dayanmayan, restorasyon sürecinde yaşanan gelişmeleri ve alınan müdahale kararlarının gerekçelerini bilmeden yapılmış eleştiriler olduğu açıktır. Son yıllarda ülkemizde yaşanan bazı gelişmelerin uzmanlığa duyulan / duyulması gerek güveni zedelediği de bilinen bir gerçektir. Özel bir alanda bilgi birikimi olmadığı halde vatandaş herhangi bir konuda şikayetçi olabilmekte ve ne yazık ki bu şikayetler kimi zaman iyi niyetlerle ve üstün gayretlerle sürdürülmekte olan çalışmaların sekteye uğramasına neden olmaktadır. Kimi zaman konunun uzmanlarının dahi, sürecin içerisinde olmamalarına karşın, uzaktan tespitler ve yüzeysel gözlemlerle olumsuz değerlendirmeler...