04 / 05 / 2024

Şırnak inşa

Şırnak inşa

Çatışmaların sona gelindiği Şırnak'ta yıkılan binaların yerine yenileri inşa ediliyor. Şehirdeki 8 mahallede yeniden inşa edilmek için harekete geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şırnak'ta 10 bin konut inşa ettik!

Şırnak'ta hayata geçirilen yatırımlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçesini tekrar inşa ve ihya ederek evleri başlarına yıkılan ve tutunacak hiçbir dalı kalmayan Şırnaklı kardeşlerimiz için kısa süre içerisinde 10 bin konut inşa ettik." dedi.

TOKİ Şırnak'ta 139 yeni dükkan inşa edecek!

Yeni projeler için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şırnak Merkez'de 139 yeni dükkan inşa edecek.

TOKİ Şırnak'ta yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Yeni eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şırnak Merkez'de 24 derslikli okul inşa edecek.

TOKİ Şırnak'ta yeni okul inşa edecek! İhalesi yarın!

Eğitim yatırımları için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şırnak Merkez'de 1 adet 24 derslikli okul inşa edecek.

TOKİ Şırnak'ta hizmet binası inşa edecek! İhalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şırnak'ta hizmet binası inşa edecek. Projenin ihalesi yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Şırnak'ta 14 bin 522 konut inşa edildi!

5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından bombalanan Şırnak devlet eliyle yeniden yaşama kavuştu. Bu süre içerisinde kentte 14 bin 522 konut inşa edildi. 

Cizre'de 3 bin 87 konut inşa edildi! 

TOKİ  Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK tarafından temizlenen bölgelerde eni konutlar, okullar, camiler, iş yerleri, spor alanları inşa etti. 

Şırnak Üniversitesi, teröristlerin yıktığı tarihi evlerin benzerini inşa ediyor!

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ), 4 sene önce PKK'lı teröristlerin saldırılarında tahrip olan tarihi evlerin benzerini inşa ediyor.

Şırnak Uludere'de yüksek katlı binalar inşa ediliyor! 

Şırnak'ın uludere ilçesi yeniden inşa ediliyor. İlçede yüksek katlı binaların inşasına başlandı... 

Devlet Şırnak'ı yeniden inşa ediyor!

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ile Belediye Başkanı Mehmet Yarka, PKK'lı teröristlerin 3 yıl önceki saldırıları nedeniyle evleri yıkılan ya da kullanılmayacak duruma gelen vatandaşlar için Bakanlık tarafından inşa edilen konutlarda incelemeler yaptı...

Doğu'da 10 milyar liralık 26 bin konut inşa edildi!

PKK'lı teröristlerin 3 yıl önce başlattığı saldırılar sonucunda yıkıma uğrayan Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'de 10 milyar liralık 26 bin konut inşa edildi. Bölgeler devlet desteğiyle yeniden ayağa kaldırıldı.

TOKİ Şırnak'ın 7 mahallesinde 5 bin 730 konut inşa etti!

PKK’nın yıktığı Şırnak, TOKİ ile yeniden inşa edildi. TOKİ’nin mağdur aileler için 7 mahallede yaptırdığı 5 bin 730 konutun inşaatı tamamlandı.

TOKİ Şırnak'ta 9 bin 215 konut inşa ediyor!

TOKİ Şırnak'ta 9 bin 215 konut inşa ediyor. Şırnak Cizre ve Silopi'de inşa edilip, teslimlere başlanan konutlar İHA ile havadan görüntülendi...

Şırnak inşa Haberi

Şırnak inşa

Şırnak‘ta yaşanan çatışmalardan sonra bölge yeniden inşa edilecek. 8 mahallede yıkılan binaların yerine yenileri yükseliyor.


Dicle, Cumhuriyet, Yeşilyurt, Gazipaşa, İsmetpaşa, Yeni, Aydınlıkevler ve Bahçelievler Mahalleleri'nde yıkılan yapılar yeniden yükselecek. 


İnşaat Mühendisi Uğur Oğrak, Şırnak’ta gerçekleşen yıkımlardan sonra Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Şırnak’ın yeniden yapılanmaya başladığını ifade etti.


Oğrak, “Ön görülen 11 etapta 7 bin 500 konut, 2 bin iş yeri bunların cami ve taziye evleri olacak. Bunların içerisinde 3 bin konutumuz, 3 tane cami, 2 tane taziye evi ve yaklaşık 250 - 300 dükkanımızın ihaleleri yapıldı ve etaplar başladı. Şuan Gazipaşa ve İsmetpaşa Mahallesi etabındayız. Bu etapların ikisinde yaklaşık bin 200 tane konutumuz var. 200 tane dükkanımız var. bin 400 kişilik bir cami ve taziye evimiz var. Göründüğü gibi konutlarımız...