05 / 05 / 2024

şişli italyan lisesi

şişli italyan lisesi

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, İtalyan Koleji'nin iki toplumu birbirine yakınlaştıracağını söyledi. Şişli Bilimsel Eğitim Kurumları tarafından Şişli'de açılacak İtalyan Koleji'nin tanıtımı, Venedik Sarayı'nda yapıldı.

Şişli Meslek Lisesi'ni tehlikeye sokan bina yıkılıyor!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin yanındaki inşaat çalışması nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan binası yıkılıyor..

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi riskli!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerin, yağışların yol açabileceği risk ihtimaline karşı, başka atölyelere taşınma işleminin gerçekleştiğini açıklandı. 

Şişli Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü uyarmış!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'yle ilgili olarak açıklama yapan Şişli Belediyesi yetkilileri, 1 Mart tarihinde yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kayması konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü yazılı olarak uyardıklarını belirtti.

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde çökme tehlikesi!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin etrafındaki AVM ve rezidans inşaatı sürüyor. D Blok’taki öğrenciler temel atma çalışmaları yüzünden korktuklarını ifade etti. 

Şişli Meslek Lisesi yerine AVM geliyor!

Yıllardır tartışılan Şişli Endüstri Meslek Lisesi yerine AVM ve rezidans projesinin ilk adımı atıldı, okulun bazı bölümlerinda yıkımlar gerçekleştirildi. 

Şişli Teknik Lisesi'nin yerine AVM ve rezidans geliyor!

2012 yılında Vakıflar Kanunu’nda yapılan değişikler ile tartışmalı bir hal alanŞişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisinda  Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı, inşaat firması Taş Yapı’yla anlaştı. 

Taş Yapı'nın Şişli'deki rezidans projesine iptal!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisine, Taş Yapı tarafından yapılması planlanan rezidans projesi durduruldu. Mahkeme, projenin yapılmasını sağlayan imar planlarını, eğitimi olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle iptal etti.

Şişli Belediyesi 4 kule inşaatını durdurdu!

Şişli Belediyesi, Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin de bulunduğu araziye yapılmak istenen 4 kule inşaatı çalışmalarını yeniden durdurdu.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisindeki proje 2. kez durduruldu!

Şişli Belediyesinin yanında bulunan ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin üzerinde bulunduğu alanda başlatılan 37 katlı 4 gökdelenin yapımı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan kararla Şişli Belediyesi tarafından durduruldu.

Şişli Özel Açı ve Fen Lisesi açıldı!

Köklü bir eğitim geçmişine, dershanecilik ve yayıncılık deneyimine sahip olan Açı Eğitim Kurumları, Şişli Özel Açı Anadolu ve Fen Lisesi'ni açılışını yaptı. Şişli Özel Açı Anadolu ve Fen Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Şahin eğitimde sürekliliğin önemini vurguladı.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin arazisi Taş Yapı'nın!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne okul arazisinin korunması için açtığı davalar sürmesine karşın İstanbul Valiliği, Taş Yapı’ya okulda çalışma yapabileceklerine ilişkin izin verdi. Şirket yetkilileri dün sabah erken saatlerde okula giderek ölçüm yaptı.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi yerine AVM'ye tepki!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ercan Bodur ve bazı üyeler, lisenin önünde toplanarak konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Şişli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi İBB gündeminde!

İstanbul'da bulunan Şişli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yıkılarak alışveriş merkezi ve rezidans yapılacağı iddiası üzerine açıklama yapan CHP'li Tonguç Çoban, konuyu İBB meclis gündemine getirdi.

şişli italyan lisesi Haberi

şişli italyan lisesi

Şişli Bilimsel Eğitim Kurumları tarafından Şişli'de açılacak İtalyan Koleji'nin tanıtımı, Venedik Sarayı'nda yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Scarante, okulun İtalyan toplumu için çok önemli olduğunu belirtti.

      

Kolej sayesinde Türkiye'deki İtalyan varlığının daha da artacağını belirten Scarante, kolejin buradaki sac ayaklarından biri olacağını ve önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi.

      

Scarante, İtalyan eğitiminin Türkiye'de her zaman önemli olduğunu anlatarak, "Büyük bir eğitim macerasına başlıyoruz. İster Türk ister İtalyan olsun, iki toplum için de önemli bir gelişme. Bu kolej, iki toplumu da birbirine yakınlaştıracak. Ekonomi önemli ama eğitim de en az onun kadar önemli. Gelecekte çok farklı şeyler olacak. İtalya için kültür çok önemli. Avrupa'da şu anda hava değişiyor. Bütün Avrupa artık eğitime somut bir şey olarak bakıyor. Varlığımızın kalitesini...