03 / 05 / 2024

Silifke Kalesi

Silifke Kalesi

İlçe merkezi ve mahallelerde modernleştirme çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdüren Silifke Belediyesi, Gençlik Merkezi, Kentsel Dönüşüm, Çamlık Projesi, Anıt Meydanı Düzenlemesi, Göksu Nehri ve Silifke Kalesi projelerinin altyapısını sürdürüyor.

Silifke Kalesi'ndeki kazılarda cami kalıntısına ulaşıldı!

Seyahatname'de anlatılan caminin kalıntısına ulaşıldı. Silifke Kalesi'nde sürdürülen kazı çalışmalarında, Evliya Çelebi'nin Seyahatname'de bahsettiği caminin kalıntısına ulaşıldığı bildirildi

Tarihi Silifke Kalesi restorasyon çalışmaları başladı!

Mersin'in Silifke ilçesindeki kalede, 2017 yılı kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.Çalışmalar Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yürütülüyor..

Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Mersin Silifke Kalesi restore ediliyor!

Mersin'in Silifke ilçesindeki tarihi Silifke Kalesi'nde, kazı ve restorasyon çalışmalarının bu yılki bölümü başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün izniyle, kalede arkeolojik çalışmalara başladı.

Mersin Silifke'nin çehresi değişiyor!

İlçe merkezi ve mahallelerde modernleştirme çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdüren Silifke Belediyesi, Gençlik Merkezi, Kentsel Dönüşüm, Çamlık Projesi, Anıt Meydanı Düzenlemesi, Göksu Nehri ve Silifke Kalesi projelerinin altyapısını sürdürüyor.

Mardin Kalesi Afrika'daki Masa Dağı gibi turizm merkezi olacak!

Mardin'de, Afrika'daki Masa Dağı gibi turizmin gözde mekanı olmaya aday görülen tarihi Mardin Kalesi'nde, restorasyon ve arkeolojik kazı yapılıyor. Kalede Müze Müdürlüğü'nce de arkeolojik kazı çalışması yürütülüyor..

Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar restore edildi!

ANTALYA' nın Alanya İlçesi'nde 13'üncü yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar, turizme kazandırılmak üzere belediye tarafından restore edildi...

Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 13'üncü yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar, turizme kazandırılmak üzere restore ediliyor. Kale'de inşa edilen farklı boyutlarda yaklaşık 500 sarnıç bulun

Silifke'de alt geçit yapılsın diye karayolunu kapatıldı!

Silifke ilçesinde Mersin-Antalya karayoluna alt geçit yapılmasını isteyen vatandaşlar eylem yaptı. Silifke'de alt geçit yapılsın diye karayolunu kapatıldı. Mahalle muhtarı Zekeriya Özkan konu ile ilgili açıklama yaptı.

Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu yarım kaldı!

ÇANAKKALE Savaşları’ nın ilk şehitlerinin verildiği Seddülbahir Kalesi bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya yüz tutarken, tarihi toplar otların arasında kaldı. Kalenin içi ise alemcilerin mekanı oldu...

Kütahya Kalesi'nin restorasyonu için toplantı yapıldı!

Kütahya 'da 5. yüzyılda Bizanslılar tarafından yaptırılan, Selçuklular, Germiyanoğulları ve Osmanlılar tarafından da onarımı yapılarak kullanılan tarihi Kütahya Kalesi' nin, restorasyonu için toplantı düzenlenecek...

Kars Kalesi, SERKA tarafından ışıklandırılacak!

Kars 'ta 986 yılında yapıldıktan sonra 4 kez yıkılan ve yeniden onarılan tarihi Kars Kalesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenecek projeyle ışıl ışıl olacak.

Enez Kalesi'ndeki Fatih Camisi restore edilecek!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Enez Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin restorasyonunun Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacağını söyledi...

Ankara Kalesi restore çalışmalarından sonra cazibe merkezi oldu!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, yapılan restore çalışmalarının ardından cazibe merkezi haline geldi. Çevre düzenlemeleriyle de Kale’nin ihtişamı Ankara’ya yansıtılıyor.

Silifke Kalesi Haberi

Silifke Kalesi

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Say Mahallesi'nde esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Turgut, ziyareti esnasında mahalle sakinlerinin sorunlarını ve isteklerini de değerlendirerek, vatandaşların Silifke Belediyesi ve hizmetleriyle ilgili merak ettikleri konuları yanıtladı. Kendilerinin seçimden seçime değil, her zaman vatandaşların yanında olduğunu söyleyen Turgut, "Bizler halka hizmet etmek için varız ve bu hizmetin mutluluğu hiçbir şeyle ölçülemez. Biz belediyeciliği halka hizmet olarak gören, bu hizmeti en iyi şekilde yapmak adına uğraşan bir anlayışın içinden geliyoruz. 

Aradan bir yıl geçtikten sonra sadece oy istemek için değil, isteklerinizi ve sorunlarınızı yerinde tespit edip, taleplerinize cevap verme noktasında çalışmaya devam ediyoruz. 

Öncelikle bizlere vermiş olduğunuz emaneti aradan geçen 1 yıllık zaman dilimi içerisinde layıkı ile taşıma noktasında gece gündüz demeden çalışıyoruz. 


"HAFTANIN BİR...