27 / 04 / 2024

Şırnak ev

Şırnak ev

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak İl Başkanı Avukat Emirhan Uysal, ''Riskli alan adı altında yıkım ekipleri halkın evlerini yıkıyor. Evlerin içindeki hurda, demir, eşya olarak ne varsa yağmalayıp kamyonlarla fabrikalara götürüp satıyorlar''dedi.

Şırnak'ta her gün 4 ev yıkılıyor!

Şırnak Cizre ilçesinin Cudi Mahallesi’nde yaşanan terör olayları nedeniyle iş makineleri her gün ortalama 4 evi yıkıyor. Cudi Mahallesi’nde evleri yıkılan yurttaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Şırnak'taki 6 bin 500 konut teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Artık onarılmayacak durumda olan ne kadar ev varsa tek tek yapıyoruz. Şırnak merkezde de 6 bin 500 konuta başladık, bu konutları bir kaç ay içerisinde teslim edeceğiz." dedi.

Konya'da şehit ailesine ev hediye edildi!

Şırnak'ın Uludere ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit düşen Onbaşı Hüseyin Kavalbacak'ın Konya'daki ailesine ev hediye edildi.

Şırnak'ta terör mağdurlarına kurayla ev!

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerden temizlenen Silopi ilçesinde terör saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamaz duruma gelen vatandaşlar için inşası tamamlanan konutların sahipleri kura ile belirlendi.

Şırnak’ta ev kirası fiyatları 3 katına çıktı!

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Şırnak’a dönen vatandaşlar, ev kiralarının yüksek olmasından şikayetçi. 2 bin 700 binanın yıkıldığı kentte, kira fiyatları neredeyse 3 katına çıktı.

Şırnak'ta her gün 4 ev yıkılıyor!

Şırnak Cizre ilçesinin Cudi Mahallesi’nde yaşanan terör olayları nedeniyle iş makineleri her gün ortalama 4 evi yıkıyor. Cudi Mahallesi’nde evleri yıkılan yurttaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Şırnak İdil'de kiralık ev bulmak imkansız!

Şırnak’ın İdil ilçesinde 16 Şubat - 31 Mart tarihleri arasında yaşanan sokağa çıkma yasağı ve yapılan operasyonların ardından ilçe merkezinde yapımı planlanan karakolların inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Şırnak Cizre'de kira fiyatları yüzde 100 arttı!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan çatışmalardan sonra kiralık ev kalmazken mevcut evlerdeki kira fiyatları yüzde 100 artış gösterdi. Operasyon öncesinde 250 lira olan evler şu anda 500 liraya kiracı buluyor.

Şehit Uğur Akyer'in ailesinin ev hayali gerçek oluyor!

Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in ailesine yeni bir ev yapma hayalini devlet gerçeğe dönüştürüyor.

Şırnak Beytüşşebap TOKİ başvuru tarihi!

Şırnak Beytüşşebap TOKİ Evleri'nde 3oda 1 salon daire tipine sahip 5 adet ev satılıyor. Şırnak Beytüşşebap TOKİ başvuru tarihi 20 temmuz 2015 'de başlıyor.

Şırnak İdil TOKİ başvuruları bugün son!

Şırnak İdil TOKİ Evleri'nde yer alan 4 adet ev kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunuluyor. Şırnak İdil TOKİ başvuruları bugün son kez kabul edilecek.

Cizre'de arsa ve ev fiyatları yüzde 40 düştü!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylar, ticaret ve sosyal yaşamı olumsuz etkiliyor. İlçede esnaf iş yapamazken, ev ve arsa fiyatları yüzde 40 düşmesine rağmen alıcı yok!

Gazi Yılmaz Yiğite verilen ev sözü yarım kaldı

Şırnak’ta mayın patlaması sonucu iki kolu ile bir ayağı ve gözünü kaybeden Gazi Yılmaz Yiğit’e verilen "ev" sözü, yarım kaldı

TOKİ'den şžırnak'ta 466 TL taksitle satılık ev!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı; şžırnak- Merkez'de 612 adet konutu satışa sunuyor.  Söz konusu konutların sahibi olmak istiyorsanız  29 Kasım- 17 Aralık tarihleri arasında Halk Bankası'na başvuru yapmanız yeterli.  

Şırnak ev Haberi

Şırnak ev


Şırnak’ta 14 Mart’tan bu yana operasyonlar sürüyor. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği kentte, ev yıkımları da başladı. BirGün’e konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak İl Başkanı Avukat Emirhan Uysal, Şırnak’ın geldiği noktayı ‘Hayalet Şehir’ ifadesiyle özetliyor.




Süren operasyonlar nedeniyle, Şırnak’ın yerle bir olduğunu vurgulayan Av. Uysal, “İnsanlar, Şırnak’ı terk etmek istemedikleri için damı dahi olmayan evlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Bulundukları köylerden şehirdeki evlerinin yıkımını izliyorlar” dedi. Şu anda Gazipaşa, Yeşilyurt, İsmetpaşa, Cumhuriyet, Yenimahalle , Bahçelievler , Şehirnur , Dicle mahallelerinde yıkımlarının sürdüğünü belirten Av. Uysal şöyle devam etti: “Riskli alan adı altında yıkım ekipleri halkın evlerini yıkıyor. Evlerin içindeki hurda, demir , eşya olarak ne varsa yağmalayıp kamyonlarla fabrikalara götürüp satıyorlar. Ayrıca bu yıkım ekiplerinin özel firmalara ait. “ Av....