29 / 04 / 2024

silivri cezaevi arazi

silivri cezaevi arazi

Silivri Cezaevi'nin çevresinde bulunan ve toplam 97 bin 223 metrekarelik 'mutlak tarım arazisi'nin cezaevine eklenmesi için Adalet Bakanlığı tarafından talep edilen imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi...

Silivri'de 14 arsa ile 1 adet arazi satılıyor! Yazlık yerde arsa arayanlara müjde! 

İstanbul Silivri Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Silivri ilçesi, Çanta, Gümüşyaka, Kavaklı ve Değirmenköy mahallelerinde yer alan 14 arsa ile 1 adet araziyi satıyor. Peki Silivri'deki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Silivri Cezaevi’nin ismi değişti! İşte o cezaevinin yeni ismi

Silivri Belediye Başkanı’nın dilekçesi üzerine Silivri Cezaevi’nin adı Marmara Cezaevi olarak değiştirildi.

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Maxicells İlaç'a İstanbul Silivri'de arazi tahsisi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Maxicells İlaç şirketi için Silivri'de yer tahsisi gerçekleştirildi.

Selimpaşa'da heyelan riski taşıyan arazi konut alanı oldu!

Silivri Selimpaşa’da heyelan bölgesinde kalan ve imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile “konut” alanı oldu. Parsel üzerinde havuz, müştemilat ve bir yapı yer alıyor.

Arazi yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Silivri Emlak Müşavirleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, Emlakkulisi.com okurları için ''Arazi yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Arazi satın alırken 'lokasyon'a dikkat!

Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, 'arazi satın alırken dikkat edilmesi gereken konular'ı Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte o yazı...

Silivri Belediyesi'nden arazi tahsisi talebi!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ankara’da bir dizi ziyaretler yaptı. Bakanlar, bakan yardımcıları ve genel müdürler ile konuşan Başkan Yılmaz, ilçeye yönelik müjdeleri de paylaştı.

Niğde'de arazi kavgası: 21 kişi tutuklandı!

Niğde'nin Bor ilçesinde 4 kişinin öldüğü 6 kişinin yaralandığı arazi kavgasında şüphelilerden 21'i tutuklanıp Niğde Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Silivri'de arazi rantına geçit yok!

Silivri Belediye Başkanı CHP’li Özcan Işıklar, yerel yönetimi rant dağıtma aracı olarak görmediğini söyleyerek, “Bizim için yerel yönetim, geleceğe dönük projelerle refahı adaletle dağıtan bir yönetim şeklidir. Bu nedenle ranta asla geçit yok” dedi.

TOKİ'den Silivri ve Tuzla'ya yeni proje!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Silivri'de ve Tuzla'da arazi ürettiklerini ve orada sosyal konut yapmaya başlayacaklarını ifade etti.

Özcan Işıklar: Arazi mafyasının karşısında duracağız!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, tarım gücü ile arazi mafyasının karşısında duracaklarını ifade etti...

Silivri'de arazi krizi!

Silivri Belediyesi, daha önce sattığı araziler nedeniyle mülk sahipleri ile karşı karşıya geldi. Danıştay’ın iptal kararı sonrası, satışı yapılan arazilerin yeniden iadesi için davalar açıldı.

silivri cezaevi arazi Haberi

silivri cezaevi arazi
Ergenekon, Balyoz ve KCK gibi siyasi davaların duruşmalarıyla ünlenen ve Avrupa'nın en büyüğü olan Silivri Cezaevi, ihtiyacı karşılamadığı gerekçesiyle büyütülüyor. Cezaevini büyütmek için, yaklaşık 100 bin metrekarelik tarım arazisinin planları değiştirildi.

Silivri Cezaevi'nin çevresinde bulunan ve toplam 97 bin 223 metrekarelik 'mutlak tarım arazisi'nin cezaevine eklenmesi için Adalet Bakanlığı'nın talep ettiği imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde kabul edildi. CHP'nin ret oyu verdiği değişiklik, AKP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Cezaevinin ihtiyacı olan ek yapıların yapılacağı söz konusu arazi mevcut cezaevinin batısında yer alıyor.

MÜDÜRLÜK UYGUN GÖRMEMİŞTİ

Cezaevine eklenecek yaklaşık 100 bin metrekarelik 'mutlak tarım arazisi' için, geçen yıl uygun görüş vermeyen İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün bu yıl görüşünü değiştirmesi oldukça dikkat çekici.

Tarım Müdürlüğü, plan değişikli...