02 / 05 / 2024

silvan barajı 2013

silvan barajı 2013

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürü Okan Bal, Silvan Barajı'nın 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi. Bal, yapımı devam eden Silvan Barajı sulama tünelinde incelemelerde bulundu....

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Silvan Barajı'nın yüzde 58'sı tamam!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nın yüzde 58'i tamamlandı. Projede 5 milyon metreküplük seviyeye ulaşılırken, tüm dolgu işlerinin bu yıl bitirilmesi planlanıyor.

Silvan Barajı'nın yüzde 56'sı tamam!

Diyarbakır Silvan Barajı'nda yüzde 56'lık fiziki gerçekleşme sağlandı. Barajda iki yıl içinde su tutulması hedefleniyor...

Ilısu Barajı'nın yüzde 90'ı, Silvan Barajı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Dicle Nehri üzerine inşa edilen Ilısu Barajı'nın yüzde 90'sı Silvan Barajı'nın ise yüzde 50'si tamamlandı.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın yüzde 70'i tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "GAP'ın kilit tesisi Silvan Barajı'nın yüzde 70'ini tamamladık. Barajla 2 milyon 350 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak" dedi.

Artvin Yusufeli Barajı'nda inşaat sürüyor!

Yusufeli ilçesinde inşaatına 2013'te başlanan Artvin Yusufeli Barajı'nda inşaat sürüyor.

Diyarbakır Silvan Barajı yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü ne yaparsa yapsın Silvan Barajı'nın da yapılacağını, toprakların suyla buluşacağını belirtti..

Silvan Barajı'nın inşaatı yüzde 59 tamamlandı!

Türkiye ekonomisine yılda 1,1 milyar TL katkı sağlayacak Silvan Barajı, terör saldırıları nedeniyle iki yıl gecikmeli olarak hizmet verecek.

Diyarbakır Silvan Barajı'nda son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, "Dicle Havzası'nda bulunan Kulp Çayı üzerinde yapımı devam eden ve yüzde 52 gerçekleşme seviyesine ulaşan Silvan Barajı tamamlandığında 2 milyon 351 bin 230 dekar zirai alan sulanacak." ifadesini kullandı.

Diyarbakır'a 5 OSB daha kurulacak!

Silvan Barajı tamamlandığında Diyarbakır’da 2.5 milyon dönüm araziyi sulanacak. OSB eski Başkanı ve sanayici Beşir Yılmaz “2 yılda terörden 3 milyar dolar kaybettik. Baraj bitince 5 OSB daha kuracağız” dedi.

Silvan Barajı 2,5 milyon dönüm araziyi sulayacak!

Silvan Barajı tamamlandığında Diyarbakır’da 2.5 milyon dönüm araziyi sulanacak. OSB eski Başkanı ve sanayici Beşir Yılmaz “2 yılda terörden 3 milyar dolar kaybettik. Baraj bitince 5 OSB daha kuracağız” dedi

silvan barajı 2013 Haberi

silvan barajı 2013


Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürü Okan Bal, Silvan Barajı'nın 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi. Bal, yapımı devam eden Silvan Barajı sulama tünelinde incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Bal, Türkiye'nin ikinci büyük barajının yüzde 20 fiziğinin gerçekleştiğini ifade etti.


Bal, şöyle devam etti:


"Barajın ön yüzü beton kaplı, temelde 174,5 metre yükseklikte ve bu tipte Türkiye'de en yüksek barajlardan biridir. Silvan Barajı'nın bir diğer özelliği 245 hektar sulama alanına sahip bir proje. Yaklaşık 2,5 milyon dönümdür. Sulama alanı açısında Silvan Barajı'nın önemi Atatürk barajından sonra Türkiye'deki en büyük ikinci barajdır. Bu proje, yaklaşık 318 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Milli ekonomiye de 1 milyar lira katkı sunacak."


Proje maliyetinin yaklaşık 6,3 milyar lira olduğunu kaydeden Bal, "Silvan Barajı'nda...