03 / 05 / 2024

Şile\'deki ahşap evler restore edilecek

Şile\'deki ahşap evler restore edilecek

İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki ilçesi Şile ve köylerinde, özgün niteliği bozulmadan günümüze ulaşan ahşap evler restore edilecek

Yeşilvadi Yeşil Mahalle ahşap evler projesinde yüzde 40 peşinat 18 ay vade fırsatı!

Yeşilvadi Arsa Gayrimenkul tarafından Kırklareli Kofçaz Elmacık Köyünde inşa edildi. Yeşilvadi Yeşil Mahalle ahşap evler projesinde yüzde 40 peşinat 18 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor.

1941'de 'Ahşap evler kaldırılacak' kararı!

1941 yılında hükümetin aldığı yeni karara görre ahşap evler gerekli görüşldüğü takdirde kaldırılmasına karar verilmiş. 

1942'de ahşap evlerin sigorta ücretlerine indirim yapılmış!

1942 yılında ahşap evlerin sigorta ücretlerine yapılan indirimler yürürlüğe girmiş. Söz konusu karar Türkiye'deki sigortacılar acentesine gönderilmiş.

Çevik Ahşap İnşaat Oto Alım Satım Oto Yıkama Limited Şirketi kuruldu!

Çevik Ahşap İnşaat Oto Alım Satım Oto Yıkama Limited Şirketi bugün Beykoz'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Çevik tarafından kuruldu.

Bysa Ahşap Mobilya Aksesuar Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bysa Ahşap Mobilya Aksesuar Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Funda Altunkaya tarafından kuruldu.

Milli Emlak o ilde arsa, arazi ve bahçeli ahşap ev satıyor! Yüzde 20 indirim ve 8 taksit fırsatını aman kaçırmayın!

Bursa Karacabey Milli Emlak, Bursa ili, Karacabey ilçesinde yer alan 6 adet arsa ile 3 adet arazi ve 1 adet bahçeli ahşap evi 8 taksit fırsatıyla satıyor. İşte merak edilen detaylar...

Pazarcıkoğlu Ahşap Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pazarcıkoğlu Ahşap Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Osman Pazarcıkcı tarafından kuruldu.

Ahmet Sönmez İç Mimarlık İnşaat Ahşap Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahmet Sönmez İç Mimarlık İnşaat Ahşap Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Sönmez tarafından kuruldu.

Serpadoor Ahşap İmalat Ve İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Serpadoor Ahşap İmalat Ve İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Arzu Fırat tarafından kuruldu.

Hane Ahşap Dekorasyon Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hane Ahşap Dekorasyon Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Büyükçakır tarafından kuruldu.

Altınbaş Ahşap Dekorasyon Ve Matbaa Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altınbaş Ahşap Dekorasyon Ve Matbaa Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Reza Ghezelbash tarafından kuruldu.

Aşkın Soğuk Oda Kapıları Ahşap Ve Metal İşleri Limited Şirketi kuruldu!

Aşkın Soğuk Oda Kapıları Ahşap Ve Metal İşleri Limited Şirketi Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aşkın Çapkın tarafından kuruldu.

Aşkın Soğuk Oda Kapıları Ahşap Ve Metal İşleri Limited Şirketi kuruldu!

Aşkın Soğuk Oda Kapıları Ahşap Ve Metal İşleri Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aşkın Çapkın tarafından kuruldu.

Şile\'deki ahşap evler restore edilecek Haberi

Şile\'deki ahşap evler restore edilecek

Tarihî kentsel dokunun korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için planlanan 'Örnek Köy' projesi ilk etapta Akçakese köyünde hayata geçirilecek. Daha sonra sırası ile Kabakoz, Ahmediye ve Göksu köylerini de kapsayacak proje Çatalca ve Silivri'nin köylerinde de uygulanacak.

İlk etapta Akçakese köyünde 962 evin belirlendiğini kaydeden Koruma Uygulama Denetleme Müdürü Mehmet Şimşek Deniz şu bilgileri verdi: "Tarihi çevre koruma çalışmaları kapsamında ilk aşamada kültür ve doğa varlıklarını tam olarak belirledik. Ahşap evlerin yanı sıra günlük hayatla ilgili çeşme, hamam gibi yapılar, dini yapılar, ticari hayatın vazgeçilmez parçası olan çarşılar, sokakları çevreleyen duvarlar gibi çevre imgesinin oluşmasına katkıda bulunan yapı bileşenleri, yol döşemesi, ağaç, hazire, meydan gibi çevre ögelerin de envanteri çıkarıldı. Bu yapılar restore edilerek turistlerin buraya çekilmesi hedefleniyor."

Proje...