05 / 05 / 2024

sinop santral

sinop santral

Sinop Nükleer Santrali hakkında konuşan Bakan Taner Yıldız, santral için kurulacak şirketin hisselerinin halka arz ile satılabileceğini söyledi...

Ruslar Sinop’a nükleer santral için düğmeye bastı

Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev Akkuyu’dan sonra sıra Sinop için de müzakerelere başladıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Putin ile bir araya geldiği görüşmede Sinop konusunu gündeme getirmişti.

Akkuyu ve Sinop santral inşaatında 7 bin kişi istihdam edilecek!

Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak santrallerde çalışmalar devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak santrallerde 7 bin kişi istihdam edileceğini açıkladı...

Sinop'a yapılacak nükleer santral, 8 milyar dolarlık iş fırsatı sunacak!

Sinop'ta yapılacak Türkiye'nin ikinci nükleer santral projesinde yerli sanayiciyi 8 milyar dolarlık iş fırsatı bekliyor.

Sinop-Kastamonu-Çankırı Çevre Düzenleme Planı değişti!

Sinop-Kastamonu-Çankırı Çevre Düzenleme Planı’nda yapılan değişiklik ile Sinop’a yapılması planlanan nükleer santral projesi satır arasına gizlendi.

Sinop arsa yatırımında hareketli günler yaşıyor!

Sinop'ta nükleer santral kurulmasına yönelik yatırımların açıklanmasının ardından kentte arsa satışları arttı, fiyatlar yükseldi.

Japonlar Sinop'a kredi buldu!

Japonya tarafından Sinop'ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşmayla ilgili finansman haberi geldi. Japon şirketler Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ve Itochu, kaynağı ülke dışında buldu.

Japonlar Sinop'ta nükleer santral kuracak!

Japonya tarafından Sinop'ta Türkiye'nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşma bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Sinop Nükleer Santral yapımının uluslararası anlaşması kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda Japonya tarafından Sinop'ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşma kabul edildi.

Nükleer santral projesi Sinop'ta konut fiyatlarını artırdı!

Türkiye genelinde özellikle son 10 yıldır devam eden alt ve üst yapı yatırımları, uzun yıllar kendi yağıyla kavrulmaya çalışan Anadolu'ya ilaç gibi geldi. Özellikle Sinop'a kurulması planlanan nükleer enerji santrali ile arsa ve konut fiyatları arttı..

Sinop Nükleer Santrali'nin anlaşması TBMM'ye gönderildi!

Sinop'ta inşa edilmesi planlanan ikinci nükleer santral için Japonya ile imzalanan anlaşmalar Meclis onayına gönderildi. 2023 yılma kadar iki nükleer güç santralinin devreye alınması hedefleniyor..

Yavuz Selim Köşger: Sinop'a Nükleer OSB kurulsun!

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, “Nükleer santral yapımında kullanılacak malzemeler Sinop’ta üretilsin. Bunun için de burada Nükleer OSB kurulmasını istiyoruz. Santralin şehre bir külfeti olacaksa, nimeti de olmalı” dedi.

Sinop Valisi: ‘Nükleer OSB istiyoruz’

Sinop Valisi Köşger, “Nükleer santral yapımında kullanılacak malzemeler Sinop’ta üretilsin. Bunun için Nükleer OSB kurulmasını istiyoruz. Santralin şehre bir külfeti olacaksa, nimeti de olmalı” dedi.

Sinop'ta Nükleer Santral mitingi düzenlendi!

Bazı illerden otobüslerle kente gelen vatandaşlar, Sakarya Caddesi'nde bir araya geldi. Ellerindeki döviz ve pankartlarla yürüyüşe geçen grup, Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen "Nükleer Santral İstemiyoruz Mitingi"ne katıldı.

sinop santral Haberi

sinop santral
Sinop'a yapılacak nükleer santral için şirket kurulacağını söyleyen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, A planı olarak yüzde 49, B planı olarak da hissenin 25-30’lara indiği bir modelle ortaklık hedeflerinin altını çizdi. Yıldız, hissenin kalan bölümünün halka arz ya da blok satış olabileceğini...