16 / 05 / 2024

Sinan Gülhan konut kiraları

Sinan Gülhan konut kiraları

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sinan Gülhan, Türkiye'de her yıl yaklaşık 1 milyon konut yapıldığını söyledi..

Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi Esenyurt projesi resmen başlıyor! Tam 2 bin 500 konutluk yeni proje!

Bahçeşehir Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi'nin Esenyurt'ta inşa edeceği 2 bin 500 yeni konutluk projenin inşaatı resmen başlıyor. Konutların yanı sıra 17 adet dükkanın da yer alacağı proje 4 milyar 869 milyon TL'ye mal olacak.

Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi'nden Esenyurt'a 2 bin 500 konutluk yeni proje!

Bahçeşehir Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi, Esenyurt'ta 2 bin 500 yeni konut inşa edecek. Söz konusu proje 4 milyar 869 milyon TL'ye mal olacak.

Bankaların konut kredisi güncel faiz oranları neler? 900 bin TL konut kredisi alınırsa aylık ödeme tutarı ne kadar olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artışı sonucunda yüzde 40 seviyesine çıkarmasıyla, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin araştırmalar yapılıyor. Peki, güncel konut kredisi faiz oranlar neler? İşte detaylar...

İşçilerin büyükşehirlerden en büyük göç nedeni konut ve kira!

Kredi faizlerinin düşük, paranın bol olduğu dönemde talep de fazla olunca konut fiyatlarının arttığını söyleyen Hürriyet gazetesi Köşe Yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında işçilerin en büyük göç nedeninin konut ve kira fiyatları olduğunu söyledi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Bursa’da kentsel dönüşümle 3000’e yakın güvenli konut inşa ediliyor

Yıldırım Belediyesi, 400 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdiği dokuz ayrı kentsel dönüşüm projesiyle şehirdeki konutları daha modern, güvenli ve sağlıklı hale getirmeye karar vermiştir. Bu kapsamda, belediye toplamda 2.193 konutu yıkarak yerine 2.880 konut inşa edecek.

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

Depremden zarar gören şehirlerde incelemeler yapan akademisyen bilirkişiler, ağır hasar gören konut sayısıNIN 507 bin olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Gelire göre kredi faizi konut fiyatlarını artırır mı? Uzmanlar ne diyor?

Gelire göre konut kredisi faizi uygulamasını değerlendiren gayrimenkul sektörü uzmanları, konut talebinin canlanmasının fiyatları da yukarı çekeceğini belirtti. Uzmanlara göre gelir kıstası vergi mükellefi olmayan kesime haksız kazanç sağlayacak.

Konut kredisi faizleri güncellendi! İşte banka banka faiz oranları...

Ev sahibi olmak isteyen kişilerin ilk başvurduğu yöntemlerden biri konut kredisi çekmek oluyor. Peki bankaların güncel konut kredisi faizleri ne oldu. Bankaların güncel konut kredisi faizleri haberimizde yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Bankaların güncel konut kredisi faizlerinde son durum ne?

Kamu bankaları konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Kamu bankalarının başlattığı düşük faizli konut kredisinin ardından gözler özel bankalara çevrildi. Peki bankaların güncel konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor!

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor. İPA tarafından yapılan bir ankette katılımcıların yüzde 35,5’i “Gündemimizde konut ve kira fiyatlarındaki artış var” dedi.

Almanya'nın seçim gündemi konut krizi!

Almanya Berlin'de baş gösteren konut krizi ülke gündeminin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Yaklaşan seçimlerde de en büyük konut konut fiyatları oldu. 

Sinan Gülhan konut kiraları Haberi

Sinan Gülhan konut kiraları

Gülhan, "En basit öngörü olarak, bu kadar çok konut yapılıyorsa kiraların düşmesi gerekir. Eğer düşmüyorsa bir sorun var demektir.” dedi.


Dr. Sinan Gülhan, Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Araştırmalar Topluluğu Genç Katılım Kolu tarafından düzenlenen 'Konuta Hücum: 2000'ler Türkiye'sinde Bir Meta Olarak Mekanın Ekonomi Politiği' konulu konferansta konuştu. Türkiye'nin, yapılaşma bakımından dünyada hızla büyüyen ülkeler arasında yer aldığına dikkat çeken Gülhan, uyarılarda bulundu. 


Türkiye’de üretilen her beş konuttan bir tanesinin İstanbul’da inşa edildiğini ve yapılan her konutun insanların yarım yüzyıllık yaşamını etkilediğini kaydeden Gülhan, “İnşaat sektöründe yaşanan hızlı büyüme içerisinde birçok değişim birlikte yaşanıyor. İnşaat sektöründe fiyat olarak da piyasa olarak da Türkiye’de inşaat mekanizmasını belirleyen güç İstanbul. Her yıl yapılan neredeyse bir milyona yakın konut Türkiye’yi etkiliyor ve geri dönülmez bir şekilde...