16 / 05 / 2024

Şırnak-Cizre karayolu açılış

Şırnak-Cizre karayolu açılış

21 yıl önce ihalesi gerçekleştirilen Şırnak-Cizre karayolunda sona geliniyor. Şırnak-Cizre arasındaki 45 dakikalık mesafeyi 20 dakikaya düşürecek proje 2 hafta içerisinde açılacak.

Şırnak Cizre'de 36 milyon TL'ye satılık iki katlı bina ve müştemilat!

Şırnak Cizre Belediyesi, Şırnak Çizre'de yer alan iki katlı bina ve müştemilatını toplam 36 milyon TL muhammen bedelle satıyor...

Cizre'de bombalanan emniyet binası parka dönüştürülüyor!

Şırnak Cizre'de PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu ağır hasar alan emniyet binasının bulunduğu alana Şehitler Anıtı ve Parkı yapılıyor.

Şırnak-Cizre duble yolunda sona gelindi!

Terör örgütü PKK’nın defalarca saldırıp engellemeye çalıştığı Şırnak-Cizre duble yolundaki çalışmalarda sona gelindi. Cudi Dağı’ndaki tünellere şehitlerin adının verildiği yol 10 gün sonra hizmete açılacak.

Şırnak-Cizre karayolu açılışa hazır!

21 yıl önce ihalesi gerçekleştirilen Şırnak-Cizre karayolunda sona geliniyor. Şırnak-Cizre arasındaki 45 dakikalık mesafeyi 20 dakikaya düşürecek proje 2 hafta içerisinde açılacak.

Şırnak-Cizre karayolu Haziran'da açılıyor!

Yoğun bir şekilde çalışmaların sürdürüldüğü Şırnak-Cizre karayolunun yapım çalışmalarında sona gelindi. Karayolu Haziran ayında trafiğe açılacak..

Divan Oteli Cizre'de açıldı!

Divan Grubu tarafından Cizre ilçesinde yapılan Divan Oteli açıldı. Açılışa TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Şırnak'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhasek katıldı. 

TOKİ Şırnak Cizre 1. Etap incelendi!

Şırnak Cizre'de TOKİ tarafından inşa edilen 1. Etap konutları incelendi. Cizre Belediye Başkanı ve Kaymakamı Ahmet Adanur, çalışmalar hakkın bilgi aldı.

Şırnak Cizre ve İdil'de riskli alan ilan edildi!

Şırnak'ın Cizre ve İdil İlçelerinde bulunan alanların riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Sakarya Park’ta ilk etabın açılışı 12 Eylül'de!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından D-100 karayolu ile Sakarya köprüsü arasında hayata geçirilen 120 dönümlük sosyal tesis, 12 Eylül Cuma günü saat 19.00’ da açılıyor...

Şırnak-Cizre Küçük Sanayi Sitesi'nde 48 adet işyeri yapım işi!

Şırnak-Cizre (II. Bölüm) Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı 48 adet işyeri yapım işi ihale edecek. İhale 25 Mart 2014 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek...

Şırnak-Cizre yolu 2014 yılında tamamlanacak!

Şırnak Valisi Hasan İpek, yapımı süren Şırnak-Cizre kara yolunun 2014 yılında hizmete açılacağını söyledi. Şırnak-Cizre karayolunda incelemede bulunan Vali İpek, tünellerin tamamlanmasının ardından Şırnak-Cizre yolunun 10 kilometre kısalacağını bildirdi..

Şırnak’ta 8 derslikli ilkokulun açılışı yapıldı!

Şırnak Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından Balveren beldesinde yapılan 8 derslik Balveren Gazi İlkokulu'nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Hasan İpek, Şırnak’ın eğitim için tüm yatırımları devam ettireceklerini söyledi...

Mardin'in ilk otogarı açılış için Başbakan Erdoğan'ı bekliyor!

İki yıl önce temeli atılan ve yapımı tamamlanan Mardin Otogarı, açılış için gün sayıyor. Mardin-Midyat karayolu Kamor mevkiinde yer alan yeni otogar binasında bulunan dükkanlar için ihale süresi bekleniyor...

Şırnak-Cizre karayolu açılış Haberi

Şırnak-Cizre karayolu açılış

Güneydoğu’da terör nedeniyle geciken yatırımlar arasında gösterilen Şırnak-Cizre karayolunda sona geliyor. 21 yıl önce ihalesi yapılan proje tamamlanma aşamasında. 

1998’de inşaatına başlanan ancak terör saldırıları nedeniyle bir türlü tamamlanamayan yol Şırnak-Cizre arasındaki 45 dakikalık mesafeyi 20 dakikaya düşürecek.  Cudi Dağı’nda 700 ve 800 metre uzunluğunda iki tünelle 365 metre uzunluğunda bir viyadük yapılan yol açılışa hazır.

Şırnak-Cizre arası 20 dakikaya düşüyor

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre Şırnaklı vatandaşlardan Mehmet Demir, “21 yıl önce bu tünel ve yolun ihalesi yapıldığından beridir terör olayları nedeniyle hala inşaat halinde yapımı devam ediyor. Terör, yüklenici firmanın 2-3 seferdir araçları yaktı. Valimiz Mehmet Aktaş geldiğinden beridir bu yolun üstünde, çalışmalarda hassasiyet gösterdi. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni yolumuzun 2 hafta içerisinde tamamen açılmasını bekliyoruz. Bu konuda devlet...