28 / 04 / 2024

sit alanı koşulları

sit alanı koşulları

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen yaşadıkları devirlerin özelliklerini yansıtan sit alanları tabiat özellikleri ile korunması gerekli alanlar olarak karşımız çıkıyor. Peki, sit alanları koruma ve kullanma koşulları nelerdir?

Samsung eski telefonunuzu 6.500 TL’ye yeniliyor! İşte kampanya koşulları..

Samsung markası bünyesinde yer alan Samsung Week indirim ve kampanyalarına devam ediyor. Bu kampanyalardan biri de telefon değiştirme oldu. Eski telefonunuzu Samsung markasının Galaxy Z Fold4 modeline toplamda 6.500 TL yenileme indirimi sunuyor. Nasıl mı? İşte kampanya koşulları..

Mimarlar Odası'ndan sit alanı kararına tepki!

Mimarlar Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 7 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Doğal Sit Alanları Koruma ve Kullanım Koşullarına İlişkin İlke Kararı'na tepki gösterdi.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Royal Garden Kartal ödeme koşulları!

Royal Garden Kartal ödeme koşulları kapsamında projede yüzde + yüzde 15 indirim kampanyası uygulanıyor. Projenin inşaat alanı 51 bin metrekare olarak belirlendi...

Ticaret alanı yapılaşma koşulları!

Ticaret alanlarında yapılabilecek yapılar ile yapılaşma koşulları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamınsa açıklanıyor. İşte ticaret alanı yapılaşma koşulları..

Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları ilke kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Doğal Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararı ile kesin korunacak hassas alanlar, nitelikli doğal koruma alanları ve sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanları olarak yeniden tescil ediliyor..

LaVie İstanbul ödeme koşulları!

LaVie İstanbul projesi 7 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. LaVie İstanbul ödeme koşulları haberimizde yer alıyor.

Ege Vadisi Sinpaş GYO ödeme koşulları!

Ege Vadisi Sinpaş GYO ödeme koşulları kapsamında 10 bin TL peşinat veriliyor. Ankara'da yer alan Ege Vadisi projesinde ev fiyatları 321 bin TL'den başlıyor...

İhlas Bizim Evler 6 Sitesi ödeme koşulları!

İhlas Bizim Evler 6 Sitesi ödeme koşulları kapsamında 30 ay sıfır faiz avantajı sunuluyor. Ispartakule'de yer alan Bizim Evler 6 projesi Mayıs'ta teslim ediliyor...

Focus İstanbul Evleri ödeme koşulları!

Focus İstanbul Evleri ödeme koşulları dahilinde 24 ay sıfır faiz avantajı sunuluyor. Beylikdüzü'nde yer alan AKS Focus İstanbul projesinde fiyatlar 250 bin liradan başlıyor...

Prime Palace Beylikdüzü ödeme koşulları!

Prime Palace Beylikdüzü ödeme koşulları kapsamında nakitte yüzde 10 indirim yapılıyor. İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçirilen projenin toplam arsa alanı 5 bin metrekare olarak belirtiliyor.

Moment İstanbul Kartal ödeme koşulları!

Moment İstanbul Kartal ödeme koşulları kapsamında yüzde 15 indirim imkanı sağlanıyor. Arsa alanı 10 bin 157 metrekareden oluşan proje AC Yapı imzası ile hayata geçiriliyor.

Nurol Park Evleri ödeme koşulları!

Nurol Park Evleri ödeme koşulları kapsamında peşinatsız ya da sıfır faizle ödeme imkanları sunuluyor. Güneşli'de yer alan Nurol Park projesi bu yıl Temmuz'da teslim ediliyor...

sit alanı koşulları Haberi

sit alanı koşulları

Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları!

Sit alanları; Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan kent ve kent kalıntıları, önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli alanlara deniyor.


Sit alanları taşıdıkları özelliklere ve bulundukları alanlara göre çeşitlere ayrılıyor. Arkeolojik, Doğal, Kentsel ve Tarihi sitler, sit alanları çeşitleri arasında yer alıyor.


Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun ve yönetmelikler ile belirleniyor. Bu sit alanları koşullarına göre, kimi sit alanlarında yapılaşma mümkün olmazken; kimi sit alanlarında ise belli yapıların inşa ve onarımına izin verilebiliyor.


Sit Alanlarında Koruma ve Kullanma Koşulları nelerdir?

A.) Arkeolojik sit alanı yapılaşma koşulları

Sit alanlarında yapılaşma verilecek yapılaşma...