22 / 07 / 2024

Silvan Barajını kim yapıyor

Silvan Barajını kim yapıyor

Diyarbakır'da 200 bin kişiye istihdam sağlayacak, 2,5 milyon dönüm araziyi suyla buluşturacak.Yeni GAP Eylem Planı'nın en büyük projesi olan ve yaklaşık 7 milyar liraya mal olacak...

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Silvan Barajı'nın yüzde 58'sı tamam!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nın yüzde 58'i tamamlandı. Projede 5 milyon metreküplük seviyeye ulaşılırken, tüm dolgu işlerinin bu yıl bitirilmesi planlanıyor.

Silvan Barajı'nın yüzde 56'sı tamam!

Diyarbakır Silvan Barajı'nda yüzde 56'lık fiziki gerçekleşme sağlandı. Barajda iki yıl içinde su tutulması hedefleniyor...

Ilısu Barajı'nın yüzde 90'ı, Silvan Barajı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Dicle Nehri üzerine inşa edilen Ilısu Barajı'nın yüzde 90'sı Silvan Barajı'nın ise yüzde 50'si tamamlandı.

Samsun 19 Mayıs Barajı'nın yüzde 90'ı tamam!

DSİ tarafından Samsun'da yapımı devam eden 19 Mayıs Barajı'nın yüzde 90'ı tamamlandı. 70 milyon lira yatırım bedeline sahip barajın Samsun için çok önemli bir proje olduğunu belirtildi.

Yusufeli Barajı'nın yüzde 64'ü tamamlandı!

Çoruh Nehri üzerine inşa edilen ve yapımı tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek, Dünya'nın en yüksek üçüncü barajı olacak Yusufeli Barajı'nın yüzde 64'lük kısmı tamamlandı.

Iğdır Ünlendi Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Doğu Anadolu'nun en önemli baraj projelerinden biri olan Ünlendi Barajı'nın büyük bir bölümü tamamlandı.

Melen Barajı'nın inşaatında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'daki Melen Barajı'nın inşaatını inceledi. Eroğlu, "Melen, İstanbul'un sigortasıdır" diye konuştu.

Ilısu Barajı'nın gövdesi tamamlandı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen, GAP'ın vizyon projesi Ilısu Barajı'nın gövdesi tamamlandı.

Çorum Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı!

DSİ Çorum'un Bayat ilçesinde yaklaşık 31 milyon liralık yatırımla inşa edilen, 31 köye yılda 2,06 milyon metreküp içme suyu sağlaması beklenen Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı.

Bayburt Soğukgöze Barajı'nın inşaatı bu yıl bitiyor!

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Bayburt’un merkeze bağlı Güçlüyolu deresi üzerinde hayata geçirilen Soğukgöze Barajı’nın inşaatında sona gelindi. Proje çalışmalar tamamlanıyor.

Tapu masrafını kim öder 2017?

Gayrimenkul devir işlemleri için ödenen tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, bu tapu masrafını kim öder 2017?

Silvan Barajını kim yapıyor Haberi

Silvan Barajını kim yapıyor

Yıllık 681 milyon kilovat saat enerji üretecek, ön yüzü beton kaplama olacak Silvan Barajı, 174,5 metre yüksekliğiyle bu tipte Avrupa'nın en yüksek barajı olacak. Sulama açısından Atatürk barajından sonra Türkiyr'nin 2 büyük barajı olacağı öngörülüyor.

Projede, Silvan Barajı'nın yanı sıra Başlar, Kuruçay, Ambar, Pamukçay, Karacalar, Kıbrıs ve Bulaklıdere Barajları da yer alırken, bunlardan yapımı tamamlanan Pamukçay Barajı'nda su tutulmasına...