09 / 05 / 2024

Sinopta kurulacak nükleer santralde son aşamaya gelindi

Sinopta kurulacak nükleer santralde son aşamaya gelindi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, Sinop'ta kurulacak 2'nci nükleer santralin yapımını Japonların başını çektiği bir konsorsiyumun üstlendiğini, proje şirketinin kurulmasının ardından inşaatın başlayacağını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali için acele kamulaştırma!

Mersin’de kurulacak Akkuyu Nükleer Santralı’nı şebekeye bağlayacak yüksek gerilim hattında ihtiyaç duyulan taşınmazlar için kamulaştırma kararı alındı. İşte Resmi Gazete’de yayımlanan karar..

3 ülke ortak nükleer enerji santrali kuracak!

Üç Baltık ülkesi Litvanya, Letonya ve Estonya’nın ortak kurulacak olan nükleer enerji santralinin gerçekleşmesi için görüş birliğinde ve kararlılığında oldukları belirtildi.

'Sinop'ta kurulacak nükleer santralde son aşamaya gelindi'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, Sinop'ta kurulacak 2'nci nükleer santralin yapımını Japonların başını çektiği bir konsorsiyumun üstlendiğini, proje şirketinin kurulmasının ardından inşaatın başlayacağını açıkladı.

Novovoronej Nükleer Enerji Santrali'nde 2 enerji bloğu inşa edilecek!

Ruslar, Akkuyu 'ya kurulacak santralin benzeri olan Novovoronej Nükleer Enerji Santralini yabancı gazetecilere gezdirdi. Novovoronej 2. Nükleer Enerji Santraline düzenlenen gezi ATOMEXPO 2015 Forumu kapsamında yapıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde kullanılacak ekipmanlar için 30 firma talip!

Mersin Akkuyu'da kurulacak nükleer santrale ilişkin çalışmalar devam ederken, Türk firmaları yerli üretim için harekete geçti. 30'a yakın Türk firması santralde kullanılacak ekipmanları üretmek için kümelenme yoluna gitti.

30 yerli şirket Mersin Akkuyu Nükleer Santrali için kümeleniyor!

Mersin Akkuyu’da 20 milyar dolar civarında yatırımla kurulacak nükleer santrale ilişkin çalışmalar devam ederken, yerli şirketler harekete geçti. 30’a yakın Türk firması santralde kullanılacak ekipmanları üretmek için kümelenme yoluna gitti.

Akkuyu'da 4 bin kişilik nükleer köy kurulacak!

Akkuyu'da 4 bin kişilik nükleer köy kurulacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili ÇED raporunun önümüzdeki ay tamamlanmasının beklendiğini belirtti.

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi’nin açılışında, ülkemize kurulacak 2 nükleer santralin yıllık 7,5 milyar dolar enerji ithalatının önüne geçeceğini söyledi...

Nükleer eğitim fırsatına 4 bin 800 başvuru!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Mersin' de kurulacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde istihdam edilecek öğrencilerin Rusya' da eğitim almaları için yapılacak sınava 4 bin 800 aday başvurdu.

Abbas Arakcı: Nükleer anlaşmanın ilk etabı 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacak!

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakcı, İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 kasım 'da Cenevre’de imzalanan nükleer anlaşmanın ilk etabının 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacağını söyledi..

İran ikinci nükleer santral inşası için Rusya ile görüşüyor!

İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ekber Salihi: "Rusya ile 1992'de imzalanan protokolün hayata geçirilmesi ve 4000 megavatlık yeni nükleer santralin yapımı için görüşmeler devam ediyor"

Akkuyu’da nükleer santral hazırlık çalışmaları bitmek üzere!

Rusya nükleer enerji ajansı Rosatom Başkanı Sergey Kriyenko, Mersin Akkuyu’da inşa edilecek nükleer santralle ilgili hazırlık çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Vladimir Putin’e nükleer santral inşaatları ile ilgili bilgi verdi...

Taner Yıldız: Nükleer yakıt elde etmekle ilgili endişemiz yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Japonya’dan Singapur’a giderken uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldız, Türkiye'nin nükleer yakıt bulmayla alakalı bir sıkıntısı olmayacağını söyledi.

Sinopta kurulacak nükleer santralde son aşamaya gelindi Haberi

Sinopta kurulacak nükleer santralde son aşamaya gelindi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Sinop'ta kurulacak 2'nci nükleer santralin yapımını Japonların başını çektiği bir konsorsiyumun üstlendiğini hatırlatarak, "Burada yüzde 30 oranında EÜAŞ'ın hissesi var, Japonların başını çektiği bir konsorsiyum ile devam ediliyor. IGA dediğimiz hükümetlerarası anlaşma imzalandı ve Meclis'ten de geçti. ÇED raporu için çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'deki ticari kanunlara göre nükleer tesisin yapımına başlanması için bir proje şirketinin kurulması gerektiği ve şu anda bu aşamaya gelindiğini kaydeden Alaboyun, şöyle konuştu:


"Türkiye'de işlerin hızlı yürüyebilmesi için Japon konsorsiyumunun ve EÜAŞ'ın yurt dışında birer şirket oluşturması ve bu iki şirketin de Türkiye'de proje yönetecek tek bir şirket oluşturması gerekiyor ticari kanunlarımıza göre. Bu konsorsiyumun yurt dışında şirket kurma işlemleri bitti. Onlar Türkiye'de bir proje şirketi kuracaklar...