03 / 05 / 2024

Şişli Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü uyarmış!

Şişli Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü uyarmış!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'yle ilgili olarak açıklama yapan Şişli Belediyesi yetkilileri, 1 Mart tarihinde yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kayması konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü yazılı olarak uyardıklarını belirtti.



 

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 400 öğrencisinin eğitim gördüğü D Blok’un yanındaki AVM ve rezidans inşaatı devam ediyor.


Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Şişli Belediyesi yetkilileri, öğrencilerin “Sıralar, duvarlar titriyordu” diye anlattığı 1 Mart tarihinde yağmur sebebiyle meydana gelen toprak kayması konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü yazılı olarak uyardıklarını belirtip, “Uyarımızla ilgili henüz bir çalışma yapıldığı yönünde bilgi almadık. Biz daha önce inşaat çalışmalarıyla ilgili girişimlerde bulunmuştuk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat alanın kendi yetki alanlarında bulunduğunu belirterek taleplerimizi reddetti. Şişli Belediyesi olarak bitişiğimizdeki inşaata müdahale edemiyoruz. Yetkimiz dışında” bilgisini verdi.

ÇOK TEHLİKELİ


Geçen yıl başlanan prefabriklerin teslim süreci bitmediğinden çocukların o binada ders gördüğünü dile getiren Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ercan Bodur ise konuyla ilgili olarak, “O binayı görüp, temelini görüp bir şey dememek için cahil olmak gerekiyor. Lisede toplam 4500 öğrenci eğitim alıyor. D Blok’ta 400 öğrenci var. 2-3 gündür veliler de dahil öğretmenler, öğrenciler herkes korkuyor. En ufak toprak kaymasında bina aşağıya iner. Çok tehlikeli bir durum. Ama yetkililerden ses çıkmıyor. Eğitim öğretimin ortasında inşaat yapmak hangi akla sığar?” dedi.

MÜDÜR: YAZDIM


Okul Müdürü Günay Bahçeci ise konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: ”İnşaat devam ederken istinat duvarı çekilmedi. O köşeyle ilgili geçen dönem İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdım. Mühendisler geldi, ’Bir problem, risk yok’ dediler. Geçen hafta, en son yağmur yağınca D Blok’un oradaki köşede toprağın aşağı kaydığı yönünde ihbar geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeniden yazdım. Fotoğrafları gönderdim. Yarın mühendisler tekrar gelecek” dedi. 


 


Geri Dön