07 / 05 / 2024

Sinop tersane tahsisi

Sinop tersane tahsisi

Sinop'un Gerze ilçesinde yer alan mülkiyeti Hazineye ait yaklaşık 58 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz, tersane, tekne imal ve çekek alanı olarak tahsis edilmesine karar verildi. 

Sinop'ta tersane tahsis edilecek!

Sinop'un Gerze ilçesinde yer alan mülkiyeti Hazineye ait yaklaşık 58 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz, tersane, tekne imal ve çekek alanı olarak tahsis edilmesine karar verildi. 

Sinop'ta sokak ve caddeler genişletilecek!

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’u modern bir şehir yapmak için yola çıktıklarını belirterek, uluslararası ölçüleri ve çağdaş şehirleşme dinamiklerini göz önünde bulundurarak projeleri ürettiklerini ifade etti.

GDF Suez Sinop santrali için Areva'dan garanti aldı!

Sinop santralini inşa edecek Fransız-Japon konsorsiyumunda yer alan Fransız enerji şirketi GDF Suez santralda kullanılacak reaktörlerin temini konusunda ekonomik sıkıntılar içinde olan reaktör üreticisi Areva'dan garanti aldığını açıkladı.

Sinop Cezaevi'nde tekstil fabrikası açıldı!

Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda yapımı tamamlanan ve yatırım bütçesi 1 milyon dolar olan tekstil fabrikası, törenle hizmete açıldı.

Sinop Havalimanı'na yeni terminal binası yapılacak!

Sinop'ta bulunan mevcut havalimanı terminal binasının yetersiz olduğunu dile getiren Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, "Son yıllarda ulaşım sektöründe büyük yatırımlar alan ilimizde 39 milyon TL’lik yeni bir yatırım daha gerçekleştiriliyor.

Sinop Üniversitesi'ne İlahiyat Fakültesi binası yapılacak! İhalesi 5 Mart'ta!

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bina yapım işini 5 Mart 2015 tarihinde ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 450 gün sürecek.

Organize sanayi bölgesinde arsa tahsisi!

Organize sanayi bölgelerinde arsa tahsislerinin nasıl yapılmasın gerektiği, Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, rganize sanayi bölgesinde arsa tahsisi nasıl yapılır? Tapular nasıl verilir?

Sinop Üniversitesi Yeni Kampüs Alanı'nın inşaatı başladı!

Ak Parti Sinop milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Mehmet Ersoy Facebook adresinden yaptığı açıklamada Sinop Üniversitesi'nin yeni kampüsünün proje çalışmalarının tamamlandığını ve inşaatının başladığını belirtti....

Sinop kruvaziyer turizminde Karadeniz'in lideri!

Sinop Miami'de düzenlenecek olan Kruvaziyer Gemileri Fuarına katılması sebebi ile Sinop Valiliği toplantı salonunda koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda Miami'de yapılacak olan Kruvaziyer Fuarı ile ilgili bilgi verildi.

Sinop’ta yapı denetim firmaları ve beton santralleri bilgilendirildi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sinop il ve ilçelerinde inşa edilen yapıların projeye uygunluğunu denetleyen yapı denetim firmalarına ve beton santrallerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sinop-Samsun Karayolu inşaatında bulunan tarihi köprü ne olacak?

Sinop- Samsun Karayolu yapım çalışmaları sırasında, geçen ocak ayında ortaya çıkan tarihi köprünün başka bir yere taşınmasına karar verilerek, numaralandırılan taşları tek tek söküldü...

Kocaeli Başiskele'de icradan satılık tersane!

Kocaeli İli Başiskele İlçesi'nde yer alan tersane ve arsası Kocaeli 5. İcra Dairesi tarafından 16 Ocak 2015 günü saat 15:00 ile 15:10 arasında ihale ediliyor.

Sinop Nükleer Santrali'nin anlaşması TBMM'ye gönderildi!

Sinop'ta inşa edilmesi planlanan ikinci nükleer santral için Japonya ile imzalanan anlaşmalar Meclis onayına gönderildi. 2023 yılma kadar iki nükleer güç santralinin devreye alınması hedefleniyor..

Sinop tersane tahsisi Haberi

Sinop tersane tahsisi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Sinop Gerze'de , mülkiyeti Hazineye ait yaklaşık 58 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz, tersane, tekne imal ve çekek yeri alanı olarak tahsis edilecek. Milliyet'te yer alan habere göre; yatırımcılar, söz konusu alan üzerine tahsis amacına uygun nitelikte tesis inşa edecek. 

İlgili mevzuata göre tahsis işlemi gerçekleştirilecek yatırımcı, yerin tesliminden itibaren 1 yıl içinde ruhsat alarak inşaata başlayacak, daha sonra planına uygun olarak 2 yıl içinde uygun görülen yatırımlarının tamamını tamamlayacak. Bu süreler, mücbir sebeplerin varlığı halinde 1 yıla kadar uzatılabilecek.

Üzerine ihale kalan ve ihalesi onaylanan yatırımcı lehine Hazine taşınmazları üzerinde tesis yapılması amacıyla 30 yıla kadar irtifak hakkı veya kullanımına onay verilecek. 

Tahsise ilişkin...