27 / 09 / 2024

şişli camii arkasındaki gökdelen

şişli camii arkasındaki gökdelen

İstanbul’un tarihi silüetini bozan 3 ayrı gökdelenin inşasına izin verilmesiyle başlayan silüet tartışmasının bir benzeri Şişli’de yaşandı. CHP’li Şişli Belediye Meclis üyesi Dursun Çaltı, Şişli Camii’nin hemen arkasındaki araziye 45 katlı bir gökdelen ya

Çiğli Tramvay Hattı’nın yüzde 80'i tamam! Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

İzmir'in önemli raylı sistem projelerinden olan Çiğli Tramvay Hattı’ndaki son durum merak ediliyor. Peki Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

İşletme bilançolarındaki gayrimenkullerin yeniden değerlemesi TBMM'de!

TBMM'de milyonlarca kişiyi ilgilendiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi konuşulacak. Buna göre, işletme bilançolarındaki gayrimenkullerin yeniden değerlemesi de gündeme getiriliyor.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

WADAH'tan Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek!

Malezyalı sivil toplum kuruluşu Malezya Bilinçli Toplum Hareketi (WADAH), Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek verdi.

Yapı Kredi Koray GYO'nun Şişli'deki gayrimenkulü 3.1 milyon TL'ye satıldı!

Yapı Kredi Koray GYO, Şişli'de 304 pafta 1947 ada, 90 parselde yer alan Levent Loft 2 apartımanındaki, ekspertiz değeri KDV hariç 2 milyon 545 bin TL olan 76 no'lu bağımsız bölümün, KDV hariç 3 milyon 138 bin 614 TL bedelle satılmasına karar verdi.

Şişli Belediyesi'nden riskli binayla ilgili açıklama!

Şişli'de 8 katlı bir binanın giriş katındaki bakkalda bir kolonda meydana gelen çatlak sonucunda çökme tehlikesi bulunduğu için tahliye edilen bina ile ilgili Şişli Belediyesi'nden açıklama geldi.

Şişli Meslek Lisesi'ni tehlikeye sokan bina yıkılıyor!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin yanındaki inşaat çalışması nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan binası yıkılıyor..

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde çökme tehlikesi!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin etrafındaki AVM ve rezidans inşaatı sürüyor. D Blok’taki öğrenciler temel atma çalışmaları yüzünden korktuklarını ifade etti. 

Emlak Konut Şişli arsasının kat sınırı 10!

Emlak Konut Şişli arsasındaki konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı ise 5 kat olarak belirlendi.

Şişli'ye yeni sosyal kültürel tesis inşa edilecek!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2 yıl önce otel yapmak istediği Şişli Darülaceze binasının arkasındaki kıymetli arazi için son karar verildi. 

Caner Erkin'in Şişli’deki bina davasına takipsizlik kararı!

Şişli’de, kendisine ait tarihi binada zedelenme meydana gelen ve bilirkişi tarafından “kusurlu” bulunan milli futbolcu Caner Erkin hakkındaki soruşturma, takipsizlikle sonuçlandı.

Şişli Etfal Seyrantepe inşaatında son durum!

Türk Telekom Arena'nın yanındaki arazide hayata geçirilen Şişli Etfal Hastanesi Seyrantepe'de çalışmalar sürüyor. İnşaatı 2010 yılı içerisinde başlayan hastanenin 2016 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Zirai Donatım Fabrika Camii Lojmanı'ndaki yıkım tamamlandı!

Kent Park içerisindeki yeşil alan genişletme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıklayan Vardar, “Zirai Donatım Fabrika Camii Lojmanındaki yıkım çalışmalarımız tamamlandı. Kent Park’taki yeşil alanlar genişlemiş olacak” dedi.

şişli camii arkasındaki gökdelen Haberi

şişli camii arkasındaki gökdelen

Çaltı, bir oteller zincirine verilen arazinin Şişli’nin silüetini bozduğunu belirtirken, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, gökdelenin Şişli’nin kalbine saplanan bir hançer olduğunu ifade etti.  Suç duyurusunda, söz konusu yapıya izin verilmesinin imar ve şehircilik ilkeleriyle bağdaşmadığı, sosyal donatı dengesini bozduğu ve kamu yararına hizmet etmediğini savunan Çaltı, Sarıgül’ün cezalandırılması ve tedbiren görevden uzaklaştırılmasını talep etti. Çaltı, inşaatın yapıldığı caddede planlar gereği 6 katlı binalara izin verildiğini ancak inşaatı devam eden binanın 45 katlı olarak tasarlandığını bildirdi.


 İzin imara aykırı



Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre, Çaltı, suç duyurusunda, söz konusu taşınmaza ilişkin imar planlarında değişiklik yapıldığını ve yüksekliği 100 metreyi bulan 45 katlı bir gökdelenin inşaasına başlandığını kaydetti.



Çaltı, plan gereği Abide-i Hürriyet Caddesi’nde bina yüksekliklerinin 18.5 metre olabileceğine işaret ettiği başvurusunda,...